Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
INSIDER

Szerző Z. H.

Létrehozva: 2024.03.25.

Bocuse d'Or: Lofoteni hallal, makói hagymadzsemmel nyertek a magyarok

Részleteket árult el a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai válogatójáról a hatalmas sikert aratott magyar csapat vezetője.

Bravúrosan szerepelt a magyar csapat a március 19-20-án Norvégiában, Trondheim adott otthont ugyanis a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai válogatójának. A magyarok nemcsak a jövő évi franciaországi döntőre biztosították a helyüket, hanem a legjobb tálnak járó különdíjat is elnyerték. A magyar csapat élén Kelemen Roland, a nyíregyházi Hunguest Sóstó séfhelyettese állt, aki elárulta a Ripostnak, mi volt a sikerük titka.

A magyar csapat: balról Szabó László coach, Dalnoki Bence, a csapat elnöke, Kelemen Roland és Fodor Noel commis, aki a séfnek segített  Fotó: Hunguest Sostó

5 és fél óra állt rendelkezésünkre a versenyen a két témára, a rénszarvasra és a halra

 - mondta lapunknak Roland.

Mint megtudtuk, a látványos táltéma a tenger kincseire épült, kötelező elemként szerepelt a skrei, a Norvégiában honos tőkehal és a fröyai fésűkagyló.

14 adag tálat kellett készíteni szarvasra és halra is. Előbbinél a rénszarvas lábszárát és nyelvét is tartalmaznia kellett a kompozíciónak, sőt a norvég nemzeti ital, az ánizsos, köménymagos Aquavit is kötelező elemként szerepelt 

- emelte ki Roland.

A legjobb tálnak járó különdíjat a csapat egy egészen pazar kompozícióval érdemelte ki és Roland azt is elárulta, hogy szerinte, milyen fontos dolog kellett a sikerhez a látványon felül.

Pazar kompozíciót állított össze a magyar csapat, amely méltán érdemelte ki a különdíjat / Fotó: Hunguest Sóstó

A kép tetején, az arany színű tálon látható a halrolád. Az apró, kis kerek kompozíciók konfitált burgonyák, míg az előtérben tokaji bor és céklazselé látható hagymadzsemmel, természetesen makói hagymával

 - árulta el Roland.

Fontos volt és később mindenkitől azt hallottam vissza, hogy nagyon sokat számított a versenyben, hogy a tálaláskor meleg volt a hal. Ezt megfelelő időzítéssel, a tál melegítésével értük el” - mondta lapunknak a Hunguest Sóstó séfhelyettese.

Roland kérdésünkre, hogy mikortól kezdik meg a felkészülést a 2025. januárjában sorra kerülő lyoni döntőre, a következőket mondta.

Szeptembertől fogják csepegtetni a franciák a verseny kötelező elemeit, , így ha már tudjuk a versenykiírást, mindenképpen azon leszünk a csapattal, hogy a legjobb tudásunk szerint felkészüljünk a világversenyre. Rendkívül erős mezőnyre számítok, ám az álmom, hogy a pódiumon legyünk a végén, vagyis az első háromban 

- mosolyodott el Roland.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek