POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.19.

Havi 6-7 millió megváltoztatta Magyar Péter véleményét

Mégis kell neki, ahogy mondta, a "kamuállás".

Hiába hangoztatta az elmúlt három hónapban Magyar Péter, hogy esze ágában sincs beülni az Európai Parlamentbe, hétfőn már Brüsszelbe utazott, ahol hamarosan dönt az Európai Néppárt frakciója arról, hogy felveszi soraiba a Tisza Párt EP-képviselőit. Magyar ezt megelőzően szavazást írt ki a hívei között, aminek eredményeként ő is EP-képviselő lesz, miközben ezt a munkát korábban „húszezer eurós kamuállásnak” nevezte - írja a Magyar Nemzet.

 

Hónapokon át bizonygatta Magyar Péter, hogy semmiképpen nem veszi fel az európai parlamenti mandátumát, bármilyen eredményt is ér el a Tisza Párt a június 9-i választáson, most azonban fordult a kocka, az alelnök minden bizonnyal beül az uniós törvényhozásba, amivel 7-8 millió forintos havi jövedelemre tehet szert. Az EP-választás után már érzékelhető volt, hogy Magyar Péter nem fogja tartani korábbi ígéretét, hiszen több nyilatkozatában amellett érvelt, hogy miért lenne mégis hasznosabb, ha ő is beülne az Európai Parlamentbe. 

Múlt hét pénteken már találkozott is Manfred Weberrel, az Európai Néppárt (EPP) elnökével, akivel arról tárgyalt, hogy milyen feltételekkel csatlakozhatnak a Tisza Párt képviselői az EPP frakciójához. 

Hétfőn Magyar szavazást indított a párt honlapján arról, hogy legyen-e európai parlamenti képviselő a következő ötéves uniós ciklusban. A hívei 75 százaléka igennel válaszolt a kérdésre, és mivel Magyar előzetesen azt írta a közösségi oldalán, hogy bármi is lesz a szavazás végeredménye, azt elfogadja, nyilvánvalóan felveszi a mandátumot. A politikus hétfőn kiutazott Brüsszelbe, ahol a néppárti frakció kedden dönt a Tisza Párt EP-képviselőinek felvételéről.

 

De nézzük, hogyan jutott el Magyar Péter az európai parlamenti mandátum teljes elutasításától a néppárti frakciótagságig.

A választási kampány idején tucatnyi nyilatkozatban, interjúban hangoztatta, hogy esze ágában sincs beülni az EP-be, sőt nemegyszer azzal kérkedett, hogy a jövőben a „piacról fog megélni”. A 444.hu podcastjében márciusban azt mondta: 

– Tehát én továbbra is úgy tervezem, hogy a piacról fogok megélni, hogyha adott esetben már azt is mondtam egy hónapja, hogy minden további nélkül meg fogok tudni élni Magyarországon, a piacon. Hogyha ez nem fog működni, akkor nyilván külföldön fogom ezt megpróbálni, hiszen el kell tartanom a három gyerekemet.

Majd határozottan kijelentette, nem készül arra, hogy akár három hónap múlva, akár fél év múlva bármilyen fizetett politikai státusa lenne, mert ebből kíván megélni. (A videón 3:50-től.)

 

Április 3-án a Blikknek nyilatkozva is azt bizonygatta, „nincs ambíciója” arra, hogy európai parlamenti képviselő legyen, 2026-ig, az országgyűlési választásokig itthon szeretne dolgozni

A választási kampány hajrájában is határozottan állította: – Nyilatkoztam már korábban, hogy az Európai Parlamentbe biztos, hogy nem ülök be.

(A videón 0:23 perc.)

A Tisza Párt több kampányrendezvényén is arról beszélt Magyar Péter, hogy nem akar Brüsszelbe menni. – Én fogom vezetni a listát, de én nem fogok kimenni Brüsszelbe, ezt megígérhetem – mondta például a mezőhegyesi fórumán. 

Az is megdöbbentő, mennyire lebecsüli Magyar az EP-képviselői tevékenységet, amit gyakorlatilag kamuállásnak nevezett. A Mandiner birtokába került egy felvétel, amiből kiderült, mit is gondol valójában a „brüsszeli munkáról”. Tavaly nyáron ugyanis Magyar Péter egy ismerősével csetelt a Messengeren, és a Tisza Párt alelnöke azt írta, hogy „képviselőként elég két hetet kint lenni, és a képviselőség a legnagyobb kamuállás a világon havi húszezer euróért”.

Nem maradt jogi következmények nélkül, hogy a Tisza Párt elnöke listázta az ATV munkatársait .

 

Magyar Péter

Mint arról a Magyar Nemzet is már beszámolt, Magyar Péter az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletező bejegyzése miatt Tényi István a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) is feljelentést tett az ügyben. Szerinte ki kell vizsgálni, hogy megvalósult-e a személyes adattal visszaélés vétsége.

Magyar Péter hétfőn este a közösségi oldalán közzétette az ATV munkatársainak listáját, amelyen feltüntette a vallási hovatartozásukat is, ám ezek személyes adatnak minősülnek.

A politikus többek között ezzel az akciójával kívánta alátámasztani, hogy állítása szerint előre kitervelt provokáció áldozatául esett, miközben csupán korábbi kijelentéseivel szembesítették őt az ATV műsorában.

A BRFK nem ült sokáig a kedden tett feljelentésen, szerdára már fel is terjesztették az ügyet a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyetteséhez.

Emlékezetes, a Tisza Párt alelnöke azért rohant el az ATV adásából, mert a műsorban szembesítették korábbi hazugságával, miszerint a csatorna nem szerepeltette. Magyar Péter ugyanis korábban arról panaszkodott, hogy március 28. és május 3. között egyszer sem hívták be az élő adásba. Rónai Egon műsorvezető ennek cáfolatára adott át Magyar Péternek egy csokor bizonyítékot.

A csatorna tájékoztatása szerint az utóbbi hónapokban legalább tizennyolc alkalommal keresték, és a Magyar Péter által sérelmezett időszakban is három megkeresést kapott a politikus. 

Az ATV telefonon és SMS-ben is próbálta elérni, hogy menjen be az Egyenes beszédbe vagy a csatorna Start című műsorába, de a sok megkeresésre nem reagált. A közlés szerint emellett Magyar Péter hét alkalommal szerepelt a csatorna élő adásában március 13. óta: az Egyenes beszédben a mostani adás előtt kétszer is volt, május 31-én és június 7-én este, másfél nappal a választás előtt.


 

origo.hu

Joe Biden koronavírusos, karanténba kerül

ripost.hu

Magyar Péter beleszáll minden újságba, elképesztő stílust enged meg magának

metropol.hu

Rettenetes, ami az éj leple alatt az M1-esen történt, holttest van az úton

vg.hu

Két ország is beintett Von der Leyennek: elutasítják a magyar elnökség bojkottját

ripost.hu

Nagy vihart kavar az Uránusz, ezekre a csillagjegyekre feszült napok várnak

mandiner.hu

Angliából üzent az ukránoknak Orbán Viktor

ripost.hu

Magyar Péter első hete az Európai Parlamentben: letették voksukat a háborúpártiak mellett

mindmegette.hu

Nincs klímád? Ezzel az egyszerű trükkel könnyedén lehűtheted a lakásod

ripost.hu

VV Seherezádé: „Jövőre már szeretnénk babázni”

ripost.hu

Szoboszlai visszatért Liverpoolba, és igencsak érdekes dolgot szúrtak ki a szurkolók - videó

ripost.hu

Rémálom az Anfield Roadon; Szoboszlai sorsa megpecsételődött Liverpoolban

ripost.hu

Lecsapott az özönvízzel érkező vihar Magyarországra, mutatjuk képeken

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Megkongatták a vészharangokat: Németország megvágja az Ukrajnának nyújtott katonai segélyt

POLITIK

Tízpontos Orbán-terv a vérontás befejezésére, a brüsszeli elit homokba dugja a fejét

POLITIK

Donald Trump az alelnökjelöltjével üzent Brüsszelnek: kezdjetek el félni

POLITIK

Orbán Viktort rövid időn belül világhatalmak vezetői fogadták - diplomáciai siker a békemisszió

POLITIK

Ursula von der Leyen mindent megígért, csakhogy megválasszák

POLITIK

Orbán Viktor az önálló európai külpolitika fontosságáról beszélt

POLITIK

Szlovákia nem bojkottálja a magyar EU-elnökséget

POLITIK

Három frontszakaszon támadnak az oroszok