Létrehozva: 2024.01.08.

Kiakadt a gyászoló magyar feleség, mire használják elhunyt férje halálhírét a Facebookon

Azt a látszatot próbálják kelteni, hogy a férfi az oltások miatt halt meg, pedig ennek semmi valóságalapja nincs.

Mérhetetlen fájdalma és gyásza mellett vadidegenek reakcióival is meg kell küzdenie annak a fiatal feleségnek, aki január legelején vesztette el férjét. Az asszony egy nyilvános posztban búcsúzott el szerelmétől és így osztotta meg ismerőseikkel a borzalmas halálhírt, amivel lavinát indított el az oltásellenes csoportokban.

gyász, gyertya
Vadidegenek reakcióival is meg kell küzdenie a gyászoló feleségnek Fotó: Pexels

Hirtelen bekövetkezett halálesetekre „utaznak”

Beindultak az oltásellenesek a közösségi oldalakon, azt próbálják mindenáron bebizonyítani, hogy rengetegen az oltások miatt halnak meg. Hirtelen bekövetkezett halálesetekre vadásznak, amiket aztán úgy tálalnak, mintha az oltások miatt következtek volna be. Szerintük a „hirtelen”, „váratlanul”, „rövid betegség után”, „álmában elhunyt”, „összeesett” mind azt jelenti, hogy az elhunyt az oltások áldozata lett. A legtöbb esetben ezek az összefüggéstelen, nulla valóságtartalmú posztok sosem kerülnek a gyászolók elé, az elmúlt hetekben azonban annyi halálesetekről szóló oltásellenes poszt született, hogy elkerülhetetlen volt, hogy egy frissen gyászolóval szembe jöjjön egy ilyen álhír.

„Hatalmas szíve nem bírta el ezt a világot”

„Őszinte részvétem” – írta az Attila halálhíréről szóló poszt megosztásához az az oltásellenes álprofil, ami naponta több ember halálhírét is megosztja azt a látszatot keltve, hogy ezek az emberek az oltások miatt hunytak el. A fiatal Attila január 2-án hunyt el, halálhírét felesége jelentette be az interneten. „Mérhetetlen fájdalommal tudatom, hogy szeretett férjem felköltözött a mennybe és onnan vigyáz ránk! Hatalmas szíve nem bírta el ezt a világot. Gondoljunk most szeretettel rá és imádkozzunk” – kérte a feleség akkor, teljesen egyértelművé téve, hogy párja a saját maga által választott útra lépett. Ezt a posztot kezdték el kiforgatni az oltásellenesek, akik mindössze arra alapozva, hogy fiatalon és hirtelen hunyt el a férfi, illetve a poszt a szívére céloz, máris azt állították, hogy az oltások áldozata lett.

Az oltás véd a betegségtől, az esetleges mellékhatások vizsgálata és tudományos megvitatása az orvosok és a kutatók feladata Fotó: Fejér Megyei Hírlap

Nem volt köze a halálesetnek az oltáshoz

Kiderült, hogy az oltásellenes fellángolás a gyászoló feleség fülébe is eljutott. „Ő speciel öngyilkos lett, oltatlan volt, a felesége már több csoportban kérte, hogy ne osztogassák a halálhírét idegenek” – írta egy jóakaratú kommentelő az oltásellenes álprofil oldalán. Egy másik, a „Rejtélyes, oltás utáni elhalálozások és súlyos megbetegedések” nevű Facebook csoportba is felkerült az öngyilkos férfi halálhíre. Ott már olyan, név nélküli posztoló is akadt, aki könyörgött a csoportnak, hogy vegyék le Attila halálhírét, és ne keltsenek vele pánikot többé. „Semmi köze nem volt a halálozásnak az oltáshoz! Szégyellje magát! Kérem az admint, hogy tartsa tiszteletben az elhunyt családját és törölje a posztot” – kérte a névtelen posztoló. Ami ezután jött, az nagyjából az eszement és képtelenség kategória: az admin szavazásra bocsátotta a tagok között, hogy töröljék-e az Attila halálhíréről szóló posztot vagy sem, de előtte még kijelentette, hogy neki bizonyítsák be, hogy a férfi „nem a népirtás áldozata lett”. „Egy magyar meghalt, elképzelhetőnek tartjuk, hogy népirtás áldozata lett, és igazságot akarunk neki szolgáltatni. Ha szerinted nem az injekciós népirtás áldozata, bizonyítsd be” – írta a csoport adminja.

Megtévesztenek és hazudnak

Az oltásellenesek tehát véletlenszerűen kiválasztanak haláleseteket, és ha valamelyik családtag vagy ismerős nem megy oda és ad magyarázatot vadidegen embereknek a halál okára, akkor tűrnie kell, hogy szerettének haláláról hazugságokat terjesszenek idegenek az interneten?  

Semmi alapja nincs!

Olvasóink figyelmét itt szeretnénk arra felhívni, hogy az oltásellenes csoportokban megjelenített halálesetekről soha senki nem bizonyította be, hogy azok a vakcina mellékhatásai miatt történtek volna, így ezeknek az oltásokkal való párhuzamba állítása megtévesztés és hazugság, sőt rémhírterjesztés. Annak megállapítása, okozhat-e és ha igen, milyen mellékhatásokat egy oltás, csakis tudományos vizsgálat tárgya lehet, aminek az eredményét orvosok és tudósok szakmai folyóiratokban tesznek közzé és vitatnak meg. A Facebookon terjedő laikus megnyilvánulások semmiképp sem vehetők komolyan!


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Franciaország szerint Ukrajnának nincs más választása

origo.hu

Amerikai OnlyFans-sztárpárról készít filmet a magyar rendező

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

mandiner.hu

Szalah-t úgy kellett lefogni, összebalhézott Kloppal (VIDEÓ)

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

origo.hu

Cserpes Laura bikiniben búcsúzott az Ázsia Expressztől

travelo.hu

Nem engedik fel a magyar hegymászót a világ egyik legmagasabb csúcsára

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért