Létrehozva: 2024.02.11.

Kezdődik a házasság hete: rengeteg program várja az érdeklődőket, nem csak a fővárosban!

Angliából indult a kezdeményezés, ami a Valentin-nap környékén minden évben egy hétig tart. Idén február 11-én, vasárnap kezdődik a házasság hete.

Az idei rendezvénysorozat mottója az, hogy "állandó megújulásban". Ezen központi üzenet mentén szerveznek szerte az országban különböző programokat a házasság hetén, amik közül most összegyűjtöttünk néhány jelentősebbet.

wedding, esküvő, nász, házasság
Idén február 11-én, vasárnap kezdődik a házasság hete. Fotó: Unsplash.com

Mi is a házasság hete?

A házasság hetét– amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott, kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt-mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Magyarországon az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A programok fő üzenete és célja, hogy ráirányítsák a figyelmet a házasság és a család fontosságára.

Ezek lesznek a központi programok

Időpont

Program

Leírás

2024. február 11., 10:00 óraNyitó istentisztelet a Debreceni Református Nagytemplomban.Igét hirdet dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.
2024. február 12., 18:00 óraŐszintén a házasságról – Páratlan beszélgetés közismert párokkal.Résztvevők: Véssey Miklós író, költő és felesége, Mirk-Véssey Klára tanár; Győri Virág, a Family magazin főszerkesztője és férje, Győri Tamás József, a Budapesti Kortárs Keresztény Intézet igazgatója; Léder László pszichológus és felesége, Puja Andrea operaénekes.
2024. február 13., 18:00 óraÁllandó megújulásban: egynyári helyett évelő házasságot!Tapolyai Emőke online előadása a Házasság hete Facebook-oldalán: www.facebook.com/hazassaghete
2024. február 14., 18:00 óraÁldással egybekötött zenés istentisztelet a Budavári gospelkórus közreműködésével.Igét hirdet: Cselovszky Ferenc, a Pesti Evangélikus Egyházmegye esperese.
2024. február 15., 10:00 óraCsalád és kapcsolódások – Konferencia a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében.A program regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.haromkiralyfi.hu oldalon lehet.
2024. február 16., 18:00 óraSzólj be a papnak! Család – elvárás vagy kiteljesedés?A közönség kérdez, akik válaszolnak: Csűrös-Varga Vanda református lelkész, Kocsis Tamás görögkatolikus pap, Sterczer Hilda hegymászó
2024. február 17., 14:00 óraJóban-rosszban, jobban!Komjáthy Károly, a Bibliai Házassággondozó Szolgálat munkatársának előadása. Az alkalom online is elérhető lesz a pasaréti református gyülekezet YouTube-csatornáján: https://www.youtube.com/@PasaretiReformatusGyulekezet
2024. február 18., 18:00 óraZáró szentmise a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban.A szentmisét bemutatja és homíliát mond dr. Fábry Kornél esztergom-budapesti segédpüspök. Az eseményt a Mária Rádió élőben közvetíti.

Az események pontos helyszínei és további hasznos információk itt találhatók.

Ilyen programokon lehet idén részt venni a fővárosban

Időpont

Program

Leírás

2024. február 11., 16:00 óra

Elhidegülés vagy megmelegedés?

Érkezik a keresztény válasz!

Mit ért a Szentírás azon, hogy jobb dolga van kettőnek (a házaspárnak) az egyedülállónál megértjük mit jelent „melegen tartani” egy házasságot? Konkrét ötleteket is adnak arra, hogyan lehet elkerülni egy kapcsolat „kihűlését”.
2024. február 11., 19:00 óraA szerelem hullámvasútjánAz Endrődi Ágnes és Endrédy Gábor színművészek által előadott A szerelem hullámhosszán című felolvasó színházi est.
2024. február 13., 18:30 óraKvízEst20.30-ig játékos KvízEstet rendezünk az Apor Vilmos Közösségi Házban (Cím: 1124 Budapest, Apor Vilmos tér 9-11.).
2024. február 13., 12:00 óraTárlatvezetések a Magyar Menyasszony kiállításon500 éves visszatekintés a nők helyzetére, szerepére, életkörülményeire, személyes történeteikre, házasságaikra.
2024. február 16., 07:00 óraCsaládi-ExpóAz Újpesti Egészségfejlesztési Iroda komplex egész napos programmal készül a Házasság Hetére.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem várt bejelentést tett Oroszország

life.hu

Ez a sztárok kedvenc frizurája 2024-ben: Jennifer Aniston és Penélope Cruz is ezt viseli

vg.hu

Lázár János ismerteti a részleteket: így lehet péntektől utazni a MÁV-Volán járatain Magyarországon

ripost.hu

PSG Ogli berágott: „Én tettelek híressé”

magyarnemzet.hu

Az Újpest csapatkapitánya is megszólalt Mészöly Géza eltiltása kapcsán

origo.hu

Már csak hónapjai lehetnek Zelenszkijnek

mindmegette.hu

Mi legyen az ebéd hétvégén? 13 bevált recept szombat-vasárnapra

ripost.hu

Molnár Anikó széttett lábakkal teljesen meztelenül - Forró fotó

life.hu

A stressztől is felborulhat a menstruációs ciklusod ( hirdetés)

she.life.hu

Így szüntette meg a cikluszavaromat a barátcserje ( hirdetés)

ripost.hu

Családja jelentette be: elhunyt az éjjel a legendás rendező

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt az első szigorítás a gyermekek védelmében: Pszichológiai alkalmassági vizsgálat jön a gyermekotthonok vezetőinél

INSIDER

Putyin szerint a NATO megtámadja Oroszországot

INSIDER

Lázár János: itt a közlekedési rezsicsökkentés! Mutatjuk a részleteket

INSIDER

Komoly változások jönnek az életünkbe márciustól, íme a lista

INSIDER

Jó hírt kaptak a Balaton szerelmesei: csak egy dolog ronthatja el a nyári csobbanást

INSIDER

Bűz és kosz: a hűtőben rejtegette a tetemeket egy nő Újszilváson

INSIDER

Komoly változást tapasztalhatnak mától az Aldi vásárlói: ez mindenkit érint

INSIDER

Nem kegyelmez az időjárás: senki nem fog örülni annak, ami érkezik