tóth gabi
Szerdán elkezdődött a nagyböjt, ami sok magyar háziasszonynak okoz fejtörést. Ha azt szeretnéd, hogy a család változatosan és olcsón böjtöljön, nincs más dolgod, mint kinyitni a Lidl akciós katalógusát. A leárazott termékek tükrében a csütörtöki vacsoraötletünk egy ínycsiklandó gombaleves.
Február 14-e idén nem csak a párokról szól, akik ajándékokkal lepik meg egymást a szerelmesek ünnepén. Idén erre a napra esik hamvazó szerda, ami a húshagyó kedd utáni 40 napos böjt első napja. A böjt a keresztény közösségekben a húsvét előtti negyven napos előkészületi, bűnbánati időszak, mely az önfegyelemről, a lemondásról szól.
Magyarországon sokan ma is komolyan veszik a böjtöt, ám olyanok is akadnak, akiknek kimondottan csak a hús elhagyásáról szól ez az időszak. Egy biztos: a böjtölőknek nem könnyű 40 napon át változatos és olcsó menüt tenni az asztalra, nekik segít most hatalmas akciókkal a Lidl. Az áruházlánc mindig odafigyel az aktualitásokra, nincs ez másként most sem. A boltok országszerte szenzációs zöldség és gyümölcs akciókkal várják vásárlóikat csütörtöktől vasárnapig segítve ezzel a magyar családokat a böjti időszakban is.
Annyira örülök neki, hogy holnaptól ilyen olcsó lesz a kaliforniai paprika. Hatalmas kedvencem
— árulja el egyik olvasónk, aki böjt idején gyakrabban eszi frissen a zöldségeket.
Minden bizonnyal a böjti időszak egyik legnagyobb sztárja a gombaleves, így nem maradhat ki a sorból az áruházlánc mindent elsöprő ajánlata a gomba sem: a laska gomba csomagja most csak 459 forint, míg a Shimeji gomba csomagja 599 forint.
Persze mit sem ér a gomba, ha valakinek nincs meg a tökéletes böjti gombaleves receptje, így ezt is elhoztuk.
Hozzávalók: olaj, 1 fej vöröshagyma, 25 dekagramm gomba, 2 darab sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér, 4 darab burgonya, őrölt fűszerpaprika, só, ha szükséges ételízesítő, 135 gramm tejföl, 1 marék csigatészta
Elkészítés: Az egyszerű ám mennyei gombaleves elkészítéséhez az olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott gombát, majd az egészen összepirítjuk. Amikor szépen összefonnyadtak, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, megszórjuk őrölt piros paprikával, sóval, ízlés szerint ételízesítővel ízesítjük, és óvatosan összeforgatjuk. Ezután felöntjük vízzel és felforraljuk. Mikor már szinte minden zöldség megpuhult, hozzáadjuk a kisebb marék csiga tésztát és a simára kevert tejfölt, végül készre főzzük a gombalevest.