Létrehozva: 2023.09.16.

Nem hiszed el, milyen csodaszer tartotta nyeregben 88 órán át a magyar kerékpárost

Lemler Róbert, amikor éppen nem tűzet olt, leginkább kerékpárja nyergében ülve szeli át hazánkat valamelyik irányba. A kulcsi lánglovag teljesen amatőrkét teljesítette a több, mint 130 éves múltra visszatekintő Párizs-Breszt-Párizs teljesítménytúrát.

Sokan szeretnek kerékpározni, ám a drótszamár szerelmesei között is van néhány olyan fanatikus, akik elképesztő teljesítményekre képesek bringájukkal. Ide sorolható Lemler Róbert is, aki már szakmájának sem egy átlagos foglalkozást választott, hiszen mások segítésére tette fel az életét tűzoltóként. A lánglovagnak a hivatása egy része a hobbija is, ugyanis gyakorta indul toronymászó versenyeken, mert szereti a kihívásokat. 

Az alkatom nem éppen ideális a lépcsőzéshez, sem a kerékpározáshoz, hiszen alacsony vagyok, de imádom mindkettőt. Nem a győzelem szokott foglalkoztatni, inkább az, hogy magamat megmérettessem.

 

- fogalmazott Lemler Róbert, aki elárulta a Ripostnak, hogy a Párizs-Breszt-Párizs (PBP) verseny volt az eddigi leghosszabb teljesítménytúrája, ám erre tudott a legkevesebbet készülni, mert a munkája mellett a másodállásában is helyt kell állnia. 

Ilyen emlékérmet kapnak a teljesítménytúrát végigcsináló indulók  Fotó: Lemler Róbert

Idén úgy alakult, hogy túl sokat kellett dolgozom, így csak egy-egy 200-300 kilométeres túrára futotta, ennyivel mentem neki a Párizs-Breszt-Párizsnak. Az indulás előfeltétele egyébként a Super randonneur teljesítése, 200, 300, 400, 600 km-es túrákból áll.

 - fejtette ki a túrakerékpáros, aki hangsúlyozta, hogy a PBP nem verseny, senki sem így tekint rá az indulók közül, akiket különböző csoportokba sorolnak a teljesítményeik alapján és így indítják el őket a túrán

"Volt olyan az indulok között, aki sokmilliós bringával, masszőrrel, orvosi csapattal, szerelőkkel érkezett és sok olyan is, mint én, aki egy kerékpárral és egy hátizsákkal. De ezek különbségek semmit sem számítanak, hiszen itt mindenki a kerékpáros családhoz tartozik, baráti, bajtársi hangulat van az indulók között" - osztotta meg lapunkkal Róbert, aki arról is beszámolt, hogy 132 éves PBP-nek óriási a tisztelete Franciaországban és azokon a településeken, ahol a túra áthalad a lakosok megvendégelik az indulókat. 

Az 1200 km-es túrán annyira kimerülnek az indulók, hogy a kerékpárjukat letámasztva az út szélén pihennek egyet  Fotó: Lemler Róbert

Hajnali 3 órakor is ott várják a bringásokat, kávéval egy croissant-al, és nem kérnek érte pénzt, csak valami emléket, például azt, hogy küldjünk egy képeslapot a hazánkból. Én magyar motívumos hűtőmágnest adtam cserébe az ételért, frissítőért, jó érzés volt látni, hogy mennyire örültek neki

 

- mondta Róbert, aki elárulta, hogy a feladás határán volt, ám olyan dolog segített neki, amire nem számított: 

A lábaim teljesen ki voltak készülve, pedig már nem volt sok hátra, ezért babapopsi kenőccsel kentem be, ez és pár telefonon váltott szó az otthoniakkal elégnek bizonyult és 88 óra után célba értem. 

Róbert lábát megviselte a túra, ám a popsikenőcs kéznél volt Fotó: Lemler Róber

Párizs-Breszt-Párizs

A Párizs-Brest-Párizs eredetileg egy 1200 km hosszú kerékpáros verseny volt, amelyet 1891- ben hozott létre Pierre Giffard újságíró hozott létre azzal a céllal, hogy bemutassa a kerékpárok, a kerékpározás gyakorlati hasznát. Egészen 1931-ig versenyként működött PBR, ám azóta kizárólag amatőrök indulhatnak és teljesítménytúra lett a megmérettetés. A PBP a világ egyik legnagyobb múltú és népszerűségű túrája a hobbi kerékpárosoknak.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír Oroszországból, ez mindent meg fog változtatni

origo.hu

Itt van Oroszország válasza az Amerikai segélyre

borsonline.hu

Az orvosok tapsoló sorfala előtt tolták utolsó útjára a 6 éves kisfiút, aki életét adta a hároméves öccséért

magyarnemzet.hu

Szoboszlai bombagóljával is hangol a Liverpool a West Ham ellen + videó

life.hu

Ördög Nóra helyébe lép Szabó Zsófi: ezt a műsort fogja vezetni

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Mikes Annát ölelgeti Krausz Gábor újabb képén, nagy hírt jelentett be

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Menczer Tamás: Csak a béke, csak a Fidesz - Videó

INSIDER

Ma sem ússzuk meg szárazon: három vármegye is riasztást kapott – Időjárás

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat