INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.20.

Eddig tart a kiszámíthatatlan trópusi időjárás

Több időjárási jelenség is küzd egymással, aminek számos hatása van a szervezetünkre, jobb ha ezekre felkészülsz.

Augusztus 20-án kedden, az államalapítás ünnepén sem mentesülünk az időjárás extrém hatásai alól. A mai napon küzdelmet folytat egymással a hidegfront és a hőhullám, mely továbbra sem akarja magát megadni.

Mennyország, felhő, ég, égbolt
Változékony időjárásra kell számítanunk a következő napokban (Képünk illusztráció) Fotó: Pixabay

A napokban tapasztalható furcsa keveredésből, mely során a hideg és a meleg időjárási hatások küzdenek egymással, az emberi szervezet számára plusz terhelést jelent mindaz, ami történik.

A kedd és az azt követő napok is nehezek lesznek. Kedden keleten tombol majd a kánikula és valamivel 35 fok felett leszünk. Nyugaton kedvezőbb lesz a hőmérséklet, de a záporok, zivatarok, a levegő magasabb nedvességtartalma miatt, trópusi jellegű, párás időnk lesz, ami alól az éjszakák sem kivételek

- hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A szakember szerint sokan megérzik majd az időjárás alakulásának terhelő hatásait, melyek jellegében kettősfrontiak lesznek. Ezeket a hatásokat pedig már egyre nehezebben tolerálja a szervezetünk, mivel hosszú ideje küzdünk.

Keleten alapvetően erős kánikulai hatásokra kell készülni. Nyugaton inkább változékonyság lesz a jellemző. A szeles, magas páratartalmú időben főként az idegrendszer, a keringési rendszer terhelése, a görcsös és a gyulladásos folyamatok felerősödése várható

- jegyezte meg dr. Pintér Ferenc.

A Köpönyeg előrejelzése szerint kedden többfelé előfordulhatnak gomolyfelhők, záporok, zivatarok. Erre északnyugaton, északon és a Duna-Tisza közének egy részén lesz a legnagyobb esély. Sokfelé élénk lesz az északi-északkeleti szél, de kezdetben nyugaton erős széllökések is előfordulhatnak. A zivatarok környezetében pedig átmenetileg viharossá fokozódhat a légmozgás. Délután 30 és 37 fok várható, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

A változékony időjárás az AccuWeather előrejelzése szerint még napokon át velünk lesz. Előre pontosan azt sem lehet tudni, hogy mikor lesznek záporok, zivatarok, csupán azt, hogy egészen augusztus végéig számítanunk kell arra, hogy az időjárás időnként drasztikusan megváltozhat. A többnyire meleg, napsütéses időszakokat néhány órára leválhatják a futó záporok, zivatarok, így érdemes felkészülni.

„Kérjük, mindenképpen figyeljék az időjárással kapcsolatos híreket, mielőtt útnak indulnak. Ünnepeljük biztonságosan Magyarország születésnapját!” - olvasható Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, kormánybiztos, nemzetközi szóvivő Facebook-oldalán.

Az időjárással kapcsolatos legfontosabb fejleményekről a Ripost folyamatosan beszámol.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek