tóth gabi
Ezt mindenképpen tudnod kell, ha te is szoktál pékárut venni az Aldiban!
Mindenki azonnal megkívánja a finom pékárukat, amikor belép egy hiper- vagy szupermarketbe és megcsapja az orrát a frissen sütött termékek illata. A süteményeknek, ropogós zsemléknek, kifliknek és kenyereknek nehéz ellenállni. Az Aldinak, Lidlnek, Pennynek, Sparnak, Tescónak, Auchannak is van saját pékség részlege.
A Mindmegette azt írja, hogy az Aldiban helyben sütött, friss pékárut kínálnak, a kenyereket, kifliket, zsemléket, édes és sós pékárukat azonban nem a benti pékségben gyúrják és kelesztik, hanem fagyasztva érkeznek az üzletbe, és ezeket a dolgozók sütik készre. Azoknak, akik ételallergiában szenvednek vagy cukorbetegek, fontos tudniuk, mit tartalmaznak a termékek, amelyet több beszállítótól érkeznek és kerülnek a polcokra.
Éppen ezért a bolt pékségében található egy dosszié, amiben minden pékárunak megtalálható az összetevőlistája. Ebben benne van a tápértéktáblázat is, ami segít a eligazodni, hogy mi a gluténmentes, hozzáadott cukormentes, és mi az, ami a cukorbetegek diétájába is beilleszthető. Emellett az árcimkénél találhatóak figyelmeztető jelzések is segítenek ebben!
Sőt, az Aldi honlapjáról is letölthető egy hosszú tájékoztató füzet, ami minden részletet tartalmaz.