Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.22.

"Nagyon nehéz végignézni, ahogy szenved a kisfiam" - így van most az oxigénhiányosan született Áronka

Az intenzív terápiáknak köszönhetően, az oxigénhiányos állapotban született Áron életében végre pozitív változások következtek be. Az édesanyja mindent megtesz a kétéves fiáért, de az igazi áttörést az őssejt-terápia jelentené, ami nagyon drága, és a család nem tudja finanszírozni.

Fanni több mint 24 órán keresztül vajúdott Áronnal. Az orvosok nem császármetszéssel segítették világra gyermekét, ezért a kicsi sok ideig volt a szülőcsatornában és súlyos, oxigénhiányos állapotban jött világra.

Áron állapotán csak a folyamatos fejlesztések és az őssejt kezelés javíthat Fotó: olvasói

Láng-Kovács Fanni azóta életének minden percét kisfiának szenteli. Áron állapotán csak a folyamatos fejlesztések és az őssejtterápiás kezelés segíthet, de a család tartalékai végesek.

A tb. heti két órát térít, de ez egy halmozottan sérült gyereknek nagyon kevés. Áron minden hétköznap különböző fejlesztéseken és tornákon vesz rész, melynek hatására lassan, de fejlődik az állapota. Hosszabb időn keresztül epilepsziás rohamai sem voltak, de sajnos az utóbbi időben ismét rendszeresen előjönnek

 - sóhajt fel Fanni, aki a nehézségek ellenére mindent megtesz kisfia gyógyulásáért.
Orvosai a születésekor szinte lemondtak róla. Azt mondták, hogy lélegeztetőgépen és szondán lesz egész életében. Nagy erőfeszítések árán azonban hatalmas eredményeket értek el a fejlesztésekkel, de még így is el van maradva a kisfiú a kortársaihoz képest. Az apró eredmények kárpótolják Fannit mindenért. A közelmúltban egy hatalmas előrelépés volt, mikor az egyik epilepsziás gyógyszert leállították, és akkor kinyílt Áron számára a világ. 

Segítséggel ugyan, de lábra tudott állni. És a rohamok már 365 napja nem gyötörték, de sajnos két hónapja visszatértek, és nagyon nehéz végignézni, ahogy szenved a kisfiam

- mondja az édesanyja, aki mindent megtesz, hogy kisfia állapota javuljon, de az orvosok még nem találták meg a számára megfelelő gyógyszer-kombinációt, amivel a rohamai megszűnnének. A kétéves kisfiú a rendszeres fejlesztés hatására már segítséggel tud állni, és pár lépést meg is tud tenni, ami az ő állapotában hatalmas előrelépés.
Áronnak a hét minden napjára jut a fejlesztő terápiákból. A család minden reménye az őssejt-kezelésben van, de azt nem tudják finanszírozni. Azért nem adják fel a reményt: augusztusban mennek konzultációra a neurológushoz. Addig is édesanyja készített egy Facebook-oldalt a kisfiának, ahol lehetősége van az embereknek végigkövetni a kis Áron fejlődését.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek