INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.02.03.

Bevásároltunk az árfigyelővel a hétvégére, és nagyon meglepődtünk

Nagyon olcsó tejet és csirkemellet is találtunk. Érdemes előzetesen körbenézni, hogy melyik boltban vannak a legjobb akciók. Akár több ezer forintot is spórolhatunk.

Az emberek nagy része a hétvége közeledtével végzik el a heti nagybevásárlásukat. Az üzletláncok éppen ezért csütörtökönként léptetik életbe legújabb akcióikat. Keveseknek van azonban erejük és idejük az összes prospektust átlapozni, ekkor jöhet jól az online árfigyelő rendszer. 

vásárlás 
bolt
üzlet
élelmiszer
Írjunk előre bevásárlólistát és az árfigyelőn nézzük meg mely boltok kínálják a legjobb árakat. Sokat lehet spórolni egy alaposan megtervezett bevásárlással. Fotó: bbernard

A kormány döntésének köszönhetően az online árfigyelő 2024-ben is elérhető lesz a magyar vásárlók, a magyar családok számára, így a Gazdasági Verseny Hivatal (GVH) által működtetett rendszer továbbra is biztosítja az árak összehasonlíthatóságát és hozzájárul az árak folyamatos csökkentéséhez.

Az oldalon az Auchan, a Penny, a Lidl, az Aldi, a Tesco és a Spar üzletlánc által forgalmazott tej, tejföl, joghurt, túró, kefir, trappista tömbsajt, vajak, vajkrém, margarin, tojás, sertés- és szárnyashús, felvágottak és egyéb húskészítmények, gyümölcsök, friss és fagyasztott zöldségek, kenyérfélék, tészták, liszt, cukor, olaj, konzervek, savanyúságok és gyümölcslevek árát vethetjük össze.

Sőt, mivel Magyarországon több mint 3 millióan élnek valamilyen élelmiszer-intoleranciával vagy élelmiszer-allergiával, nekik január közepétől célzottan is segít az árfigyelő. 

A Ripost utánajárt, hogy mely alapélelmiszerek, mely boltokban kaphatók most a legjobb árakon. 

Nem minden esetben a legalacsonyabb árú terméket vettük alapul, próbáltunk inkább a nagyobb akciókra és a legjobb ár/érték arányú termékekre koncentrálni.

Íme a Ripost heti bevásárlólistája árakkal együtt:

  • 2,8 százalékos zsírtartalmú ESL tejet egyedül az Auchan kínál 300 forint alatt, így a saját márkás Auchan tejet választottuk 299/L áron. Ebben a kategóriában a legdrágább tej meghaladhatja a 600 Ft/liter árat is.
  • A zsíros, félkemény trappista tömbsajtok közül a Spar akciója tűnik a legjobbnak. A Magyar márkás sajt ára most 2090 Ft/kg áron kapható. Van olyan üzlet, ahol a trappista sajt kilója meghaladja a 6000 Ft /kg árat is. 
  • A Friss csirkemellfilét a Pennyben éri meg megvenni ezen a héten. Ott most 1369Ft/kg-os áron kapható. Több helyen a csirkemellfilé kilónkénti ára meghaladja a kétezer forintot.
  • A banánt érdemes az Auchanból vagy a Lidlből beszerezni. Mindkét helyen a bandázsolt gyümölcs 475 Ft/kg áron árulják. Érdekesség, hogy a nem bandázsolt banán az Auchanban több mint 700 Ft/kg-ért vehető meg.
  • A földieper messze a Tescoban a legolcsóbb. 2798 Ft/kg az ára, míg van olyan üzlet, ahol az ötezer forint/kilogrammot is súrolja az eper ára.
  • A sárgarépát kétkilós kiszerelésben árulják az Auchanban. 224 Ft/kg-ért vásárolható meg, ezzel szemben máshol a hatszáz forinthoz közelít a répa kilónkénti ára. 
  • Szintén az Auchanban a legolcsóbb a kígyóuborka is. Darabja 228 forint. A legdrágább ebben a kategóriában a 449 forintos ár. 
  • A fehér kenyeret az Aldi biztosítja a legjobb áron. 448 forint kilója, máshol ez akár a duplája is lehet.  
  • A spagetti tésztát a Pennyből érdemes beszerezni. A sajátmárkás termék kilónkénti ára 598 forintra jön ki, míg egy márkásabb spagetti tészta máshol 2500 Ft/kg áron kapható.
  • Étolaj a Pennyben, a Lidlben és az Aldiban is 439 Ft/liter áron vásárolható. Ha nem vagyunk elég figyelmesek akkor hétszáz forintot is fizethetünk az olajért. 

Sokat faragott az infláción az Árfigyelő

Az online Árfigyelő rendszer – más intézkedések mellett – kevesebb mint hatodára törte le az élelmiszer-inflációt. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint az élelmiszerek árának emelkedése 2023 decemberében 4,8 százalék volt, ami dinamikus csökkenést jelez a 2022 decemberében mért 44,8 százalékos adathoz képest.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Annyit pénzt keres az OnlyFansszel a szőke bombázó, hogy a barátját is eltartja

origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

borsonline.hu

„Szívszaggató volt ott állni” – három pici gyermeke énekelt László sírjánál, akiért egy ország fogott össze

vg.hu

Meghalt a férfi, aki hajléktalanból lett lottónyertes

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián