Létrehozva: 2023.09.07.

„Félünk, de ez az út vezet a boldogsághoz” – Németországban várja az életmentő műtétjét a hároméves Patrik

Az egész ország összefogott a tarnabodi, májbeteg kisfiúért, hogy kijuthasson a külföldi műtétre családjával. Patrik már Hamburgban van, mit sem sejtve arról, hogy hamarosan édesanyja lesz a májdonorja.

Ahogy arról korábban a Ripost beszámolt, Kökény Patrik Noel máján három hónapos korában két gócot fedeztek fel. Eleinte tejfehérje-allergiának hitték, később azonban bebizonyosodott, hogy nagyobb a baj és a kisfiúnak májtranszplantációra van szüksége. Mivel a tarnabodi fiúcska még csak hároméves, így a műtétet Németországban tudják csak elvégezni, mert ilyen korú gyermekeknél ezt a beavatkozást nem végzik el hazánkban.

Bár a műtétet állja a TB, a kint tartózkodás fedezésére másfél millió forintot kellett összegyűjtenie a családnak, amihez az emberek segítségét kérték. Az álom teljesült: a végső határidőig meglett a pénz, Patrikék pedig már Hamburgban várják a májátültetést.

Patrik mit sem sejt a rá váró műtétről. Fotó: Facebook / Kökény Hajnalka

Édesanyja lesz gyermeke donorja

Mint azt Patrik anyukájától, Hajnalkától megtudtuk, a kiutazásban a Máltai Szeretetszolgálat segített nekik, így már kint is vannak Hamburgban a szálláson és várják a májátültető műtétet, amire szeptember 26-án kerül sor.

Nagyon jó a környezet, a szállás és a kórház is. Mindenki azon van, hogy nekünk jó legyen és kényelmes. Megértőek, odafigyelnek mindenre és már az is kiderült, hogy lehetek én a kicsikém májdonorja

– mesélte Hajnalka a Ripostnak, aki elmondta, hogy a műtét után valószínűleg egy vagy másfél hónap múlva jöhetnek majd haza.

Patrik még nem tudja, nem is sejti, hogy mi vár rá idekint és mi fog történni. Nem fogja még fel. Én kicsit félek, de tudom ez az út az, ami a boldogsághoz vezet. Ennél már csak jobb lehet, csak pozitívan kell hozzáállni" – tette hozzá Hajnalka, aki nagyon elégedett a kinti körülményekkel. Patrikkal sokat járnak játszótérre és a parkba sétálni, de már voltak a kikötőnél is.

A szállás csodás, van egy játszószoba tele játékokkal, az udvaron is van egy nagy csúszda, hinta és játékok. Persze félünk, de még most jól viseljük, a műtét után viszont lehet, hogy nehezebb lesz egy darabig. Addig is erősnek kell maradnunk és hamarosan minden rendben lesz

 – nyilatkozta Hajnalka. Patrikra még a műtét után várnak vizsgálatok, hiszen be kell állítani a gyógyszerét, ami meggátolja majd az új máj kilökődését. Ezt hátralévő életében szednie kell majd a kisfiúnak.

„Nincs más álmunk, csak hogy normális életet éljünk, ne kelljen többet aggódni a betegség miatt. Patrik mehessen oviba, én dolgozni és boldogan éljünk. Ne legyen több aggódás és félelem..."– zárta gondolatait az anyuka.

Édesanyja lesz a hároméves kisfiú májdonorja. Fotó: Facebook / Kökény Hajnalka

Rengetegen összefogtak a kis Patrikért

Az édesanya április elején tudta meg, hogy kisfiának májátültetésre van szüksége, amihez a hónap végére össze kell gyűjtenie a másfél millió forintot. A tarnabodi családnak ez egy elképzelhetetlenül nagy összeg volt, amit nem tudták, hogyan fognak előteremteni, így az emberek segítségét kérték. 

Teljesen megrémültem, ijesztőnek tűnt minden és összezavarodtam. Tele voltam kérdéssel és félelemmel, hogy hogyan fogjunk ezt megcsinálni

– nyilatkozta az édesanya korábban kétségbeesve a Borsnak, aki azt is elmondta, hogy nagy szegénységből jöttek a kicsivel, nem jó körülmények közül, így számukra ez az összeg elképzelhetetlenül nagynak tűnik. Az emberek végül összefogtak a családért, így sikerült összegyűjteni a szükséges pénzt, Hajnalkáéknak pedig már csak a kiutazás időpontjára kellett várniuk. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország válasza az Amerikai segélyre

origo.hu

Ördög Nóra hivatalosan is bejelentette: Vége

hirtv.hu

Nyilvánosan beismerte Karácsony, hogy meg sem mozdulhat Gyurcsányék nélkül + videó

ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

hirtv.hu

Ilaria Salis újabb nyílt levelet írt magyarországi börtönéből

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Orbán Viktor üzent: „Budapesten változás kell!”

INSIDER

Vitályos Eszter: sorsdöntő választás lesz június 9-én Magyarországon

INSIDER

Váratlan bejelentés érkezett az üzemanyagárakról - Videó

INSIDER

Menczer Tamás: Csak a béke, csak a Fidesz - Videó