Létrehozva: 2024.06.12.

Szárnyas hangya invázió: mit tehetünk a bosszantó lények ellen?

A te lakásodban is masíroznak? Ha nálad is beindult a szárnyas hangya invázió, mutatjuk mit kell tenned, hogy örökre száműzd őket otthonodból!

Nincs is annál bosszantóbb, mikor egy nyári reggel arra ébredsz, ellepték az otthonodat a szárnyas hangyák. Ilyenkor persze azonnal hozod a takarító szettet és abban reménykedsz, hogy csak a tegnap esti buliból lecsöppent limonádé vonzotta oda a nem kívánatos látogatókat, de napok múlva rájössz, nem a takarítás hiányával van a baj. 

190716_szarnyashangyavighkaroly_59
A szárnyas hangya sok bosszúságot okozhat a lakásban, ám természetes módszerekkel is felvehető a harc ellenük Fotó: Horváth Balázs

Ha a te lakásodban is nap-mint nap feltűnnek ezek az idegesítő szárnyasok, jó helyen vagy, mutatjuk a jól bevált házi praktikákat, hogy mielőbb véget érhessen a szárnyas hangya invázió.

1. Cukor 

Használd ki, hogy a hangyák imádják az édes ízeket. Mutatjuk a kiváló házi praktikát. Tegyél egy tál vízbe porcukrot, majd keverd össze. Tedd a hangyák vonulási útvonalába és várj türelemmel. A hangyák rövid időn belül elcsábulnak és belefulladnak az édes masszába.

2. Citrom

Vesd be a szárnyas hangyák ellen a citrom illatát, ugyanis a hangyák rettenetesen utálják. Használhatsz a lakás különböző pontjain elhelyezett citrom karikákat, de citromos illóolajat, sőt citromos felmosó vizet is. Egy a lényeg: legyen mindennek citrom illata és garantált a siker az invázió ellen.

3. Szódabikarbóna extrákkal

Keverd össze a szódabikarbónát porcukorral és szórd a hangyák vonulási útvonalába. A mohó kis rovarok azonnal behabzsolják a cukros keveréket, ám a szódabikarbóna felpuffasztja őket, amitől bizony rövid időn belül elhullanak. Ha szerencséd van, még az előtt visz a „méregből” a kolónia többi tagjának, hogy elpusztul.

4. Fahéj

Hangyariasztó illata van a fahéjnak is, néhány nap alatt elmenekülnek, ha megérzik a fahéj erős aromáját. Csak szórj fahéjat az általuk szívesen látogatott helyekre és várj türelemmel. Természetesen mint praktika a fahéj rúd is működik, ráadásul azt nem kell utána feltakarítani sem.

5. Ecet

Az ecet szintén nem tartozik a hangyák kedvenc illata közé, így ezzel is felvehetjük a harcot az invázió ellen. Ebben az időszakban érdemes ecettel takarítani, de azzal is segíthetünk, ha ecetet permetezünk a vonulási útvonalukba.

A szakemberek szerint, ha nem segítenek a házi megoldások, valószínűleg nagyobb kolóniával állsz szembe, ilyenkor érdemes őket riasztani.


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek