Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.07.28.
Módosítva: 2024.07.28.

Borzasztó tűzeset Székesfehérváron: egy fiatal lány az ablakon kiugorva menekült, súlyos állapotba került - Videó!

Az ablakon kiugró lány életét a növényzet mentette meg.

Megrázó hírek érkeztek Székesfehérvárról. Egy Almássy-lakótelepi négyemeletes társasház legfelső szintjén ugyanis tűz ütött ki vasárnap hajnalban, a lángok pedig pillanatok alatt szétterjedtek az egyik lakásban. A tűzeset miatt az épületben lakó 16 embert ki kellett menekíteni, egy fiatal lány pedig a lángok elől menekülve kiugrott az egyik emeleti ablakból. A tinédzser életét az mentette meg, hogy a házat körbevevő növényzet felfogta az esésének az erejét, azonban súlyosan megsérült. Őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították és jelenleg is ott ápolják.

tűz székesfehérvár almássy lakótelep
A társasház legfelső emeletén található lakásban tört ki a tűz /Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A Feol.hu számolt be róla, hogy a percek alatt kiérkező Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai hősies munkával megfékezték a lángokat, jelenleg pedig a helyszínen tartózkodnak és tűzvizsgálati helyszíni szemlét tartanak.

A kiégett lakásból az ingóságokat a téren helyezték el. A lakótelepiek a feol.hu-nak elmondták: úgy tudják, egy fiatal lány a tűz elől menekülve ugrott ki a lakásból, de fára-bokorra esett. Az Országos Mentőszolgálat megerősítette: a helyszínről egy fiatal nőt szállítottak súlyos sérülésekkel kórházba

- számolt be róla a lap.

A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságának tájékoztatása szerint a teljes terjedelmében égő lakást négy vízsugárral a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári, a pétfürdői és a siófoki hivatásos tűzoltók fojtották el. Az oltásban 28 tűzoltó vett részt, nyolc gépjármű fecskendővel. Az oltási munkálatokat követő helyszíni szemle után dől el, mikor térhetnek vissza otthonaikba a lakók. A délelőtt folyamán erre még nem kerülhetett sor.

A lap helyszínen készített videóját itt tudjátok megtekinteni:

Frissítés: megszólalt a város polgármestere

A tragikus eset kapcsán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is megszólalt: 

Önkormányzatunk minden lehetséges segítséget kész megadni a tűzben érintetteknek. A sérülteknek, érintett családoknak mielőbbi felépülést, talpra állást kívánok, Székesfehérvár Önökkel van

 – írta közösségi oldalán.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek