Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.08.15.

Nem kegyelmez az időjárás: továbbra is harmadfokú riasztás marad érvényben

40 fokos forróságra kell felkészülni!

Az időjárás-előrejelzés szerint csütörtökön reggelig, délelőttig az ország középső, majd az északi tájain szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. A csapadéktömb északkelet felé elvonul, és sok napsütés következik. Marad a rekkenő hőség, akár 40 fok is előfordulhat.

hőség, izzadás, kánikula, forróság, illusztráció,
Az időjárás-előrejelzés szerint egyelőre marad a kánikula / Fotó: Shutterstock

A HungaroMet Nonprofit Zrt. veszélyjelzésében is a kánikulára hívták fel a figyelmet: öt vármegye is megkapta a legmagasabb fokú, vörös riasztást a magas középhőmérséklet miatt. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 29 °C felett alakulhat.

Fotó: met.hu / Országos Meteorológiai Szolgálat

Pénteken a sok napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja meg. Kis eséllyel fordulhat elő frissítő, helyi csapadék, mialatt 33 és 40 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

 

Szombaton a napsütést már gyakrabban zavarják meg gomolyfelhők, és szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Felhőszakadás és jégeső is lehet. Megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik az ÉNy-i szél, mialatt folytatódik az országos hőség, 34-40 fokkal.

 

Vasárnap napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Szórványosan újabb záporok, zivatarok fordulhatnak elő. Élénk lesz az ÉNy-i szél, és 37 fok körüli forróság lesz - írja a Köpönyeg.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek