INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.06.18.

Brüsszel bosszúja: Mi védjük Európát, mégis gigabüntetést kaptunk

A magyarok álláspontja évek óta változatlan: nem akarnak migránsokat, nem akarnak tömeges bevándorlást, nem akarnak migránsgettókat. Brüsszelt azonban ez nem érdekli, rekordbüntetéssel akarják ránk erőltetni az akaratukat.

2014-ben, vagyis éppen 10 éve jelentkeztek az első jelek arra nézve, hogy Európának egy vadonatúj krízissel kell szembenéznie. A Közel-Kelet és Afrika felől érkező migrációs áradat olyan kihívás elé állította a kontinenst, amilyennel több évtized óta nem volt dolga, és amire a mai napig nem sikerült megoldást találnia.

HZ1_9524
Tíz éve van folyamatos nyomás alatt a déli határszakaszunk. A magyar emberek többször is kifejtették véleményüket, miszerint nem kérnek a migrációból. / Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

Orbán Viktor miniszterelnök már a válság kirobbanása elején - az uniós vezetők közül elsőként - jelezte, hogy Magyarország nem fogad be illegális bevándorlókat. A kormányfő bevándorlásellenes kijelentései, valamint a tény, hogy Magyarország kerítést épít a déli határra, hogy megfékezze a menekültáradatot, óriási haragot váltott ki a migrációt segítő és ösztönző brüsszeli bürokraták körében.

Tíz évvel a migrációs válság kirobbanása után sem hajlandók elfogadni, hogy a magyar emberek már számtalan alkalommal kifejezték: 

nem akarnak kevert fajú népként élni a jövőben. 

2015-ben megtapasztalhattuk, mit jelent az ellenőrizetlen bevándorlás

2015-ben pár héten belül több mint egymillió illegális bevándorló érkezett Németországba, főként Irakból, Afganisztánból és Szíriából. Ezeknek a migránsoknak a nagy része az úgynevezett balkáni útvonalon keresztül, Magyarországot és Ausztriát érintve érte el Németországot. Még sokan emlékezhetünk, hogy milyen áldatlan állapotok voltak a budapesti pályaudvarokon, aluljárókban és autópályákon. 

Illegális bevándorlók gyalogolnak az M1-es autópályán Biatorbágy közelében Ausztria felé. / Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

Amikor ennek hatására Magyarország lezárta a szerbekkel közös határszakaszt, a migránsok fegyvereket ragadva támadták a kerítést és a magyar egyenruhásokat. Háborúhoz hasonló jelenetek zajlottak le Röszkénél.  

A röszkei határátkelőnél példátlan támadás érte a magyar rendfenntartókat. / Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

A Soros-terv

Az idő előrehaladtával egyre világosabban látszik, hogy a 2015 óta tartó illegális migrációs hullám nem valamilyen véletlen folyamat, hanem a 2015-ben a Soros-tervben megfogalmazott praktika hosszú távú megvalósítása zajlik, egyfajta lakosságcsere. Amint az köztudott, a Soros-terv végrehajtása érdekében Soros György egy civilekből és nemzetközi szervezetekből álló hálózatot (Open Society Foundations) pénzel nem titkoltan, többek között azért, hogy Magyarországon és egész Európában muszlim, észak-afrikai és közel-keleti bevándorlók tömeges betelepítését segítse elő.

-
Soros György a birodalmát és elképesztő vagyonát is latba veti annak érdekében, hogy megvalósuljon a hirhedt terve. / Fotó: AFP

A magyar származású milliárdos spekuláns a tervében egyértelműen kifejtette, hogy az lenne a szerencsés, ha Európába egymillió migráns érkezne minden évben. Azt is felajánlotta, hogy amennyiben emiatt anyagi nehézségekkel küzdene Európa, akkor ő szívesen ad kölcsönt a migránsok ellátására, majd kamatostul visszakéri azt

Rekordbüntetést szabott ki Soros György bírósága

Mivel Magyarország nem volt hajlandó az elmúlt 10 évben sem a Soros-tervet, sem az Európai Bizottság által eldöntött migrációs paktumot végrehajtani, Brüsszel kezdeményezte Magyarország megbüntetését. Az Európai Unió Bíróságához fordultak, amely a múlt héten be is jelentette, hogy megszületett az ítélet: az Európai Bizottság javaslatához képest 70-szer akkora bírságot sóztak a nyakunkba. Magyarországot 200 millió euróra (kb. 80 milliárd forint) és további napi 1 millió euró (kb. 400 millió forint) megfizetésére kötelezték.

Soros György bírósága hozta meg a Magyarország megbüntetéséről szóló ítéletet

- jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök vérlázítónak nevezte azt a brüsszeli döntést, hogy az Európai Unió bírósága 80 milliárd forintra bünteti hazánkat az uniós bevándorlási politika megsértéséért. Orbán Viktor kiemelte: a brüsszeli buborék tele van Soros György embereivel, ez igaz az Európai Parlamentre, az Európai Bizottságra és az igazságszolgáltatásra is.

A kormányfő hangsúlyozta: a Soros-tervet valósítja meg Brüsszel, az ítélet pedig azt bizonyítja, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns emberei az igazságszolgáltatásban is jelen vannak. Orbán Viktor leszögezte, Soros György terve az, hogy be kell hozni évente egymillió migránst Európába, hogy a kontinensünkön kevert népesség alakuljon ki. 

Hozzátette, a magyar embereket nem érintheti hátrányosan az uniós büntetés.

Felháborodtak az emberek az ítélet hallatán 

A Ripost munkatársai járókelőket kérdezett, hogy mit szólnak az uniós bíróság ítéletéhez. A 26 éves Viktor a portálunknak azt mondta: "Nekem kicsit az az érzésem, hogy Magyarország fekete bárány az EU-ban és mindent felhasználnak, hogy Magyarországot megbüntessék."  A 22 éves Áron sem ért egyet az ítélettel. Ő úgy látja, hogy biztonságosabb így az országunk, hogy nem fogadjuk be a migránsokat. A 64 éves Sára azt javasolja a kormánynak, hogy ne fizessük be a büntetést, mert szerinte az EU úgyis rengeteg pénzzel tartozik Magyarországnak. 

Nézd meg az ezzel kapcsolatos videónkat!

 

origo.hu

Extrém nehéz általános műveltségi kvíz: lehetetlen hibátlanra kitölteni

ripost.hu

Varga Barnabásnak üzent a legendás világsztár

borsonline.hu

Bereczki Zoltán felesége kitálalt férje és Szinetár Dóra lányával kapcsolatban

mandiner.hu

Figyelmeztettek a szerbek: nagy baj lesz, ha az EU nem fogadja el a magyar modellt

ripost.hu

Csodájára járnak: Különleges képességgel van megáldva a kunmadarasiak csordása

vg.hu

Új háború: nyíltan beszélnek a kitöréséről – ez az európai ország lehet a helyszín

ripost.hu

A házi kedvenceink tudják, mikor halnak meg - szívszorító gesztussal búcsúznak tőlünk

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. június 26.: A Szűz sikert arat, a Skorpió révbe ér szerdán

ripost.hu

Szomorú látvány: Az enyészeté lett Stadler József legendás stadionja - Fotó

ripost.hu

Őszinte vallomás: Szoboszlai édesapja lemondott a továbbjutásról

ripost.hu

Kínos lebukás: Óriási kamu Kulcsár Edina és G.w.M rongyrázása

ripost.hu

Zseni vagy? Csak az emberek 1 százaléka képes megoldani ezt a tesztet!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Brüsszel rohan a háború felé: két háborúpárti nő kerülhet az EU élére

INSIDER

Magyar Péter részeg balhéja: itt a teljes történet - fotók, videók!

INSIDER

Macron, Scholz, Meloni: Európa nagyhatalmainak vezetőivel tárgyal Orbán Viktor

INSIDER

Otthonfelújítási támogatás: javultak a feltételek, íme a részletek!

INSIDER

„Sokkot kapott a sofőr, nem akart segítséget hívni”: zebrán gázoltak el egy diáklányt Pestszentlőrincen – helyszíni fotók

INSIDER

Főpolgármester-választás: Vitézy az Alkotmánybírósághoz fordul, és gratulál Karácsonynak, hogy így tud örülni saját indítványa bukásának...

INSIDER

Czeglédy Gergő előzetes letartóztatásban, Karácsony Gergely mélyen hallgat

INSIDER

Pénzváltórablás: itt a bizonyíték, roskadásig tele volt a kifosztott széf pénzzel - fotók