INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.08.07.

Havi 181 ezer forintos spórolás a családoknak, mutatjuk a részleteket

A rezsicsökkentés elmúlt két évének eredményei önmagáért beszélnek.

Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a kormány az elmúlt két évben sikeresen megvédte a magyar családokat Brüsszel háborúpárti és szankciós politikájával szemben. Ennek egyértelmű bizonyítéka, hogy hosszú évek óta továbbra is Magyarországon a legolcsóbb a háztartási gáz és áram ára egész Európában.

HZ1_1906
Fotó: Havran Zoltán

Az orosz-ukrán háború kitörését követően Brüsszel elhibázott szankciós politikájának következtében az egekbe szálltak az energiaárak szerte a világon, így Európában is. A magyar kormány éppen ezért kénytelen volt új intézkedéseket bevezetni a rezsicsökkentéssel kapcsolatban.

A kormány a nehézségek ellenére csak azt tartotta szem előtt, hogy meg tudják óvni a magyar családokat az elszabadult energiaárak okozta válságtól. Két és fél évvel a háború kitörése után kijelenthető: sikerrel jártak. Az akkor bevezetett szabályok értelmében az előre meghatározott átlagfogyasztásig rezsicsökkentett árat kell fizetnie a magyar háztartásoknak.  

Ez a gáznál 144 köbméter/hó és 210 kilowatt/hó az áram tekintetében. Németh Szilárd hozzátette, volt még egy nagyon fontos szabály: a távhő ára korábban 15-szörös volt, de a kormány nem engedte a távhő árát megemelni, így azóta is változatlan a távfűtés ára Magyarországon. A magyar háztartások nagyon kedvező helyzetben vannak Európában, hiszen a bevezetett intézkedéseknek köszönhetően folyamatosan Európa legolcsóbb háztartási energiaszolgáltatását kapják a magyar családok. 

Így egyébként a legkeményebb időkben is a havi átlagfogyasztás tekintetében a havi áram és gázszámlán 181 ezer forintot (távhő ára ebben nincs benne) tudtak megspórolni a magyar háztartások havonta.

Ebben a két évben a legutóbbi összesítés alapján továbbra is Magyarországon a legolcsóbb a lakossági földgáz és a lakossági áramellátás:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek