INSIDER

Szerző Kóré Károly

Létrehozva: 2024.05.31.

Nem nyugodhatnak meg a 11 évesen elhunyt magyar kislány szülei

Alaposan kivizsgálják a 11 évesen elhunyt Tifany két testvérét. A kislány egy genetikai rendellenesség következtében vesztette életét, ezért most az orvosok utánajárnak, hogy az öccse és a húga is örökölte-e a betegséget.

Szerző Kóré Károly

Genetikai rendellenességgel született Tifany, akik bár sokáig sikeresen harcolt a betegségével, 2024. május 21-én 11 évesen elhunyt. A szülők szerették volna kideríteni, hogy a két, kisebb gyermekük is örökölte-e a rendellenességet.

Tifany
A kislány 11 évet töltött a Földön  Fotó: olvasói

– Rajtunk már elvégezték a speciális vizsgálatot. Most várjuk a két gyerek eredményét. Az orvosok azt mondták, hogy a lelet lehet fekete-fehér, ez van nálam, vagyis továbbítani tudtam a hajlamot. Tifanynál volt teli fekete, ezért alakultak ki rajta a súlyos tünetek. A legjobb lehetőség a teli fehér, ami azt jelenti, hogy valaki nem is adja tovább, és rajta sem alakul ki a betegség. Most abban reménykedünk, hogy a gyerekek nem örökölték a problémát – mesélte Misi, az elhunyt gyermek apukája, aki szerint megnyugtató, hogy a 9 és 10 éves gyermekeken eddig semmilyen súlyos betegség tünetei nem mutatkoztak. Az apa meggyőződése, hogy az elhunyt kislánya lelke rendszeresen visszajár a családhoz. Folyamatosan Tifanyra gondolnak, és bár a gyermek beteg testét békében és szeretettel elengedték, a személyéről soha nem fognak megfeledkezni.

A napokban vásárolni mentünk a családdal. Ilyenkor venni szoktunk a gyerekeknek egy játékautomatából ajándékot. Egy 200 forintos érmét kell bedobni, a gép pedig egy kis műanyag gömbben kiad egy csekélységet. Kitekertem kettőt, a párom pedig egy harmadikat, közölve, hogy nekünk három gyermekünk van. Azt mondtam, rendben, az így nyert nyakláncot kivisszük Tify fejfájára. Úgy is tettünk. Utána azt mondtam a kislányomnak, hogy ha örül, adjon valami jelet, erre egy nagyot dörrent az ég. Olyan is volt, hogy Tifynek is vettünk ivólevet, amit a sírjára öntöttünk

 – mondta Misi.

Tifany testvéreit is kivizsgálják  Fotó: Olvasói

Az édesapa szerint a négyéves kora óta sokat szenvedett kislánya hihetetlen bölcsességgel rendelkezett és sok mindent tanított a szeretteinek. Éretten, és türelemmel viselte a fájdalmait.

"Tify felvette a keresztet és cipelte a bűneinket!" - mondta az édesapa. A kérdésünkre, hogy milyen vétkekre gondol, megható őszinteséggel válaszolt:
 

Én is szoktam hazudni, és nagyon régen még loptam is, mert szegény családból származom. Kellett a tűzifa, hogy ne fázzon a család. Ma már nincs szükség fára, mert gázzal fűtünk. Szerencsére van pénzünk ételre. Igyekszem okosan beosztani a pénzünket, fontos, hogy a gyerekeknek mindenre jusson. Becsülettel dolgozom vasúti járműtakarítóként, és azt szeretném, hogy a kisfiam és a kislányom ezt a mintát kövesse

 – tudatta Misi.

A család úgy tervezte, hogy ha Tifany meggyógyul, Misi végre feleségül veszi az élettársát, Szilvit. Az eredeti elképzelés szerint Tify vitte volna a szülei jegygyűrűjét, de ez már nem valósulhat meg. A pár azonban a tragédia után is megfogadta, hogy egy szép napon megtartja az esküvőt, hiszen Tify is azt szeretné.


 


 

 

origo.hu

Magyar Péter hangfelvétele: bebizonyosodott, hogy hazudott az exférj

ripost.hu

Megsúgták az égiek, ez a 3 csillagjegy a legjobb szerető!

borsonline.hu

„Sikerült, kisbabánk lesz!” – 46 évesen babát vár Tornóczky Anita

mandiner.hu

Havas Henrik alpári módon rúgott Orbán Viktorba

ripost.hu

Most jött a hír: balesetet szenvedett a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni

magyarnemzet.hu

Eb-matek: Szoboszlai Dominikék így juthatnak tovább a csoportból

ripost.hu

„Behúzza a hasát” - Melltartóban pózolt Gáspár Evelin, kapott hideget-meleget

ripost.hu

Végre: Ponekker Virágra újra rátalált a szerelem a válás után

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

ripost.hu

Elég okos vagy, hogy hiba nélkül kitöltsd ezt a tesztet?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Top 5 hazugság: Magyar Péter folyamatosan hazudozik, saját híveinek is

INSIDER

Brüsszel bosszúja: Mi védjük Európát, mégis gigabüntetést kaptunk

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Megállapodott Orbán Viktor és a NATO-főtitkár: nem mennek magyar katonák Ukrajnába

INSIDER

Keményen leszólta Magyar Pétert a baloldal ikonikus alakja

INSIDER

"Szó sem lehet róla, hogy a Fidesz egy szélsőségesen magyarellenes párttal üljön egy frakcióban az EP-ben"

INSIDER

Ezt nem ússzuk meg, még durvább kánikula jön

INSIDER

Egyedül neveli sérült gyermekeit, mégsem cserélne senkivel Flóra