INSIDER

Szerző E. R. A.

Létrehozva: 2024.08.09.

"Elindult a férjem felé" - István ereiben meghűlt a vér: fizikus szelleme kísért a kutatóintézetben

Sokáig legyintett egy kistokaji férj, amikor a neje arról mesélt neki, hogy szellemek lehetnek az otthonukban. Egészen addig, míg maga is megtapasztalhatta mindazt, amiben addig nem hitt. Az 57 éves férfi 8 évvel ezelőtt nézett szembe egy riasztó külsejű alakkal a munkahelyén. Azóta neje minden szavát elhiszi.

Magától mozgó tárgyak, különös hangok a házban és egy démon is kísértette már T. Katát és a családját. A most Kistokajon élő négyfős családdal nem először tréfálkoznak szerintük a szellemek: időnként egy-egy lélek betéved az ajtójukon.

Egy riasztó szellem jelent meg Kata szerint a férjének - a férfi azóta hisz a szellemek létezésében /
Egy riasztó szellem jelent meg Kata férjének - a férfi azóta hisz a szellemek létezésében / Fotó: Melinda Nagy

„Ő is többször hallott ilyet”

Kata régóta ismeri Istvánt. Örök szerelem az övék, amit két gyönyörű gyermekkel erősítettek meg. Az 57 éves férfi egy ideig nem hitt a nejének, hogy szellemeket lát – egészen addig, amíg 8 évvel ezelőtt, 2016-ban összeköltöztek. István és felesége az ő édesanyjának érdi otthonában kezdték közös életüket.

István ekkor még szkeptikus volt, hogy létezhetnek szellemek. Még akkor sem hitt az egészben, amikor a neje olyat tapasztalt, ami mindenkit megriasztana. „Amikor a férjemhez költöztem, sok megmagyarázhatatlan jelenség volt. Egyszer délutánra mentem dolgozni, és egyedül voltam otthon. Tisztán hallottam, hogy valaki kulccsal bejön a házba. Azt hittem, hogy István testvére, de nem!” - idézte fel Kata, aki szerint a kulcs a bejárati ajtó kulcslyukában volt, és az ajtó is zárva volt. „Senki nem tudott volna bejönni. Elmeséltem a férjemnek és meglepődött. Ő is többször hallott ilyet, de sajnos mást is” – folytatta Kata.

István ekkor vallotta be először, hogy hall furcsa dolgokat. „Az anyukája már elhunyt sajnos, amikor magától bekapcsolt a tévé, egyszer pedig tisztán hallotta, hogy az anyukája a nevén szólítja” -  emlékezett vissza Kata, mit mondott neki István. A férfi akkor azt hitte, csak a gyász miatt képzelődött, ezért elhessegette, hogy szellem lehet a házban.

„Hirtelen eltűnt!”

Idővel István rájött, hogy tényleg igazat beszél a felesége. A férfi fegyveres őrként dolgozott az egyik budapesti kutatóintézetben, ahol az ott dolgozók már az elején figyelmeztették: készüljön fel, mert esténként különös dolgok történnek az intézet falai között. „Még ekkor sem hitte el, hogy létezhetnek szellemek. Aztán egyik nap vele is meg történt. Nagyon emlékezetes volt neki!” - mondta Kata.

István épp a folyosók között sétált azon az estén, amikor a férfi a saját szemével látott egy riasztó külsejű alakot. 

Megjelent a semmiből. Az egyik folyosón egy nagy darab, szakállas férfi állt. Senki nem volt az épületben, hiszen este volt. Az alak felállt egy székről és elindult a férjem felé. Ment egy darabig, aztán hirtelen eltűnt! Szó szerint.

 – mondta Kata.

Tényleg szellemet látott István? Vagy csak éjszakai káprázat volt? Ezt mindenki maga dönti el, ám Kata szerint Istvánt a szellemvilág meggyőzte. De mégis, kit láthatott István?  A férfi amikor elmondta a tapasztalását a kollégáinak, elmosolyodtak – ők is látták már az alakot. „Istvánnak a kollégái elmondták, hogy egy fizikus férfi dolgozott az intézetben, de már nem él. Az nem derült ki, hogyan és miben halt meg, de szerintük az ő szelleme járhat az intézetben. Ők is látták már és tapasztaltak hasonlókat esténként. A férjem szerint őt láthatta akkor” – húzta alá Kata.

A szellemlátó család azóta elköltözött Érdről, és Kistokajon élnek. 

Ott is történnek dolgok, elég rendesen! De az első igazi tapasztalása óta István, végre hisz nekem.

 – lelkendezett zárásként Katalin. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek