Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
INSIDER

Szerző M. N.

Létrehozva: 2024.07.24.

„A járókelőket kértük meg, hogy segítsenek az oltásban” - Óriási lángokkal égett egy családi ház Tiszaföldváron

A forróság miatt keletkezhetett tűz az egyik családi ház udvarán Tiszaföldváron. Olyan gyorsan terjedtek a lángok, hogy a tűzoltóknak még a járókelőket is be kellett venniük az oltásba.

Lángoló családi házhoz rohantak a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltók kedden (július 23-án) a Bajcsy-Zsilinszky úton – tudta meg a Ripost. A tűz pillanatok alatt szétterjedt teraszon és az udvaron, ami miatt a tűzoltóknak hamar cselekednie kellett. Lapunknak a tiszaföldvári tűzoltók parancsnoka, Fábián Attila mesélte el a részleteket.

A civilek is segítettek az oltásban Fotó: Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltók 

Bejelentés érkezett a tűzoltóságunkra, hogy ég egy lakóház és egy kert a Bajcsy-Zsilinszky úton 

– kezdte a parancsnok. 

Pillanatok alatt elterjed a tűz  Fotó: Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltók 

Kiérkezésünkkor láttuk, hogy az udvaron lévő holmik, bútorok kaptak lángra és az épület háta mögött lévő fészer, ráadásul nagy intenzitással terjedt a tűz a kertben a száraz füvön is. Éppen ezért több irányból kellett megkezdenünk az oltást. Elsőként mi értünk ki és két vízsugárral kezdtük az oltást. Azonban amíg a kunsztmártoni hivatásos tűzoltók meg nem érkeztek megkértünk három járókelőt, hogy segédkezzen nekünk kiépíteni a második sugarat, hiszen ilyenkor minden másodperc számít. Körülbelül 1000 négyzetméteren égett a terület. Az elhanyagolt udvarban rendkívül gyorsan terjedt a tűz a szomszédos ingatlanok felé.

Már korábban is jártak itt a tűzoltók  Fotó: Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltók 

A parancsnok szerint végül meg tudták fékezni a tüzet, az nem terjedt tovább a szomszédokra.

Három éven belül másodjára járunk ennél a háznál… Az előző tűz esetén egy házi nyulat mentettünk ki az épületből. Most nem tartózkodott bent se ember, se állat. Személyi sérülés tehát nem történt. Végezetül külön köszönöm az utcán összegyűlt emberek segítségét is, leginkább annak a három főnek, akik kérésemre azonnal segítettek a második vízsugár megszerelésében és mozgatásában

 – zárta.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek