INSIDER

Szerző M. N.

Létrehozva: 2023.11.01.

„Az orvosok szerint képtelenség, hogy Kristóf még életben van” – áldásként fogják fel a férfi betegségét

Kristóf az egyik este rohamot kapott, pedig előtte teljesen egészséges volt. Kiderült, hogy két jóindulatú daganat van az agyában, amit ki kellett műtenie az orvosoknak. Azóta nem tud beszélni, a fél oldala lebénult és kerekesszékbe kényszerült, ám mégsem tragédiaként fogják fel az édesanyjával, hanem az új életük kezdeteként.

Amikor először meglátjuk a 31 éves Kristófot a szívünk összeszorul, ám aztán elmosolyodik és hamar kiderül, hogy talán boldogabban él bármelyikünknél. A Veszprém vármegyében lévő Bazsi községben élő fiatal férfi korábban szakácsként dolgozott, de az egyik napon váratlanul epilepsziás görcsöt kapott, ami miatt kórházba került. Néhány órán belül megállapították, hogy két jóindulatú daganat is van az agyában, amiket csak műtéttel tudnak eltávolítani. A beavatkozás óta Kristóf nem képes beszélni, a fél oldala lebénult és kerekesszékbe került, de édesanyjával mégsem tragédiaként fogják fel a történteket, hanem új esélyként...

Kristóf szakácsként dolgozott, amit nagyon szeretett. Fotó: olvasói

A stroke világnapján kapott stroke-ot

 Két évvel ezelőtt kezdődött a mi új életünk

 – kezdte lapunknak Kovács Bea, Kristóf édesanyja. 

"Az egyik este epilepsziás rohamot kapott, így kórházba került. Hamar megállapították, hogy a jobb agyféltekéjében két jóindulatú daganat van, amit meg kell műteniük. Meg is próbálták eltávolítani, de ez százszázalékosan nem sikerült. Olyan műtéti eljárást választottak, ami miatt pár órával később stroke érte a másik – teljesen egészséges – bal agyféltekéjét. Pont a stroke világnapján. A diagnózis a következő volt: végzetes fő ütőér elzáródás. Felhívtak, hogy azonnal életmentő műtétre van szüksége, ami miatt eltávolították a koponyacsont nagy részét, mert akkora volt a nyomás az agyában. Azt mondták, hogy nagy eséllyel nem fogja túlélni, így készüljek fel a legrosszabbra…" - tette hozzá.

Csoda történt Kristóffal

A komoly beavatkozások után Kristófot mesterséges kómába helyezték, de úgy gondolták a fiatal férfinak már csak pár napja lehet hátra, de tévedtek…

 

Sokáig intenzíven volt, altatás alatt. Azt mondták, hogy nagyon kevés az esély arra, hogy rendbe fog jönni, de aztán felébredt… Nagyon nagy pillanatokat éltünk meg. Észleltük, hogy felfogja, hogy kik vagyunk, hogy könnyezett, hogy megismerte a testvére hangját! Boldogító volt, pedig tele voltunk kérdésekkel és kétségekkel. Az orvosok a mai napig nem hiszik el, hogy ez lehetséges, mert mind a két agyféltekéje olyan mértékben sérült, hogy képtelenség, hogy Kristóf értelmes ember maradt. Egyszerűen nem keressük már a miérteket, hiszen tudjuk, hogy csoda történt

 - folytatta az édesanya.

"Értelmet kell találni az életben!" Fotó: olvasói

„Az életcél kitűzése a legfontosabb"

"Annak idején mindkettőnknek volt párja, de szépen lassan ketten maradtunk. Azóta évek teltek el, így megtanultunk együtt élni ezzel a helyzettel. Kristóf nem tud beszélni, de mégis csodálatosan tudunk kommunikálni egymással. Annak ellenére, hogy tudjuk, bármikor visszajöhet a daganat, mi boldogan élünk. Nekem nagyon fontos, hogy életcélt adjak a fiamnak és az is, hogy sokáig vele tudjak maradni, mert szükségünk van egymásra. Még a legelején az onkológián láttam a sok édesanyát, akik magukba voltak roskadva. Látszott rajtuk, hogy egy óriási terhet cipelnek, amit legszívesebben leraknának már, mert megtörtek alatta. Megértem őket és együtt is érzek velük, de én nem akartam ilyen lenni. Én úgy érzem, hogy a műtét óta sokkal mélyebb a kapcsolatom a fiammal, új életet kezdtünk. Kiteljesedett a személyiségünk és az életünk, mert teljesen másképp látom a világot. Ő az én sorsfordító kisfiam" - érzékenyült el az anyuka.
 Kristófnak van egy ikertestvére

"Három gyermekem van, kettő belőle egy ikerpár. Kristófnak van egy egypetéjű ikertestvére. Persze, amikor kiderült, hogy beteg azonnal elküldték a testvérét is vizsgálatokra. Viszont szerencsére nála nem találtak semmit. Ő már azóta két gyönyörű gyermek édesapja."

Édesanyja azért küzd, hogy mindent megadjon a fiának. Fotó: olvasói

Segítségre van szükségük

A stroke-soknak az állam évente csak egy rehabilitációt finanszíroz meg. Ahhoz, hogy Kristóf fejlődjön legalább háromra volna szükség. Éppen ezért a család segítséget szeretne kérni.

"Sosem kértem senkitől semmit, de most szükség van a segítségre! Ketten vagyunk, ezért nincs pénz az összes kezelésére. Hiába próbálok mindent egyszerre megoldani. A kezelések szuper intenzívek, de nagyon drágák. Úgy gondolom, hogy ha rendesen tudnánk járni a fejlesztésre, hamar óriási javulást tudnának elérni nála. Örökké hálás lennék, ha valaki támogatna minket!" - zárta szavait..

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek