Létrehozva: 2023.09.18.

„Körözött az Interpol és a legveszélyesebb börtönöket is megjártam” – Venezuelában kezdett új életet a magyar ex-bűnöző

A magyar ex-bűnöző megjárta a világ egyik legveszélyesebb börtönét, volt már az Interpol körözési listáján, végül pedig mindenét elbukva és kifizetve új életet kezdett Venezuelában. Mészáros Csaba ma már Jeep túrákat tart a turistáknak, életéről pedig könyvet írnak.

Mészáros Csaba István, azaz Steven a törvény keze elől menekült a Közép-Amerikai dzsungelbe, majd bűnözői múltját hátrahagyva új életet kezdett Venezuelában. A debreceni születésű férfinak már a kétezres évek elejére saját cége volt, aminek fő profilja az adócsalás volt. Csaba heti szinten milliós összegeket keresett, ám a törvény őt is elérte, így menekülni kényszerült, egészen a dzsungelig.

Csaba már fiatalon gyakran keveredett bajba és tisztességtelen úton, de jól keresett. Fotó: Olvasói fotó

Debrecenből Venezueláig

A magyar ex-bűnöző megjárta a világ egyik legveszélyesebb börtönét, volt már az Interpol körözési listáján, végül pedig mindenét elbukva vagy kifizetve új életet kezdett Venezuelában.

Rendezett családban nőttem fel, de mégis problémás fiatal vált belőlem. Azt se mondhatom, hogy rossz társaságba keveredtem volna, mert én magam voltam a rossz társaság 

– kezdett bele Csaba élete történetébe, ami akár egy film is lehetne.

„Eleinte főleg építőiparral és autó behozatallal foglalkoztam, persze nem tisztességes úton. Night clubot is csináltam és kábítószerrel is kereskedtem. Igazából mindent csináltam, ami pénzt hozott, kivéve erőszakos vagy erkölcstelen bűncselekményeket" –árulta el az üzleti profilját, amivel kénytelen volt felhagyni, hiszen őt is elérte a törvény keze és rövid időn belül el kellett hagynia az országot, mert börtön várt volna rá idehaza.

Csaba nagyrészt a dzsungelben élt 5 évig. Fotó: Olvasói fotó

Nagyjából mindenemet elbuktam vagy lefoglalták. Amit nem, azt az ezek után következő években adattam el, hogy túléljek

 – vallott róla Csaba, aki ezután öt évig Közép-Amerikában élt, nagyrészt a dzsungelben, de megjárta a legkeményebb latin-amerikai börtönöket is. Majd hazajött, tisztázta magát minden alól és kifizetett mindent, amivel a hatóságoknak tartozott. 

Hogy most miért él mégis Venezuelában arra nem más a válasz, mint a szerelem, ugyanis két dél-amerikai szépség lopta el a szívét egy online társkeresőn, így visszatért a korábbi menedékébe, már törvényes úton.

„Panamába mentem volna, de nem engedtek be az országba, mert nem voltam még törölve a rendszerükből, mint Interpol körözött, hiába tisztáztam már magam. Így átrepültem Venezuelába, ahol már várt a reptéren az ügyvédként dolgozó, online megismert barátnőm" – mesélte Csaba, aki viccesen megjegyezte, hogy ezúttal nem bízta a véletlenre, hiszen a Margarita nevű Karib-tengeri szigetet választotta otthonául, ami adómentes sziget, így még véletlenül sem eshet itt újra bűnbe az ex-adócsaló.

Csaba végül Isla Margaritán találta meg a boldogságot. Fotó: jeeptoursmargarita.info

„Nem akartam börtönben leélni az életemet"

Csaba akkoriban kb. 2000 dollárral a zsebében költözött, így abból élt, míg ki nem találta, mivel szeretne foglalkozni. Első körben kézzel gyártott, pálmából font tengerparti táskákat és pénztárcákat értékesített Görögországban egy barátja segítségével, de sok mindenbe belefogott, amivel pénzt tud keresni, így például a koronavírus alatt egy szexpartnerkereső oldalnak is az adminja volt. Végül egy Jeep vásárlása adta meg a kezdőlöketet ahhoz, amivel jelenleg is foglalkozik.

A szerelő ismerősöm hívta fel a figyelmemet, hogy a szigetre látogató turisták, szívesen vesznek részt jeep-túrákon, így bejárva a területet. Manapság rengeteg az orosz turista, én pedig nagyjából beszélek oroszul is, a perfekt angol, spanyol és alapfokú német nyelvek mellett. Akik előttem csináltak hasonló rusztikus Jeep túrákat, a covid hatására bezárták a boltot, így adott is lett a piaci rés

 – mesélt jelenlegi üzlete elindulásáról, aminek hála most már ebből él a szigeten. Csaba szerint a sziget igazi szabadságot ad számára és szeret itt élni, nem is tervez hazaköltözni. Ennek ellenére alföldi gyerekként néha hiányzik neki a hortobágyi puszta, de a Dunakanyar és a fehér karácsonyok is.

Az ex-bűnöző most Jeep túrákat tart turistáknak a Karib-tenger egyik szigetén. Fotó: jeeptoursmargarita.info

Könyvet írnak az életéről

Csaba legnagyobb motivációja a változásra az volt, hogy tudta, nem akarja börtönben leélni az életét. Amíg egy évet töltött a világ harmadik legveszélyesebb börtönében, a kiadatására várva az embertelen körülmények között próbált ember maradni. A börtönben eltöltött idő pedig erőt adott neki, hogy tudja, innen tovább kell lépnie. Csaba megdöbbentő és izgalmas életútjáról október végén jelenik meg egy könyv, Bolya Zoltán írótól, melyben a férfi kendőzetlenül mesél életéről, a börtönről és a végső megnyugvásról: Venezueláról. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nézegessen lézengő Magyar Péter-tüntetőket - videó

origo.hu

Macron az atomfegyverekről beszélt, itt az újabb őrült terv

borsonline.hu

Az unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére - bosszúból 700 ezer forintot számláztam ki neki

ripost.hu

„De nagy legény már” - Védelmezőn ölelte Nádai Anikót a nagyfia – Fotó

vg.hu

Frei Tamás bejelentette: megállapodtak az Aldival

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. április 27-28.: Fontos felismerések, örömteli lehetőségek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Ezreket spórolhatsz az egynapos sztrádamatricával. Mutatjuk, hogyan csináld!

INSIDER

Aggasztó: keresik a 14 éves Natáliát, nagyszülei otthonából tűnt el

INSIDER

Nyitrai Zsolt: A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára!

INSIDER

Berobban a nyárias meleg, közel 30 fok is lehet