INSIDER

Szerző Z. H.

Létrehozva: 2024.07.07.

Rossz hírt kaptak a Horvátországba készülő magyarok; Zokogva nyilatkozott a liftaknába zuhant lány apja....

Ezen a héten főleg a borzalmas sztorik taroltak, de a Horvátországba készülő magyarok is rossz hírt kaptak. Mutatjuk, milyen cikkeket kedveltek leginkább olvasóink.

Akik júniusban voltak nyaralni Horvátországban, jól jártak, ugyanis a nyári időszakra szóló drágább autópályadíj július 1-jén lépett életbe és szeptember végéig tart. 

horvat autopalya-MTI
Fotó: MTI Rt. Fotószerkesztõség

A nyaralásra készülő autósoknak érdemes lehet megfontolni az ENC-készülék használatát, ugyanis így időt spórolhatunk, hiszen nem kell sorban állni a kapuknál és nagyjából 20 százalékkal olcsóbbak a díjak. Az eszközt nemcsak megvenni, hanem bérelni is lehet, magyar weboldalakon keresztül is. A dobozt egyszerűen a szélvédőnél kell tartani, a sorompóhoz érve az eszköz sípol, majd nyílik a kapu. A lehajtást az autópályáról regisztrálja a következő ENC feliratú kapu, és leveszi a készülékről az útdíjnak megfelelő összeget, ami a kijelzőn láthatóvá válik, mint ahogy az is, hogy mennyi pénz maradt a készüléken.

Tragédia Olaszországban

Borzalmas baleset történt még hétfőn Olaszországban. Egy fiatal nő megnyomta a lakása előtt lévő lift gombját. A lift ajtaja ki is nyílt, ám az álmában sem jutott a nő eszébe, hogy belül csak a nagy üresség van, ugyanis a lift három emelettel lejjebb volt. A 25 éves Clelia Ditano rázuhant a több méterrel lejjebb lévő lift tetejére és szörnyethalt.

Képünk illusztráció Fotó: pexels.com

Rengeteg álma volt a mindig mosolygós kislányomnak. Szerette volna megszerezni a jogosítványt, külön akart költözni és férjhez akart menni. Most ezek az álmok mind szertefoszlottak

 - nyilatkozta elcsukló hangon az apa.

Bokorból dobálják a közlekedőket

Egészen extrém, ami a 8-as úton, Devecser környékén történt. Egy férfi ugyanis különféle tárgyakkal, főleg ágakkal és kövekkel dobálta az elhaladó autósokat.

Forrás: Google Maps

A veszélyes fantom először júniusban bukkant fel a város székpusztai környékén, akkor többen jelezték is a megjelenését. Egy idő után egyikük már egy helyi csoportban figyelmeztette az arra haladókat: 

Kedves autós társaim, felhívom a figyelmeteket: megint megjelent a kocsidobáló emberke a székpusztai buszmegálló ajkai felén, a bokrosból figyel. Kérem, aki látja, jelezze! Fokozottan, figyelemmel közlekedjen mindenki ezen az út szakaszon

- írta.

Elképesztő égi együttállásban volt részünk

Július 3-án szerdán hajnalban 3 óra körül egymás közelében volt a vörös Mars, a vékony C betűt formázó holdsarló, valamint a szabad szemmel is látható Fiastyúk, továbbá a legnagyobb bolygónk, a Jupiter. A négyesfogathoz valamivel később a Bika csillagkép legfényesebb csillaga, az Aldebaran is csatlakozik.

Ez a Mars bolygó  Fotó: pixabay.com

A Hold, a Jupiter és a Fiastyúk ráadásul egyenlő szárú háromszöget alkot majd. Aki lát fantáziát a geometriai alakzatokban, annak javasoljuk a hajnali kelést. Egy egyszerűbb távcsővel a Mars vörös korongjáról ismerhető majd fel. A Holdtól balra, lent található Bika csillagkép legismertebb csillaghalmaza, a Fiastyúk pedig 7, szabad szemmel is elkülöníthető, kékes fényű csillagával teszi emlékezetessé a jelenséget.

Szörnyű tragédia történt Putnoknál

 

Borzasztó baleset történt június utolsó vasárnapján Putnok és Dubicsány között. Két autó ütközött és ketten szörnyethaltak. Két embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Fotó: Facebook/Sajómente

A halálos baleset a 26-os főúton nagyjából fél órával azután történt, hogy az előző baleset műszaki mentése véget ért. Egy Mercedes és egy szlovák rendszámú Audi frontálisan ütközött egymással. A felvidéki sofőr autója háromszor átpördült a tetején, majd a kerekein állt meg. Ebből a járműből mind a négy ember kizuhant, ugyanis nem volt bekötve a biztonsági övük. A Mercedesben anya és lánya utazott, ők nem sérültek meg súlyosan.

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek