Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.08.17.

Marad a kánikula, de lesz itt még más is: ilyen időjárás köszönt ránk a hosszú hétvégén

Továbbra is forróságra kell felkészülni.

Az időjárás-előrejelzés szerint szombaton folytatódik a forró nyár. A sok napsütést inkább csak nyugaton zavarják majd meg gomolyfelhők, és itt fordulhat elő néhol zivatar is. 36-37 fok körüli értékeket mérhetünk.

hőség, izzadás, kánikula, forróság, illusztráció,
Marad a forró nyári idő (Fotó: Shutterstock)

A HungaroMet Nonprofit Zrt. veszélyjelzésében is felhívták a figyelmet a zuombati kánikulára: ebben az ország egészére figyelmeztetést adtak ki a magas középhőmérséklet miatt. Öt vármegye ráadásul továbbra is a legmagasabb fokozatú, vörös riasztást adták ki. Ugyanakkor Baranya, Somogy és Zala vármegye kivételével szombatra az összes többi területre citromsárga riasztást rendelte el zivatar miatt! Sőt, vasárnapra és hétfőre az egész országra elsőfokú riasztást adtak ki zivatar miatt!

Fotó: met.hu / Országos Meteorológiai Szolgálat

Vasárnap délutánig marad a napos idő. Délután aztán egyre jobban megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Marad az országos hőség 35 fok körüli maximumokkal, mialatt a keleti szél megerősödik.

Hétfőn gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és a főleg a Dunántúlon fordulnak elő záporok, zivatarok. Az északkeleti szél erős lesz. A hőmérsékletben alig lesz változás, marad a 30-34 fok körüli meleg.

Kedden, augusztus 20-án sok napsütés várható, de mellette a gomolyok is megjelennek és elszórtan további zápor, zivatar alakulhat ki. 35 fok körüli forróság ígérkezik – írja a Köpönyeg.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek