Létrehozva: 2024.06.13.

Gyerekek szenvedtek buszbalesetet Kőszegnél: fontos információt tudott meg a Ripost a sofőrről

Szabálysértési eljárás indult a kőszegi buszbaleset kapcsán. A június 12-i szerencsétlenség során oldalára borult a jármű. Fedélzetén, a sofőrön kívül 30 gyermek és három kísérő utazott. A csodával határos módon senki sem sérült meg súlyosan.

Június 12-én, délelőtt a fertőrákosi általános iskola másodikos kisdiákjai osztálykirándulásra indultak Kőszegre. Már majdnem megérkeztek a városba, amikor a jármű a padkára sodródott és felborult. A gyerekek érthető módon megijedtek, de ők és a felnőttek sem sérültek meg komolyabban. Hat gyermeket kórházba szállították, de őket is inkább csak elővigyázatosságból.

A gyerekek csak könnyebb sérüléseket szenevedtek Fotó: VAOL

Az egyik érintett kisfiú édesanyja tegnap kinyilvánította: élete végéig hálás lesz a pedagógusoknak, akik gondoskodtak arról, hogy valamennyi tanuló bekösse magát. Valószínűsíthetően részben ennek köszönhető, hogy nem történt tragédia.

A buszvezető ellen nem indult büntetőeljárás, a rendőrség az ügyet igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálja. A Ripost megbízható forrásból megtudta: a baleset helyszínén a járművezetőt megszondáztatták, és kiderült, hogy a munkavégzés előtt nem fogyasztott alkoholt. Ha így tett volna, automatikusan bűncselekmény miatt indult volna eljárás vele szemben. Természetesen egy hasonló baleset esetében minősítő körülménynek számít, ha valaki a baleset következtében megsérül, maradandó fogyatékosságot, szerez, vagy életét veszti.

A baleset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálják, melynek részleteiről, tekintettel arra, hogy folyamatban lévő eljárásról van szó, nem áll módomban tájékoztatást adni 

– válaszolta írásban feltett kérdésünkre Seffer Lilla, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Úgy tudjuk, a buszvezetőt nagyon megviselték a történtek, de a helyszínen mindent elkövetett a gyerekek megnyugtatása érdekében. Az utasok egyébként a busz oldalhelyzetbe került tetőablakán keresztül hagyták el a fedélzetet.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek