Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző Mongyi Nikolett

Létrehozva: 2024.07.28.

A szomszéd berúgta a lángoló székesfehérvári lakás ajtaját, azonban nem tudta kimenteni a lányt

Egy 18 éves lány zuhant le az égő lakás erkélyéről.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, fájdalmas tűzesetre ébredt Székesfehérvár vasárnap kora reggel. Hajnali 5 óra körül ugyanis egy Almássy lakótelepi társasházban tűz ütött ki, amely miatt 16 embert evakuálni kellett a házból, egy 18 éves lány pedig lezuhant a magasból és súlyosan megsérült. Az életét mindössze annak köszönhette, hogy a ház melletti rózsabokor felfogta az esését. Most azonban a Bors munkatársai személyesen látogattak el a tűzeset helyszínére, és megrázó információkat tudtak meg a szörnyű katasztrófáról.

A négyemeletes ház legfelső szintjén égett ki egy lakás /Fotó: Ripost

Kiderült, hogy a 18 éves K. Kitti volt az a lány, aki a negyedik emeleti lakás egyik szobájában aludt, amikor hajnal 5 órakor a tűzre, és a füst szagára riadt fel. A fiatal lánynak már nem volt esélye kimenekülni a lakásból az ajtón keresztül, ezért ijesztő dologra vállalkozott.

Kitti kimászott az erkélyre, és a korlátba kapaszkodva kiabált segítségért, mígnem annyira átforrósodott a vas, hogy megégette az ujjait és ő lezuhant. Erről a sérült tinédzser egyik szomszédja, Szluka Lászlóné Júlia árult el részleteket a Bors számára.

Arra riadtunk fel, hogy fentről kiabál a kislány, hogy Segítség! Segítség! Nem akarok meghalni

 - kezdte beszámolóját az asszony a lapnak, aki maga is a kimenekített lakók között volt, majd így folytatta:

Az egyik szomszéd férfi rohant fel, berúgta a lakás ajtaját, amin rögtön dőlni kezdett a füst. Ekkor már Kitti megpróbált kimenekülni, de olyan gyorsan terjedtek a lángok, hogy az ajtón keresztül már nem tudott. Ekkor mászott ki a negyedik emeleti lakásuk korlátjára 

- fejtette ki a történteket Júlia a lap számára.

Egy rózsabokor mentette meg a tinédzser életét /Fotó: Ripost

A tűzeset károsultjait nem hagyja magára a város

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere a támogatásáról biztosította a bajbajutottakat a tűzesettel kapcsolatban.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek