INSIDER

Szerző Mongyi Nikolett

Létrehozva: 2024.06.26.

Így jutottak be a társasházba: videón a XI. kerületi pénzváltót kirabló férfiak

Szerdán reggel kellett bíróság elé állnia annak a férfinak, aki társaival együtt kirabolt egy XI. kerületi pénzváltót. A két bűntársát még körözik, ellenük nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. A férfi a tárgyaláson tagadta bűnösségét.

Szerző Mongyi Nikolett

A rablók egyszerűen felfeszítették a zárat és bementek a társasházba – derül ki a Fővárosi Főügyészség által közzétett felvételből, amin – egy társuk híján – az a két férfi látható, akik kirabolták a XI. kerületi Bartók Béla úti pénzváltót. A három férfi filmbe illő módot választott a rabláshoz, ugyanis miután bejutottak a társasházba, lementek annak a pincéjébe és megkeresték a pénzváltó falát, amit átütöttek. Végül megvágták a széf hátulját és kiszedtek belőle közel 50 millió forintot.

Lezárták a pénzváltó és a társasház területét a rendőrök Fotó: Metropol.hu 

Az egyiküket, egy 42 éves georgiai férfit sikerült a rendőrségnek elfognia, őt most bíróság elé állították. Információink szerint egyelőre tagadja bűnösségét, de a büntetése enyhítése érdekében elképzelhető, hogy feladja majd a bujkáló társait. 

Őket körözi a rendőrség Fotó: police.hu

Őket a rendőrség még körözi,  ellenük nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Az egyik férfi a 31 éves Dlubish Bachuki, akit már 2023. május 1. óta köröznek, vagyis a lopás után három hónappal adták ki ellene az elfogatóparancsot. Harmadik társuk pedig az 54 éves Absandze Khicha , akit 2023. augusztus 29. óta köröznek. Ha bárki felismeri a két férfit, hívja a rendőrséget!  

Kiégették a széf hátát Fotó: Fővárosi Főügyészség 

Végül befalazták a helyszínt

Még napokkal a rablás után is át lehetett nézni a falon tátongó lyukon keresztül a pénzváltóba. Azt csak később falazták be, ám információink szerint a széf továbbra is ugyanabban a pozícióban, a helyén maradt. A Borsnak korábban a pénzváltó üzletvezetője azt nyilatkozta: annyira megerősítették a védelmüket, hogy ha valaki újra próbálkozna, biztosan azonnal rajtavesztene.

 A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség az elfogott férfit jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal és társtettesként elkövetett lopás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönt és kiutasítást indítványoz.

Íme, így jutottak be a társasházba:  

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek