A Magyar Péter-lufi elkezdett leereszteni

POLITIK
INSIDER

Szerző Z. H.

Létrehozva: 2024.07.08.

Ezt te sem találod ki! – ez most a legdrágább használt autó a magyar portálon, 2 nagy sikerű filmben is szerepelt

A legnagyobb magyar használt autó-portálon jelenleg nem egy Ferrari, Rolls-Royce, vagy egy Bentley a legdrágább, hanem egy 9 éves Mercedes. Persze nem akármilyen járgány ez a közel 356 millió forintba kerülő autó.

Rengeteg autó kelleti magát a hasznaltauto.hu portálon, amely Magyarországon a legnagyobb. Vannak itt igencsak lepusztult verdák, de olyanok is, amelyek láttán sokan csettintenének. A Ripost munkatársai arra voltak kíváncsiak, hogy jelenleg melyik márka és azon belül típus a legdrágább. Mondanunk sem kell, alaposan meglepődtünk.

Fotó: RENE CORTIN/Wikipedia

Az ötös lista alján egy 6 éves Aston Martin végzett, amit 137 millió forintért kínálnak. Negyedik helyen egy 2023-as évjáratú Maserati áll, melyért 153 millió forintot kérnek. A harmadik egy 4 éves Lamborghini lett 185 millióval, míg a második helyre egy 3 éves Ferrari furakodott be. Ennek az ára 207 millió forint. Azt gondoltuk, hogy talán egy Bentley, vagy Rolls-Royce végez majd az élen, ám előbbiből a legdrágább amit találtunk 120 millióba kerül, míg utóbbiból most 67 millióba. Persze ez nem azt jelenti, hogy ezekből a márkákból nincs ennél jóval drágább, mindössze az látszik, hogy Magyarországon ezekre az autókra nincs igazán kereslet. De melyik márka végzett akkor az élen? Nos, itt a hatalmas meglepetés. 355,7 millió forintért árulják azt a 2015-ös évjáratú Mercedes AMG G63-as 6x6 kocsit, melyet újszerűnek hirdetnek és mindössze 25 ezer kilométert futott.

A hátsókerékhajtású Mercedes-AMG G 63 6x6-ot 2007-től az Ausztrál Hadsereg számára fejlesztettek ki, akkoriban ez volt a cég legnagyobb és második legdrágább utcai legális offroad járműve. 2013 és 2015 között a Magna Steyr gyártotta Grazban, Ausztriában. Egyesíti a G63 motorját, egy ikerturbós V-8-ast, a G-osztály karosszériájának pick-up változatát és egy luxusbelsőt. 2013 és 2015 között gyártották, a gyártás meghaladta a 100 járművet. És ez lehet az az ok, amiért ilyen méregdrágán árulják ezt az autót. Nevezetesen, hogy nagyon kevés készült belőle. A kocsi 5,5 literes, 544 lóerős. Terepen mind a hat kerék hajtva van. A G63 AMG 6x6 7,8 másodperc alatt 0–60 mérföld/órás (97 km/h) sebességre képes, végsebessége 161 km/h-ra korlátozódik.

Az autó egyébként két nagy sikerű filmben is szerepel, egyik a Michael Douglas főszereplésével készült A célkereszten túl ( Beyond the Reach) című 2014-es amerikai thriller, a másik pedig a 2015-ös Jurassic World, a Jurassic Park filmsorozat negyedik része. A film egyik főszereplője Chris Pratt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek