Marics Peti
Emberfej méretű hamburgert kínál az ország egyik legextrémebb séfje. Ember legyen a talpán, aki egymaga képes magába gyűrni Dani Gábor brutális szendvicseit. A szakács a Ripostnak azt is elárulta, hogy a próbálkozók közül többen is rosszul lettek.
Alighanem az ország egyik legnagyobb hamburgerét kínálja egy százhalombattai extrém séf. Dani Gábor a világ több táján, többek között Tokióban is dolgozott szakácsként, a tapasztalatait felhasználva pedig úgy döntött, saját vállalkozásba kezd. A szülőháza garázsát az édesapja engedélyével egy jól felszerelt konyhává alakította, hogy megnyithassa a két kedvenc tacskójáról, Belláról és Donnáról elnevezett éttermét.
A brutális adagokról ismertté vált étkezdébe már többször is mentőt kellett hívni, ugyanis volt olyan vendék, aki egyszerűen nem volt hajlandó belátni, hogy egyedül képtelen megbirkózni a gigantikus szendvicsekkel, hamburgerekkel.
Gábor a kedvünkért elkészítette az egyik legújabb kreálványát.
A fél kilós bucit kettévágjuk, majd mindkét felét pirítva melegítjük. Coleslaw saláta, 60 dkg húspogácsa, bacon, cheddar sajtszósz, némi salátalevél, és az általunk kifejlesztett szósz kerül bele
– mosolygott a szakács.
Gábor persze nem egyedül dolgozik: a felszolgáló és a kisegítő szakács kolléga mellett olykor a barátnője is kiveszi a részét a munkából.
Nem mondhatnám, hogy ordítozom az embereimmel, de a pontos munkavégzést mindenkitől megkövetelem. Egyáltalán nem mindegy, hogyan sütik ki a húst. Az sem jó, ha kiszárítják vagy megégetik, de az sem, ha nyersen hagyják. Az ideális hamburgerpogácsa kívül kicsit kérges, belül szaftos
– mondta Gábor.
A séf tisztában van vele, hogy a szakmában sokan szeretnék ellesni a titkait. Ismert hamburgerláncok is küldtek már hozzá ipari kémeket. A férfit ez persze büszkeséggel tölti el, hiszen őt igazolja.
A világ legnagyobb kólacége hétpecsétes titokként kezeli a receptet, én pedig sosem fogom elárulni, pontosan milyen fűszereket keverek a faggyúval kevert darált húshoz. A méreten kívül az ízesítés adja ugyanis a szendvicseim jellegét
– fejezte be Gábor.
A szendvics nagyságát igazolja, hogy végül a szerkesztőségünkben öten is jóllaktunk belőle.
Gábor egyik büszkesége az étterem legnagyobb hamburgere, a Tower Monster. A hambiszörny emeletes finomság, és több mint 3 kg-ot nyom. Eddig még nem volt senki, aki meg tudta volna enni. Azonban most Gáborék bárkinek megadják a bizonyítás lehetőségét, hamarosan ugyanis versenyt szerveznek.