Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.16.

Bár nehezen indult, szerencsésen ért véget - Lacus és Bogi számára gyűjtöttek pénzt Nagykanizsán

Lacus és Bogi egy ritka, egyelőre beazonosítatlan genetikai betegséggel küzd.

A Bors számolt be elsőként arról a nagykanizsai családról, akik hatan élnek egy fedél alatt. A Reichert család négy gyermeke közül sajnálatos módon a kis Lacus és Bogi is többféle betegséggel kell megküzdjön a mindennapok során. Szüleik, Nóra és Zsolt legutóbb egy adománygyűjtő rendezvényt hoztak létre számukra, mely kapcsán történt velük pozitív és negatív dolog is. Az esemény utáni napokról a Ripostnak számolt be az édesapa, Reichert Zsolt.

Lacus és Bogi állapota bár különbözik, mégis nagyon hasonló.
Lacus és Bogi állapota bár különbözik, mégis nagyon hasonló. Fotó: Lacus és Bogi Világa Alapítvány

Bár egyáltalán nem volt könnyű, végül összegyűlt a pénz a speciális babakocsira.

-osztotta meg az örömhírt lapunkkal az édesapa, majd hozzátette:

Nagyon jó, stabil, kényelmes a kocsi Lacusnak. Aránylag könnyű tolni, pedig önmagában 25 kilós, csak a kocsi.

Lacusnak ugyanis olyan betegségei vannak, melyek megkövetelik, hogy stabilan, ugyanakkor kényelmesen töltse a napja nagy részét, mivel sem a mozgása, sem a beszéde nem úgy fejlődött, mint ahogyan a korabelieknél az megszokott lenne. Autizmust és epilepsziát állapítottak meg nála, emiatt a mai napig csak pár szót beszél, pedig már elmúlt 6 éves.

Húga Bogi hasonló betegségekkel küzd, de az ő esetében azok nem annyira súlyosak, mint Lacus esetében. Őt sem autizmussal, sem epilepsziával nem diagnosztizálták. Július 7-én egy adománygyűjtő gálaestet hozott létre a család, hogy összegyűjthessék Lacus speciális babakocsijának az árát.

Nagy Bernadett, a Vidett Reha Solutions Gyógyászati Segédeszköz üzletének munkatársa és Reichert Lacus, a szék beállítása után.
Nagy Bernadett, a Vidett Reha Solutions Gyógyászati Segédeszköz üzletének munkatársa és Reichert Lacus, a szék beállítása után. Fotó: Lacus és Bogi Világa Alapítvány

„Hatalmas köszönetet érdemel az Imre Sándor Szeretet Színház, Tompeti és Barátai, a Memphis Express Band, Tóth Tünde énekesnő és férje Joci, a Tündérkert Daloló és az Eraklin Táncklub Egyesület, hiszen nélkülük biztosan nem gyűlhetett volna össze a több százezer forint.” - mondta a Ripostnak a hálás szívű Zsolt, aki egyfelől nagyon meglepődött, hogy milyen kevesen mentek el a rendezvényre, másfelől nagyon örült, hogy végül semelyik fellépő nem kérte az útiköltséget.

Végül annak köszönhetően gyűlt össze a pénz, hogy még azok sem fogadták el az útiköltséget, akik több mint 500 kilométerről jöttek.

- tudta meg a Ripost. A család egyébként óriási összegű nyereményekkel várta a résztvevőket a július 7-ei rendezvényükön. Mivel ezeket nem tudták mind kisorsolni, a tombola felajánlások nagy részére valószínűleg a honlapjukon lehet majd licitálni. Ezek között szerepel majd tetováltatási lehetőség, fodrászat, valamint nagy értékű wellness hétvége is.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek