Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.07.30.

Gusztustalan módszerekkel verik át a magyarokat a csalók, íme a legújabb aljasság

Egy újfajta módszerrel verték át az embereket az elkövetők.

Ijesztő hírekről számolt be a magyar rendőrség. A Police.hu-n arról írtak, hogy egy új fajta csalási módszer áldozatául esett több ember is hazánkban. Legutóbb egy sátoraljaújhelyi hölgyet hívtak fel az elkövetők, és a telefonban azt állították neki, hogy egy magyar híresség nevében keresték fel, ugyanis a celeb által meghirdetett nyereményjáték során másfél millió forintot nyert az áldozat. A jutalom átvételéhez pedig arra kérték a nőt a vonal másik végén, hogy nyisson egy új bankszámlát, amelyre elutalhatják a nyereményét. Az átverés azonban itt még nem ért véget.

Kamu hirdetéssel csapott le a gyanútlan Mártiékra egy csaló páros. Közel 100 ezer forintot loptak el tőlük /
Egyre újabb módszerekkel támadnak a csalók / Fotó: Melnikov Dmitriy / Shutterstock (Illusztráció)

A telefonbeszélgetés során arra is felszólították a célszemélyt, hogy töltsön le egy programot a mobiljára, amely gördülékenyebbé fogja tenni az átutalás megérkezését. Ez a program valójában arra szolgált, hogy távoli hozzáférést biztosítson és átvegye az uralmat a mobiltelefon irányítása felett.

Ebben az esetben az áldozatot kihasználva egy „ugrószámlát” nyitottak, amelyet más bűncselekményekhez kapcsolódó pénzmozgások álcázására használtak, ezek mértéke elérte a 40 millió forintot

- számolt be róla a rendőrség.

Könnyen elkerülhető, hogy áldozattá váljatok

Az egyenruhások arról is írtak, hogy az ilyen jellegű átveréseket a legkönnyebben akkor tudják elkerülni az emberek, ha két rövid tanácsot betartanak a jövőben. Ezek a következők:

  • Soha ne adjátok meg a személyes adataitokat telefonon keresztül senkinek
  • Ne telepítsetek ismeretlen programokat a telefonotokra, főként akkor ne, ha ezek olyan alkalmazásoknak tűnnek, amelyek távoli hozzáférést biztosíthatnak az eszközeitekhez.

Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy milyen internetes és telefonos átverések léteznek, és hogyan lehet ezek ellen védetté válni, akkor látogassatok el a Kiberpajzs honlapjára.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek