INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.06.22.

A háborúpárti Brüsszel azért szabott ki gigabüntetést hazánkra, mert a magyarok a a békére szavaztak

Orbán Viktor szerint háborúpárti, gazdaságellenes és migrációpárti koalíció jött létre Brüsszelben.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel rendkívüli módon Berlinben adott interjút a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának. A kormányfő közölte, hogy azért van Németországban, mert pénteken tárgyal Olaf Scholz német kancellárral. 

Orbán Viktor pénteken reggel Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Elmondta: Brüsszelben háborúpárti koalíció jött létre. Fotó: printscreen/youtube

Háborúpárti koalíció jött létre Brüsszelben

A beszélgetés elején Orbán Viktor elmagyarázta a hallgatóknak, hogy a héten egy informális vacsorán vett részt az uniós tagállamok vezetőivel Brüsszelben, ahol nem hivatalosan bejelentették, hogy a baloldali pártok megállapodtak egymással. Korábban a miniszterelnök ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát. Az európai választás eredménye egyértelmű: a jobboldali pártok megerősödtek, a baloldal és a liberálisok teret vesztettek. A Néppárt viszont ahelyett, hogy a választókra hallgatott volna, végleg összeállt a baloldallal és a liberálisokkal: alkut kötöttek és leosztották egymás között az EU vezető pozícióit. Fittyet hánynak a valóságra, fittyet hánynak az európai választás eredményére, és fittyet hánynak az európai emberek akaratára. Ne legyünk naivak: tovább fogják támogatni a migrációt, és még több pénzt és fegyvert küldenek az orosz-ukrán háborúba. Mi ebbe nem nyugszunk bele! Egyesíteni fogjuk az európai jobboldal erőit, és küzdeni fogunk a migráció- és háborúpárti bürokratákkal.

A Kossuth Rádióban megerősítette a miniszterelnök:

a liberálisok, a baloldal és a néppárt koalíciója Manfred Weber vezetésével egy háborúpárti koalíció, gyorsuló ütemben akarják Európát a háborúba vinni. 

Szerinte a koalíció második programja, a "weberiánusok" koalíciója migrációpárti, ők a Soros-terv végrehajtói. Orbán Viktor úgy véli, e program szerint minden évben be kell hozni egymillió migránst Európába, amihez Soros szívesen ad kölcsön. 

Lakosságcsere zajlik Európában, a fehér európai ember fogy, a muszlim migránsok száma pedig radikálisan nő 

– mutatott rá, majd hozzátette: háborúpárti, gazdaságellenes és migrációpárti koalíció jött létre Európában, Manfred Weber régi ellensége Magyarországnak. Hozzá képest Ursula von der Leyen csupán egy ministráns kislány – fogalmazott Orbán Viktor.

Magyarország kimarad az ukrajnai NATO-misszióból

A miniszterelnök elmondta, hogy miközben folyamatosan nő az európai súlya a jobboldali pártoknak, addig az Európai Néppárt begyűjti a jobboldali szavazatokat, de a baloldallal köt koalíciót. Ismertette, hogy a nem jobboldali kormányok szinte minden országban meggyengültek, így például Franciaországban is, ahol előre hozott parlamenti választásokat fognak tartani, Belgiumban pedig megsemmisítő vereséget szenvedett a baloldali kormány. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarországon a legfőbb kérdésekben voltak népszavazások, így a migráció és a genderkérdésekben. 

Nem akarjuk feladni a saját gyermekeink szexuális neveléséhez fűződő jogokat. A háborúról nem volt népszavazás, de az EP-választás erről szólt, és az emberek világosan elmondták, hogy nem akarnak részt venni a háborúban. 

Ha van elég támogatásunk, akkor meg tudom húzni a háborús vészféket, és a magyarok le tudnak szállni erről a vonatról. A minimális célt sikerült elérni, mert Magyarország nem vesz részt az ukrajnai NATO-misszióban – tette hozzá a kormányfő. Közölte, hogy nemcsak a mostani, hanem a következő NATO-főtitkárral is megállapodása van.

Manfred Weber hungarofóbiás

A migráció kérdésében zajló unióval folytatott csatáról és uniós büntetésről Orbán Viktor kijelentette: Manfred Weber szívéhez közel álló cél, hogy ártson Magyarországnak, mert mi akadályoztuk meg, hogy 2019-ben az Európai Bizottság elnöke legyen: Von der Leyen kilenc szavazati többséggel nyert, 13 szavazatuk volt akkor a magyaroknak, ezért Weber hungarofóbiában szenved. A kormányfő felidézte: 2018-ban a választás megnyerése után nagyon gyorsan megindították az eljárást Magyarország ellen, most pedig ugyanez történt a bíróság ítéletének esetében. 

"Szoros összefüggés van az uniós bíróság által hozott migrációs gigabírság és a háborúellenesség között" 

– mutatott rá Orbán Viktor, hangsúlyozta: dolgoznak a megoldáson, a munkacsoportjaik már haladnak, a jogi keretek fő vonalai már megvannak, és ezt a bírságot azokkal fogják megfizettetni, akik nyernek a migráción és a háborún. – Ezt a weberi támadást is ki fogjuk védeni, elég erősek vagyunk ahhoz, hogy egy migránst se engedjünk be hazánkba – szögezte le a kormányfő.

Orbán Viktor reggeli interjúját itt tudod visszanézni:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek