Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2023.10.25.

„Átlag életet kértünk és ezért meg kellett fizetnünk" – Új májat kapott a hároméves, tarnabodi Patrik

Túl van a műtéten az a hároméves tarnabodi kisfiú, aki májátültetésre utazott ki édesanyjával Hamburgba, miután összegyűjtötték számukra a pénzt a külföldi útra és operációra. A gyermek májdonorja maga az édesanyja, Hajnalka volt. Mind a ketten jól vannak.

Ahogy arról korábban a Ripost is beszámolt, Kökény Patrik máján három hónapos korában két gócot fedeztek fel, ami odáig fajult, hogy a gyermeknek májtranszplantációra volt szüksége, különben májtumor alakult volna ki szervezetében. Mivel Patrik még csak hároméves, így Németországban, Hamburgban kellett őt megműteni, a kint tartózkodást viszont a családnak kellett anyagilag fedeznie. Ez közel másfél millió forint volt, aminek összegyűjtésére a tarnabodi családnak egy hónapja volt. Az emberek segítségével sikerült összegyűjteni az összeget, a család kiutazhatott Hamburgba, Patrik pedig szeptember 26-án meg is kapta az új májat.

A hároméves kisfiú szeptember végén új májat kapott Hamburgban  Fotó: Olvasói fotó

„Már a nehezén túl vagyunk"

Patrik és anyukája szeptember elején érkeztek meg Hamburgba a Máltai Szeretetszolgálat segítségével, akik egy kisbusszal vitték ki a tarnabodi családot Németországba. A műtét szeptember 26-ra lett kitűzve, és bár az izgalom és a félelem is úrrá lett a családon, tudták, hogy ez az út vezet a boldogsághoz és kisfiuk gyógyulásához. Patrik édesanyja és egyben májdonorja, Kökény Hajnalka boldogan újságolta a Ripostnak a hírt: a májátültetés sikeres volt és már mind a ketten jól vannak.

Nagyon jól vagyunk és nagyon gyorsan gyógyultunk. Nehezek voltak ezek a napok, de végre rendben vagyunk. Hosszú még az út, mert nagyon figyelni kell rá, de már a nehezen túl vagyunk

– nyilatkozta Hajnalka a Ripostnak. 

A tarnabodi családnak nem volt más álma, csak hogy átlag életet élhessenek és ne kelljen aggódniuk kisfiuk betegsége miatt. A májátültetés új esélyt adott nekik arra, hogy Patrik óvodába mehessen, Hajnalka pedig visszamehessen dolgozni és visszatérjenek a normál hétköznapok. 

„Mindenki adjon hálát azért, hogy egészségesek a gyermekei, azért hogy felkelünk és mellettünk vannak szeretteink, hogy van étel, ital és boldogság a kis kuckónkban" – hangsúlyozta az édesanya.
 

Egy átlagos élet sokkal értékesebb, mint azt gondolnánk, hisz nézz ránk...mi is egy átlagos életet kértünk és ezért meg kell fizetnünk


– tette hozzá Hajnalka, aki mindenkinek azt üzeni, hogy legyen hálás azért, ha minden rendben a családjában, hisz ők megjárták azt, ami minden szülő rémálma. Ugyanis ha a kis Patrik nem kapott volna új májat, akkor könnyen májtumor alakult volna ki nála. 

Hajnalka nagyon hálás, hogy a műtét időben megtörténhetett  Fotó: olvasói fotó

„Nagyon sokat jelentett nekünk ez a sok segítség"

Hajnalka a Borsnak korábban elmondta, nehéz körülmények közül, nagy szegénységből jön a kicsi Patrikkal. A kisfiú édesapjával már a baba születése előtt megszakították a kapcsolatot. Sokáig egyedül nevelte a kisbabát, a nagyszülők segítségével, egy éve azonban már van párja, aki Patrikot saját fiaként szereti. A család számára a másfél millió forint összegyűjtése azonban szinte lehetetlennek tűnt. 

A tarnabodi családon megesett az emberek szíve és összefogtak Hajnalkáékért, hogy időben összegyűljön a szükséges pénz, illetve a kis Patrik új májat, és ezzel új esélyt kaphasson az egészséges életre. A kiutazásban és a hazaútban is a Máltai Szeretetszolgálat segített nekik. Az édesanya azóta sem hiszi el, hogy mindez megtörtént. 

Mindenkinek, aki segített nagyon köszönöm. Igazából meg sem tudom fogalmazni mennyire sokat jelentett ez nekem! Köszönjük mindazoknak, akik mellettünk álltak és állnak, valamint, akik érdeklődnek a kicsi iránt és segítettek összegyűjteni ezt az összeget, ami nekünk rengeteg pénz. Hálás vagyok

– zárta gondolatait a Hajnalka, aki végre újra Patrik nevelésére koncentrálhat és nem kell tovább rettegnie, hogy kisfiát elveszítheti. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egyre jobban terjed egy idegen kártevő Magyarországon

mindmegette.hu

Nagy botrány az Aldinál: ezért lázadtak fel a dolgozók!

borsonline.hu

„A szemembe hazudott!” – kipakolt Majkáról a Sztárban Sztár leszek! felfedezettje

magyarnemzet.hu

Lezárták a testőrök Magyar Péter kocsiját a debreceni vonaton

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

origo.hu

Borzalmas háborús hírt kaptak a kárpátaljai magyarok

mindmegette.hu

Azonnali termékvisszahívás: két kedvenc termék is érintett

mindmegette.hu

NÉBIH: Azonnali termékvisszahívásban érintett két kedvenc termék!

mindmegette.hu

Nem hiszünk a szemünknek! Olyan Aldi nyílik Magyarországon, amilyenre még nem volt példa!

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

INSIDER

Gyász: meghalt Simon István

INSIDER

Esküvőre készül a féllábú, félszemű apuka

INSIDER

„A döglegyet számoltam meg a húson, mikor észrevettem, hogy tele van petékkel” – nem adta vissza Éva pénzét az áruházlánc