Létrehozva: 2024.06.08.

Ezzel a házi készítésű szerrel végleg búcsút inthetsz a meztelen csigáknak

A meztelen csigák hetek óta ostromolják a veteményeseket, komoly károkat okozva, ám úgy tűnik, az időjárás továbbra is nekik kedvez. Itt az ideje bevetni ellenük a csodafegyvert, amit otthon is elkészíthetsz. Íme!

Hetek óta háborúban állnak a kerttulajdonosok a meztelen csigákkal, ugyanis az elmúlt hetek esős és páradús időjárása kifejezetten kedvükre való. A meztelen csigák hatalmas károkat okozhatnak a kertekben, ugyanis akár egyetlen éjszaka alatt képesek lerágni minden friss hajtást, ezzel pedig tönkretéve a még meg sem érett gyümölcsöt, zöldséget.

© Cseh Gábor
A meztelen csigák megkeserítik a kerttulajdonosok életét / Fotó: Cseh Gábor

A meztelen csiga egy szapora állat, ráadásul egyszerre akár 200 petét is képes lerakni. Ha a kerttulajdonos nem veszi fel ellenük a kesztyűt, néhány nap alatt hemzsegni fognak a kertjében a puhatestűek. A hívatlan vendégek ellen számtalan házi praktika létezik, ám az egyik leghatásosabb egy filléres megoldás: a házilag készített főzet erős szaga elrettenti a betolakodókat és rövid időn belül visszavonulót fújnak. Ugye te sem hagyod ki, hogy kipróbáld? Máris mutatjuk, hogyan állj neki!

Semmi másra nem lesz szükséged, csak egy liter vízre, 2 fej fokhagymára, egy fazékra és egy spriccelős flakonra. Ha mindez megvan, máris kezdheted a csigariasztó elixír készítését.

Forrald fel a liter vizet, majd dobd bele a 2 fej megpucolt fokhagymát Mikor a fokhagyma puhára főtt, hagyjuk kihűlni a főzővízében. Ha kihűlt, botmixerrel dolgozd össze, hogy tökéletesen homogén legyen, majd adagold bele az előre kiválasztott spriccelős flakonba. Ha készen állsz a csodafegyver bevetésére menj ki a kertedbe és spricceld le a növényeik levelét, szárát és termését, így a meztelencsigák messziről elkerülik majd a veteményesedet. Ha szeretnél további jól bevált módszerekről is olvasni, itt megteheted.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek