Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.12.

Komoly csalás áldozata lett Schumacher Vanda

A fiatal műsorvezetővel is megtörtént az, aminek mostanság több celeb is áldozatul esett. Valaki Schumacher Vanda nevében próbál pénzt kicsalni a mit sem sejtő követőktől.

Schumacher Vanda feldúltan jelentkezett be az Instagram oldalán, ahol arról mesélt, hogy nem kis csalás áldozata lett. Valaki a TikTok videóit felhasználva igyekszik Vandának kiadni magát és átverni több mint tízezer embert.

SZL_0079 Schumacher Vanda
Tízezrekből akartak pénzt kicsalni Schumacher Vanda videóival (Fotó: Szabolcs László)

Mindenkit figyelmeztetett

A műsorvezető próbálja figyelmeztetni a követőit a hazugságokra és edukálni is őket az álprofilokkal kapcsolatban:

Gyerekek! Most mondom el utoljára, hogy ne dőljetek be annak, hogy valaki kamuprofilokat gyárt rólam TikTokon vagy itt Instagramon. Az, hogy több tízezer követője van ennek az oldalnak egyrészről hízelgő, de másrészről viszont ijesztő, mert nem én vagyok. Nekem egyetlen egy profilom van és az. ahol ilyen 10 ezer körüli megtekintések vannak, az nem az enyém. Szóval ne kövessétek be, ha nyereményjátékot láttok, akkor azokra csak a saját profilomon az eredeti videóknál lehet jelentkezni. Ne higgyetek el ilyen profiloknak semmit, főként akkor ne, ha bekövet titeket vagy rátok ír valamit.

Pénzt akarnak szerezni Schumacher Vanda neve alatt

A videók után Vanda még fotókat is kapott a követőitől, hogy akadt olyan, akire rá is írtak az adott profilról a kriptokereskedelemmel kapcsolatban. Ezeket a képeket szintén megosztotta, hogy nyomatékosíthassa, hogy ez nem az ő oldala és nem küld senkinek ilyen üzeneteket.

Valakik a nevemben próbálnak meg pénzt kicsalni emberektől. Ne dőljetek be ennek! Soha senkinek nem küldtem üzenetet TikTokon! Ha valaki az én nevemben ír rád, az átverés! Soha ne vegyetek meg semmit, ne utaljatok neki pénzt, ne adjatok ki adatot magatokról!

 – tette még hozzá.

Sajnos az ilyen csalások már egyre gyakoribbak, ezért nagyon fontos, hogy ahogyan Vanda is, az érintettek felhívják erre a figyelmet és tisztázzák melyik a saját oldaluk.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek