Létrehozva: 2024.03.10.

Mesekönyv receptre – Szülők és gyerekeik is a magyar doktornő művével gyógyulnak

Szivárvány Léna és Péter történetei is hozzájárulnak a testi és lelki egészséghez, vallja dr. Menyhárt Marianna. A doktornő a gyerekeket gyógyítva vette észre, hogy a kicsik fantáziája milyen jótékony hatással lehet az állapotukra.

Gyermekgyógyásznak tanult és ekként is praktizált dr. Menyhárt Marianna, aki hazai tanulmányai után 5 évet Svájcban, majd 5 évet Németországban dolgozott és tanult. A külföldi tapasztalások számos hasznos tudást mélyítettek el benne, ám ekkor még nem gondolta volna, hogy egyszer mesekönyvet fog írni, azt pedig végképp nem, hogy mindezt gyógyító szándékkal. 

Dr. Menyhárt Mariann és mesekönyve hőse Péter  Fotó: olvasói

A gyerekek gyógyítása közben vettem észre, hogy a kicsik öngyógyító képessége milyen hatékony segítség lehet a számukra. Emellett egy gyerekorvosnak mindig kreatívnak kell lennie, hogy megkönnyítse egy félő, síró gyermek számára a vizsgálatot, kezelést és persze mindig is nagyon foglalkoztatott a gyerekek lelki világa

 - emlékezett vissza a kezdetekre a doktornő, aki elmesélte azt is, hogy gyermekpszichiátriai munkája közben gyakran alkalmazta a hipnózist és egy-egy nap végén szinte áramlottak a kis betegek fantáziáinak világai, történetei, azok hősei a fejében. 

"Egyre inkább az vettem észre, hogy mindezt fel lehetne használni a gyerekek gyógyítására, azaz a tudományt és a mese világát tudatosan felhasználni, például egy mesekönyvben és így alkalmazni a meseterápiát, így született meg az első könyvem: Szivárvány Léna Varázslatos Meséi - Míra, a tündérkirálynő." 

- melyben Péter titkos tanítást kap Mírától, a tündérkirálynőtől. Megnyitja a fiú szívét, hogy láthassa a természet, a fák titkát. A mese olvasása közben Míra segíti kis olvasóit, hogy ők is átélhessék e csodákat. Marianna, azt is megosztotta a Riposttal, hogy a visszajelzések őt is meglepték, mert a könyveit olvasó családok azt tudatták vele, hogy nem csak a gyermekükre, gyermekeikre volt jó hatással a mese, de a szülőkre is pozitívan hatott. 

Dr. Menyhárt Marianna könyvének bemutatóján a dunaszerdahelyi Családi Könyvklubban  Fotó: olvasói

 

Sokan már a folytatást kérték tőlem, célom, hogy minden olyan dologban segíteni tudjam a gyerekeket, ami őket érinti, legyen szó félénkségről, kirekesztésről, csúfolásról, emellett fontos számomra, hogy megismerjék az őket körülvevő világot, a természet szeretete, tisztelete is eljusson hozzájuk.

- zárta a doktornő. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek