INSIDER

Szerző Mongyi Nikolett

Létrehozva: 2024.06.26.

Pénzváltórablás: itt a bizonyíték, roskadásig tele volt a kifosztott széf pénzzel - fotók

Továbbra is körözi a rendőrség azt a két grúz férfit, akik harmadik – már elfogott – társukkal együtt kiraboltak egy XI. kerületi pénzváltót. Neki ma kellett bíróság elé állnia, de a férfi nem tesz vallomást.

Szerző Mongyi Nikolett

Hiába a jól kigondolt terv, rossz fiókot fúrtak meg a rablók? - merülhet fel bennünk azonnal a kérdés, ahogy meglátjuk azokat a képeket, amik a pénzváltó széfjéről készültek a rablás után. Ugyanis a három fiókos páncél középső fiókját sikerült a rablóknak „eltalálniuk”, de kiderült: a legfölső rejtette az igazi kincset, ugyanis az rogyásig volt rakva pénzzel. 

Órákig helyszíneltek a rablás után Fotó: Metropol.hu

Filmbe illő volt a rablás 

A Metropol beszámolója szerint 2023. február elején rendőrök lepték el a XI. kerületi Bartók Béla úti pénzváltót. Kiderült, hogy kifosztották, ám olyan trükkös megoldással, amire talán először nem is gondolnánk. A lap utánajárt, hogy a rablók elsőként a pénzváltó melletti társasházba mentek be, ott lejutottak a pincébe, megkeresték a pénzváltóval közös falat és elkezdtek vésni. Pontosan tudták, hogy hol találják a széfet, aminek a hátát végül szét is vágták. Nagyjából egy tenyérnyi lyukat égettek bele, majd azon keresztül közel 50 millió forintot zsebeltek be. 

Több bankjegy is megégett a rablás során Fotó: Fővárosi Főügyészség 

Hiába az igyekezet, rossz fiókot találtak el? 

A rablók nagyon gyorsan dolgozhattak, így talán fel sem tűnt nekik, hogy a széfnek több fiókja van. Pontosan háromfelé van osztva a páncél, ők a középsőt találták el. Azonban kiderült, hogy a legfölsőben lapult az igazi zsákmány: rogyásig volt rakva pénzzel, ami tőlük csak néhány centiméterre volt. Ráadásul miközben égették a páncél hátát, több bankjegyet is sikerült tönkretenniük, megégetniük. 

A legfelső polc rejtette az igazi zsákmányt? Fotó: Fővárosi Főügyészség 

Befalazták a helyszínt

Végül a pincében ütött lyukat befalazták, azonban a pénzváltó üzletvezetője elmondása szerint a széf továbbra is a helyén maradt. 

A rablás után megerősítettük a pénzváltó biztonsági felszerelését, hogy többet nálunk hasonló ne fordulhasson elő. Azonban a széf ugyanazon a helyen van most is, nem tudjuk elrakni onnan. Viszont, ha valaki próbálkozna, ezúttal azonnal rajtavesztene

 – mondta korábban az üzletvezető a Borsnak.

Az eset után helyreállították a pince falát Fotó: Metropol.hu

Hajtóvadászat indult két rabló után

Ahogyan az ismeretes, a három rablóból egyet a rendőrség elfogott. Azonban két grúz állampolgárságú társát még mindig körözik, ellenük nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Az egyik férfi a 31 éves Dlubish Bachuki, akit már 2023. május 1.  óta köröznek, vagyis a lopás után három hónappal adták ki ellene az elfogatóparancsot. Harmadik társuk pedig az 54 éves Absandze Khicha , akit 2023. augusztus 29. óta köröznek. Ha bárki felismeri a két férfit, hívja a rendőrséget!  

Továbbra is szökésben a két grúz férfi Fotó: police.hu

Bíróság előtt az elfogott rabló 

Információink szerint az elfogott férfi ma, azaz június 26-án állt bíróság elé, ugyanis ma tartották az előkészítő ülést. Úgy tudjuk, hogy a 42 éves georgiai férfi nem tesz vallomást. Azonban felmerülhet a kérdés, hogy a büntetés enyhítése érdekében feldobja-e a még bujkáló társait. Hamarosan kiderül… 

 A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség az elfogott férfit jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal és társtettesként elkövetett lopás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönt és kiutasítást indítványoz.

A helyszínen a rablás után készített videónkat itt tudod megnézni: 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek