Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
INSIDER

Szerző E. R. A.

Létrehozva: 2024.07.13.

5 tuti tipp, hogyan éld túl a kánikulát

Patthelyzetbe kerültek azok, akiknek nincs légkondijuk, és a ventilátoruk is elromlott. A rekkenő hőségben mindenki menekül a hűvösbe, ám mi történik akkor, ha már az otthonodba is beköltözött a pokoli meleg? Mutatjuk a tippeket, hova vonulj vissza, ha minden kötél szakad!

Szerző E. R. A.

Amióta kiadták a vörös riasztást 12 vármegyére a pokoli hőség miatt, sokan tanakodnak rajta, mégis hogyan készüljenek fel a meleg ellen, ha akár 40 Celsius fok is lehet a szabadban? Ilyenkor a legtöbben előveszik a jól be vált módszert: visszavonulnak a lakásukba és bekapcsolják a légkondit vagy a ventilátort és köszönik szépen, jól elvannak. Ám mi történik akkor, ha a kettő közül egyik sincs otthon, vagy már olyan meleg van, hogy nem használ a ventilátor se? Mutatjuk a top 5 tippet, hova menekülj a meleg elől!

Mutatjuk a legjobb "orvosságot" a meleg ellen, ha már a ventillátor sem elég kibírni a hőséget /
Mutatjuk a legjobb ötleteket, ha már a ventillátor sem elég kibírni a hőséget / Fotó: antoniodiaz

Irány az edzőterem!

Ha igazi sportember vagy, könnyű a dolgod, amikor már az otthonodban is elviselhetetlen a meleg. Ha szeretsz edzeni, akkor keresd fel a legközelebbi edzőtermet. Az edzőtermekben a hőség idején üzemelnek a légkondik, így két legyet üthetsz egy csapásra: nemcsak fitt maradhatsz, két gyakorlat között között pihenésként hűsölni is tudsz!

Ne spórolj!

A másik ütős módszer lehet, ha elmész bevásárolni. A bevásárlóközpontokban, és plázákban a nyári szezon óta állandóan hűvös van. Nézz körül otthon, mi hiányzik a konyhából, és irány a bolt! Ezzel szintén összekötöd a kellemeset a hasznossal: hűvösben vagy és mindent megveszel, ami kell neked! Ne spórolj most az idővel, nézz körbe az üzletekben az akcióhegyek között, addig is felfrissülsz. Na mit szólsz?

Várd ki a sorod!

Sokan húzzák-halasztják a hivatalos ügyeik intézését, de ha már beköltözött a meleg az otthonodba is, ne késlekedj többet vele. Ha lejárt a személyi igazolványod, útleveled vagy épp a jogosítványod, húzz sorszámot és várd ki a sorod a legközelebbi okmányirodában! Hidd el megéri, hiszen amíg várakozol és ügyet intézel, addig klímás helyen leszel.

Olvass, hűsölj!

Ha igazi könyvmoly vagy, biztos borzalmas lehet, hogy munka után a meleg miatt nem tudsz békésen félre vonulni egy sarokba otthon és elmerülni egy izgalmas könyvben. Ha már felpattansz helyette a fotelből, menj el egy klimatizált könyvtárba. Amíg amíg olvasol legalább hűvösben lehetsz. Nemcsak az elméd edzed, a tested is kíméled a rosszulléttől, amit a meleg miatt szenvednél el. 

Hozd be a lemaradást!

A koronavírus idején megemelkedett azok száma, akik otthonról dolgoztak, és van aki, még mindig így tesz. Most viszont ők jobban járnak, ha inkább bemennek a munkahelyükre. A legtöbb helyen van ugyanis klíma. Ha nem home office-ban dolgozol, akkor vállalj túlórát, ezzel – ha van – behozhatod a munkában a lemaradásokat, és hosszabb ideig hűvös helyen lehetsz. 
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek