Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.19.

"Az ő világa is csodálatos" - felvették egy speciális bölcsődébe az oxigénhiánnyal született Áronkát

Az imádnivaló és életvidám kisfiú élete nagy mérföldkőhöz érkezett. Szeptembertől bölcsibe megy.

Áron oxigénhiányos állapotban született, vele nagyon más az élet, mint egy egészséges gyermekkel. Most végre egy kis jó hírt is kapott a család. A kisfiút ugyanis felvették egy speciális bölcsődébe.

Áron oxigénhiányos állapotban jött a világra Fotó:olvasói

Az ő világa is csodálatos. Apró lépésekkel, de haladunk a cél felé, és a kisfiam folyamatosan fejlődik

- mondja hatalmas lelkesedéssel édesanyja, Kovács Fanni, aki a nap minden percét gyermeke mellett tölti, és mindent megtesz a fejlődésért.

Nagyon örülök, hogy felvették Áront a bölcsibe. Hetente kétszer reggel 7 órára viszem Dunakesziről Hidegkútra a speciális intézménybe, ahol délután 3-ig gyerekek között lesz

- folytatja büszkén Fanni, aki úgy gondolja, hogy fia fejlődése szempontjából ez nagy lépés lesz.

Ez egy olyan bölcsőde, ahol egészséges gyereknek vannak és egy külön csoportban a sérült gyerekek, de a közösségi helyeken, mint például az udvaron együtt töltik az időt

- újságolja az édesanyja, aki szerint nagyon lényeges az, hogy Áron közösségben legyen, mert így hozzászokhat, hogy milyen, amikor gyerekekkel együtt van.
Az elején heti két napot megy a kisfiú az intézménybe, mert a hét többi napján fejlesztéseken vesz részt, amik szintén nélkülözhetetlenek az állapotának javulásához.
Édesanyja mindent megtesz, hogy az állapota javuljon. Augusztus végén kerül sor egy konzultációra egy gyerekekkel foglalkozó neurológussal, mert felvetődött a lehetősége az őssejt-terápiának is.

Egy beteg gyermekkel az élet teljesen más, mint az egészségesekkel. Sokan el sem tudják képzelni, hogy milyen problémákkal kell megküzdenünk

 - mondja Fanni, aki ezért egy oldalt hozott létre a népszerű közösségi hálón. Célja, hogy az érdeklődőknek bepillantást engedjen, hogy milyen az élet egy sérült gyermekkel. Áron mellett szinte gondolatolvasóvá kellett válni, hogy kimondatlan szavakból és gesztusokból is megértsék egymást.
Folyamatosan azon kell dolgozni, hogy Áron állapota javuljon. Kutatni kell a lehetőségeket a különböző gyógymódokra és kezelésekre.
Áron fejlesztésében egy percre sincs megállás, minden nap új kihívásokkal kell szembenézniük.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek