INSIDER

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.08.20.

Sárgába borult az egész ország, dupla veszélyjelzést adtak ki augusztus 20-ra

A napsütés mellett zivatarok is előfordulhatnak.

Az időjárás előrejelzés szerint kedden, augusztus 20-án a késő délutáni órákig, estig sok napsütésre számíthatunk. Délutántól aztán magasra törnek a gomolyfelhők, és főleg a középső területeken és a Dunántúl keleti felében törnek ki zivatarok! Felhőszakadás és jégeső is lehet. 29-36 fok lesz, az Alföldön várható forróság.

eső, esernyő, időjárás
Az időjárás előrejelzés alapján jobb, ha nem hagyjuk otthon az esernyőket az államalapítás ünnepén / Fotó: Unsplash.com (Képünk illusztráció)

Szerdán északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan fordulnak elő záporok, zivatarok. Az északnyugati szél erős lesz, mialatt 30-35 fokos, országos hőség várható.

Csütörtökön és pénteken visszatér az igazi strandidő sok napsütéssel, csapadék nélkül. 31 és 37 fok közötti országos hőség valószínű - írja a Köpönyeg.

Kiadták a veszélyjelzést is

Keddre a HungaroMet Nonprofit Zrt. a veszélyjelzésében narancs-, valamint citromsárga figyelmeztetést adott ki az ország legnagyobb részére, a magas középhőmérséklet miatt.

Fotó: met.hu / Országos Meteorológiai Szolgálat

Citromsárga riasztást kapott továbbá az ország jelentős része a zivatarok miatt is: az érintett területeken az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat!

Fotó: met.hu / Országos Meteorológiai Szolgálat

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek