Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2023.11.24.

Mindenkinek kell adót fizetni, csak Karácsonynak nem?

A fővárosi emberek fizetik az adójukat, a főpolgármester azt hiszi, ő a kivétel! Miközben a főváros a csőd szélén áll...

A Magyar Államkincstár pénteki közleménye szerint nem volt jogi akadálya a Fővárosi Önkormányzatot érintő, 5,6 milliárd forint szolidaritási hozzájárulás inkasszálásának.

Az államkincstár azt közölte az MTI-vel, hogy Budapest Főváros Önkormányzata részére az azonnali jogvédelmet a másodfokon eljárt Fővárosi Ítélőtábla döntése biztosította, amelyben ideiglenes intézkedésként a másodfokú eljárást lezáró végzés közléséig tiltotta meg, hogy a Magyar Államkincstár beszedési megbízást nyújtson be az önkormányzattal szemben.

Hozzátették, hogy a Fővárosi Ítélőtábla október 17-én közölte a kincstárral a másodfokú eljárást lezáró végzését - melyben az elsőfokon eljárt Fővárosi Törvényszéket az eljárás lefolytatásra kötelezte -, így az azonnali jogvédelmet biztosító ideiglenes intézkedés hatálya azzal a nappal megszűnt.

Hangsúlyozták, hogy ettől az időponttól kezdve nem volt jogi akadálya annak, hogy amennyiben Budapest Főváros Önkormányzata önként nem tesz eleget a jogszabályon alapuló adófizetési kötelezettségének, a Magyar Államkincstár beszedési megbízást nyújtson be.

Úgy fogalmaztak, hogy a Magyar Államkincstár mint jogalkalmazó szerv, minden esetben a hatályos jogszabályoknak megfelelően és annak keretei közt jár el

"A törvényeket mindenkinek be kell tartania és az adót mindenkinek be kell fizetnie. Ez alól a főváros sem kivétel"

 - írták a közleményben.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek