Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.15.

Ennek a csillagjegynek az önbizalmára hat ez a gyönyörű égi jelenség

A különleges égi jelenség egyesek pénztárcájára is hat, míg mások önbizalmát befolyásolja.

Azok számára, akik szeretik a felhőktől mentes, forró nyári éjszakákat, most van egy jó hírünk. Nemcsak magát az éjszakát, hanem a látható együttállást is élvezhetik július 16-án hajnalban.

Hold, Nap, csillagok, égitest, teleszkóp, látványosság, égbolt,
Míg a Mars szabad szemmel, addig az Uránusz csak távcsővel lesz látható. (Képünk illusztráció) / Fotó: Pexels

Hétfő késő estétől egészen kedd hajnali 3 óráig lesz megfigyelhető az Uránusz és a Mars együttállása a keleti égbolton. Míg a Mars vörösesen izzó bolygója szabad szemmel is látható lesz, hiszen színe miatt kiviláglik a körülötte lévő csillagok közül, addig a közelében felsejlő Uránuszhoz már egy kézi távcsőre lesz szükségünk. Bár fényesebben látható, mint a Mars, jóval távolabb van.

A két bolygó között ráadásul helyet kap a V1124 Tau nevezetű vörös óriás csillag is, amelyet bár szabad szemmel szintén nem láthatunk, elképesztő fényessége miatt egy jobb kézi távcsővel már igen. Az idő is a hobbi csillagászoknak kedvez majd, mivel a Köpönyeg előrejelzése szerint sehol nem várható felhő, mely megzavarná a látványosságot.

Egyes elméletek szerint a különleges együttállás a csillagjegyek közül is hatással lehet néhányra. Az Ikrek csillagjegy szülöttje kedden és szerdán szentimentális hangulatba kerül, melyet követően jobban teszi, ha rendezi pénzügyeit. A Rák csillagjegyűek kedden és szerdán is olyan önbizalom növekedést tapasztalhatnak, melyre ritkán van példa. Természetesen ezúttal is akadhat olyan, aki a csillagjegy szülöttjeinek kedvét szegné, ám nem szabad hallgatni az ilyen próbálkozásokra, csak magunkra.

A nyári égbolt szerelmeseinek bizonyára sokat mondó lesz a keddit követő szerdai együttállás, mely egy különleges legyező alakjához lesz hasonló. A Skorpió csillagkép több csillaga és a Hold áll majd egymáshoz képest úgy, mintha a Hold lenne a középpont, melynek kihajtogatott szálain állnak csillagok, ezzel legyező alakot formálva. Aki kimegy a szabad ég alá, július 17-én 22 óra 7 perckor láthatja meg a Hold mellett a Skorpió legfényesebb csillagát, az Antarest is.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek