POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.08.

Magyar Péter példaképe Demszky Gábor volt...

Az ő képe alatt aludt...

Magyar Péter bevallotta, hogy ő valójában liberális, és a maoista Demszky Gábor volt a példaképe. A balliberális fészekben,  a Spinoza-házban - korábban Márki-Zay Péter is itt parádézott - azt is mondta, hogy 2022-ben a Kétfarkú Kutyapártra akart szavazni- írta meg az Origo. Az agresszív exférj korábban azt hazudta, hogy jobboldali.

Liberális világnézetéről vallott a Spinoza-ház vendégeként az agresszív-bántalmazó Magyar Péter egy a Medgyessy-Gyurcsány-kormányok alatt vezető pozícióban lévő baloldali propagandistának. A zsaroló exférj elárulta: 

alapvetően liberális embernek vallja magát, azonban mivel ezt a műsort felveszik, úgy véli ezt nem kellett volna mondania.

 

Magyar később elárulta: már nyolcéves kora óta követi a politikát, tízévesen az SZDSZ főpolgármesterét ábrázoló Demszky-plakátok voltak az ágya mellett. Magyar korábban azt hazudta, hogy jobboldali-konzervatív, miközben a baloldali-maoista Demszky volt a példaképe.  

Mindezek mellett nagyon betegesnek tűnik, hogy egy 10 éves gyerek falán egy politikus képe lóg. Normális esetben egy 10 éves fiúnak a szobájában sportolók, énekesek vagy éppen színészek vannak a falon. 

Demszky Gábor kapcsán érdemes emlékeztetni arra, hogy a rendszerváltás előtt maoista, szélsőbaloldali nézeteket vallott. 1972-ben egy szélsőbaloldali maoista szervezkedésben való részvételéért és a rendszert balról bíráló 1919-es tanácsköztársaságot éltető megemlékezés miatt egy évre kizárták az egyetemről és a KISZ-ből.  

Mao-Ce Tung a vezetése alatt több tízmillió embert ölt meg Kínában.

Magyar Péter számára tehát egy ilyen ember (Demszky Gábor) a példakép, akinek a képét kitette a falára. 

Magyar Péter egyébként az is bevallotta, hogy a 2022-es országgyűlési választáson ő maga a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra akart szavazni, csak a gyerekei behúzták helyette a Fideszre. Ez is világos bizonyítéka annak, hogy az exférj valójában baloldali, liberális.

Gyurcsány Ferenc üzent Magyar Péternek

A DK-vezérnek nem tetszik, hogy Magyar Péter korábban haszonélvezője volt annak a rendszernek, amit most támad.

 

Gyurcsány Ferenc szerint vannak választók, akik soha nem alkudtak meg Orbán Viktor kormányával, akik egyetlen percig sem szolgálták ezt a rendszert, és nem is szavaztak a Fideszre. A Demokratikus Koalíció elnöke úgy véli, vannak, akik nem törekedtek a rendszerrel szemben álló ellenzék megosztására, pláne nem leváltására. Szerinte olyan választók is vannak, akik még nem fáradtak el a küzdelemben, és nem bízzák azt tegnapi ellenfeleikre.

Mi közéjük tartozunk

– szúrt oda Facebook-bejegyzésében Magyar Péternek a pártvezér.

 

Gyurcsány Magyar Péternek üzenő bejegyzésének alapja

Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzésével annak a Magyar Péternek üzent, aki tegnapi Kossuth téren megtartott beszédében büszkélkedett vele, hogy 2022. március 15-én még ő is részt vett a békemeneten. Sőt, Magyar Pétert az Amerikából finanszírozott sajtótermékek többsége is úgy mutatta be, mint „az ember, aki kicsekkolt a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből”. 

A valóság azonban az, hogy Magyar Péter nem kicsekkolt ebből a rendszerből, megszüntették munkahelyi pozícióját, a fenyegetőzései ellenére is.

A fenyegetésekről Varga Judit beszélt Hajdú Péternek adott interjújában. A  volt igazságügyi miniszter állítása szerint Magyar Péter azután kezdte el zsarolni a titokban rögzített hangfelvétellel őt, hogy január elején közölték vele: megszűnnek a jól fizető állásai a Magyar Közút Zrt.-nél és a MBH Banknál. 

Varga szerint havonta kb. 3,5–4,5 millió nettó bevétele volt a férjének. 

Azt is hozzátette, hogy állások helyett ezek valójában pozíciók voltak, hiszen nem kellett naponta bejárni dolgozni. A volt igazságügyi miniszter az interjú egy másik pontján azt is mondta, hogy„Péter mindig vagy a szüleinek, vagy a barátainak jóvoltából jutott álláshoz, és ő mindig kikövetelte magának, hogy ez neki jár.” Az is kiderült, hogy Magyar Péternek a Partizán-interjú előtt munkaügyi tárgyalásai voltak Mészáros Lőrinc cégével.

Magyar Péter a Partizán-interjú előtt:

  • 2018 szeptemberétől a Magyar Fejlesztési Bank EU Jogi Igazgatóságát vezette,
  • 2018. november 1-jétől 2022. február 25-ig a Diákhitel Központ Zrt. igazgatósági tagja és vezérigazgatója volt.
  • 2022. augusztus 1. és 2024. február 2. között a Magyar Közút Zrt. igazgatósági tagja;
  • 2022. szeptember 1. és 2024. február 13. között a kisebb részben állami, nagyobb részben Mészáros Lőrinc által tulajdonolt MBH Bank Nyrt. felügyelőbizottsági tagja, és már a válásuk után,
  • 2023. március 29. és 2023. november 30. között a Volánbusz Zrt. igazgatósági tagjaként kapott busás fizetést.

 

Magyar Péter mindig is baloldali volt, bármit is hazudott korábban

Magyar Péter a hazudozásai ellenére soha nem volt jobboldali. Nem véletlenül bukkan fel mellette egyre több baloldali politikus, közéleti személy.  Március 15-én a Magyar Péter által szervezett rendezvényen például színpadra lépett Nagy Ervin RTL-es sorozatszínész, az eseményre érkezőket a nyíltan kormányellenes Koncz Zsuzsa dalaival várták. Ott volt a programon Epres Attila színész is, aki nemrég egy interjúban a magyarokat primitív néphez hasonlította, amelynek „elég, ha jut kenyérre, nem vágyik a szabadságra”, és a borderline személyiségzavarhoz hasonlította Magyarország mentális állapotát. Mindezek mellett még gyávasággal is megvádolta a magyarokat.

Később pedig kiderült, hogy Bárándy Péter lett az ügyvédje az agresszív Magyarnak. Mindez persze nem meglepő, hiszen teljesen nyilvánvaló, nem véletlenül baloldali politikus-ügyvédet választott. Bárándy Péter egyébként 2002-2004 között volt igazságügyi miniszter, az MSZP-SZDSZ kormányzása alatt.

Rendőrségi adatokra hivatkozva, lényegében a hasára ütve azt állította Magyar Péter, hogy 250 ezer ember volt jelen a szombati rendezvényén,

miközben a hatóság még csak nem is becsülte meg a jelenlévők számát

– írja a Telex, miután megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot.

Magyar Péter a közösségi oldalán azt írta a hétvégén: „A rendőrség szerint 250 ezer, a kormánypropaganda szerint 24 ezer, a valóságban 3-400 ezer ember.”

A BRFK tájékoztatása szerint azonban „az egyes gyűlések résztvevőinek számát illetően a Budapesti Rendőr-főkapitányság soha sem bocsátkozott becslésekbe, most sem tesszük, és a szervezők irányába sem történt ilyen közlés”. 

Vagyis Magyar Péter úgy hivatkozott a rendőrségre, hogy a hatóság nem közölt részvételi adatokat.

A lap meg is kereste a baloldal új emberét, hogy kiderüljön, honnan vette a 250 ezres rendőrségi információt, válaszról azonban egyelőre nincs hír.

A lap egyébként megnézte a másik számot is, amiről Magyar Péter azt írta: „a kormánypropaganda szerint 24 ezer”. Szerintük Magyar Péter itt minden bizonnyal a Mandiner Közel sem volt tele a Kossuth tér, 50 ezres tömegről sem lehet beszélni című cikkére utal, amiben szerepel egy 24 ezres szám ugyan, de mint részeredmény,

 a cikk egyébként végül negyven-ötven ezer közé becsüli a létszámot egy tömegbecslő oldal meglehetősen laza kezelésével.

Ez a Kossuth tér központi részére kalkulált 24 ezer fő kiegészülve a többi résztvevővel (körülbelül 15-20 ezer fő) összesen 39–44 ezer főt jelent – írták.


 

 

origo.hu

Elképesztő, váratlan bejelentés az amerikai katonákról

ripost.hu

Megmutatja hatalmát az univerzum, 3 csillagjegy élete most felfordul

borsonline.hu

Felszivárgott a rovarírtó, mérgezésben halt meg a 11 éves szomszéd kislány

life.hu

Nina Dobrev motorbalesetet szenvedett: hosszú felépülés előtt áll

hirtv.hu

Öt sülysápi érintettje is van a szombati hajóbalesetnek + videó

ripost.hu

Csúcson és a mélyben, Szoboszlai Dominik eltűnt a végére Liverpoolban

travelo.hu

Meglepő lelet: Úgy tűnik, sikerült megfejteni a piramisok megépítésének titkát

ripost.hu

Az UFO-vadász állítja, hogy aggasztóbb dolgot talált, mint az idegenek

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

ripost.hu

A Merkúr a Bikába lép: négy csillagjegynek nagy meglepetést tartogatnak az égiek

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Lengyel tábornok: Az ukránokat az mentheti meg, ha megállítjuk a háborút

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Eszméleténél van Robert Fico.

POLITIK

NATO gépeket akar az ukrán légtérbe Zelenszkj

POLITIK

A német külügyminiszter újabb támogatásokat sürget Ukrajnának

POLITIK

Kétszázmilliót és lakást kapott Niedermüller csókosa