INSIDER

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.08.16.

Eddig tartott a strandidő, durva, ami lecsap a hétvégén

A 40 fok körüli hőmérséklet a zivatarok ellenére is marad.

Pénteken, augusztus 16-án napos, gomolyfelhős kánikulai idő várható. Gyenge marad az északias szél. Esetleg elvétve fordulhat elő hőzivatar: 33-39 fok valószínű.

hőség, izzadás, kánikula, forróság, illusztráció,
A hőmérséklet perzselő lesz a hétvégén/Fotó: Shutterstock

Szombaton, augusztus 17-én délutánig marad a strandidő sok napsütéssel, majd délutántól magasra törnek a gomolyok, és szórványosan törnek ki zivatarok. Estétől ÉNy-ira fordul és megerősödik az ÉNy-i szél. Még mindig rekkenő hőség lesz, akár 40 fok is lehet. Ha a csapadék nem lenne elég, még a hőmérséklet is pokoli lesz, a kánikula miatt a Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. az ország déli részére harmadfokú vörös riasztást adott ki, az ország többi részére pedig szinte mindenhova másodfokú figyelmeztetést.

Ezekre a vármegyékre adott ki riasztást a meteorológiai szolgálat /Fotó: met.hu

Vasárnap, augusztus 18-án reggel és estétől alakulnak ki főleg zivatarok, napközben napos időre van kilátás. Az ÉNy-i szél megerősödik. 35 fok köré mérséklődik a hőmérséklet.

Hétfőn, augusztus 19-én a változóan felhős égből szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Nagy területen lehet erős az ÉNy-i szél. 26-31 fok közé esik vissza a hőmérséklet – számolt be róla a Köpönyeg.hu.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek