dosszié ikonMagyar Péter
INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.06.20.

Top 5 hazugság: Magyar Péter folyamatosan hazudozik, saját híveinek is

A baloldal legújabb üdvöskéje pár hónapja lépett csak ki a reflektorfénybe, de hazugságainak listája már így is hosszú. Az egész azzal kezdődött, hogy Magyar Péter kijelentette: nevetséges feltételezés, hogy ő politikus akarna lenni...

Magyar Péterrel négy hónappal ezelőtt készült az a bizonyos Partizán-interjú, amivel tulajdonképpen országszerte ismertté vált. Mint azóta kiderült, számtalan dologban hazudott abban a beszélgetésben, és rendszeresen hazudozik azóta is. A baloldal legújabb üdvöskéje egy olyan ember, aki mindig azt mondja, amiből egy adott helyzetben a legtöbb előnye származhat. Azonban, ha valaki szembesíti Magyart a hazugságaival, akkor éktelen haragja gerjed. 

POY_1996
Komoly hazugságokon kapták rajta Magyar Pétert az elmúlt pár hónapban. Amikor pedig szembesíteni próbálták ezekkel, akkor dühbe gurult. Fotó: Polyak Attila

A Ripost összeszedte, hogy melyek voltak Magyar Péter eddigi legnagyobb hazugságai - az persze némiképp szubjektív, ki melyiket tartja a legnagyobbnak, de hogy hazugságok, az biztos, hiszen az internet nem felejt.  

1. "Még viccnek is rossz"

A legvalószínűbb elmélet szerint Magyar Péter februárban azért ment el a Partizán című műsorba, hogy bosszút álljon a feleségén, aki elhagyta és bosszút álljon a kormányon, mivel elvesztette a jól fizető kormányzati állásait. Aki még emlékszik arra az adásra, az tudhatja, hogy Magyar Péter itt még elismerően nyilatkozott Orbán Viktorról

Többek közt úgy fogalmazott, hogy Magyarországon nincs még egy olyan felkészült és olvasott politikus, mint a miniszterelnök. 

De mai szemmel az interjú legérdekesebb pillanata mégiscsak az volt, amikor Gulyás Márton műsorvezető arról kérdezte, tervezi-e hogy fellép a politikai porondra. Magyar ekkor határozottan azt válaszolta: nem, sőt szerinte ez még viccnek is rossz.

A 444.hu podcastjében márciusban pedig azt mondta: 

..Tehát én továbbra is úgy tervezem, hogy a piacról fogok megélni, hogyha adott esetben már azt is mondtam egy hónapja, hogy minden további nélkül meg fogok tudni élni Magyarországon, a piacon. Hogyha ez nem fog működni, akkor nyilván külföldön fogom ezt megpróbálni, hiszen el kell tartanom a három gyerekemet.

Majd határozottan kijelentette: nem készül arra, hogy akár három hónap múlva, akár fél év múlva bármilyen fizetett politikai státusa lenne, mert nem ebből kíván megélni.

2. Mélyen konzervatív, jobboldali vagy liberális?

Ebben az ominózus interjúban hangzott el többször is Magyra Péter szájából az a kijelentés, hogy ő egy ízig-vérig jobboldali gondolkodású ember, aki mindig is a nemzeti oldalon állt. Magyar Péter megerősítette, hogy a felmenői és a családi háttere is mélyen jobboldali beágyazottságú volt mindig is, és ez soha nem is fog megváltozni.

Magyar Péter az interjú után pár héttel már a liberális elit fészkének számító Spinoza-házban Rangos Katalinnak adott interjút. Magyar tisztában volt vele, hogy a beszélgetést egy nem jobboldali közönség előtt veszik fel. Az interjú elején ezért gyorsan leszögezte, hogy bár tudja, hogy forognak a kamerák és erről nem is a legszerencsésebb beszélnie, de ő egy liberális ember, akinek tinédzser korában Demszky Gábor posztere lógott a falon.

3. Magyar Péter nem vállalja a véleményét

Soros György hálózata szerzett többségi tulajdont abban a lengyel lapban, amelyben Magyar Péter rendszeresen kesereg. A baloldali politikus legutóbb például arra panaszkodott, hogy nem tudja elmondani az őszinte véleményét az orosz helyzetről, mert akkor elfordulnának tőle a támogatói. Magyar Péter szerint ők is és a többi magyar ember is agymosott. 

Ha elkezdenék rosszakat mondani Oroszországról, azonnal elveszítenék minden támogatottságot. Itt egy évtizednyi agymosás volt

- nyilatkozta a háborúpárti politikus a Rczespospolitának, színt vallva valódi gondolkodásáról. 

4. Hisztizik, ha szembesítik a hazugságaival

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Magyar Péter képtelen elviselni azokat a szituációkat, amikor szembesítik őt a hazugságaival. Ennek adta tanúbizonyságát akkor is, amikor fogta magát, és sértődött kisgyerek módjára kiviharzott az ATV stúdiójából. 

Történt ugyanis, hogy a választási eredményváróján elhangzott beszédében Magyar Péter azt követelte - már többedjére -, hogy másnapra kapjon interjú meghívást, körülbelül az összes médiumhoz. Az ATV-t név szerint is említette. Az ATV választási műsorának műsorvezetője, Sváby András megjegyezte, hogy meglepte Magyar Péter kijelentése, mivel rendszeres vendége a csatornának a baloldali politikus, és már másnapra le is van beszélve a tévéinterjú vele. 

Pszichó Peti be is ment a műsorba, ott azonban a beszélgetés elején Rónai Egon műsorvezető egy vastag paksamétát nyújtott át neki, amibe kigyűjtötték, hogy mikor szerepelt az ATV műsoraiban és mikor kapott meghívásokat. Rónai Egon megkérte, hogy fejezze be a kutyakomédiát, és ne vádaskodjon hazugságokkal. Magyar Péter ekkor már nagyon ingerült volt, majd amikor már nem tudott felelni, akkor fogta magát és kiviharzott a stúdióból.

5. Nem akar EP-képviselő lenni

Magyar Péter az elmúlt négy hónapban arról is többször beszélt, hogy bár ő lesz az európai parlamenti választáson a pártjuk listavezetője, de nem akar Brüsszelbe menni. Április elején az egyik bulvárlapnak úgy fogalmazott: 

Nincs ambícióm arra, hogy európai parlamenti képviselő legyek, én 2026-ig, az országgyűlési választásokig itthon szeretnék dolgozni, hogy visszavegyük a hazánkat

És ahogy a fentebb említett példákból következtetni lehet: Magyar Péter a választások után alig egy héttel bejelentette, hogy mégis elmenne inkább EP-képviselőnek, ahol havonta 7-8 millió forintot keres majd. Korábban így nyilatkozott Magyar Péter az EP-képviselők állásáról:

Képviselőként elég két hetet kint lenni, és a képviselőség a legnagyobb kamuállás a világon havi 20 ezer euróért.

Ezek után jogosan tehetjük fel a költői kérdést: 

Miként lehetne bármit elhinni egy ilyen embernek, aki itthon hazudozik még a saját támogatóinak is, külföldi lapoknak pedig erről büszkén nyilatkozik. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek