Létrehozva: 2023.09.18.

Itt vannak Orbán Viktor négy pontjának részletei - Változásra van szükség!

A miniszterelnök négy pontban szólította fel Brüsszelt a változásra.

"Brüsszelben változásra van szükség!" - ezzel a felkiáltással tett közzé Orbán Viktor egy Facebook bejegyzést, amelyben kiemelte, békét kell teremteni és meg kell védeni Európa határait!

ORBÁN Viktor
A magyar miniszterelnök üzent Brüsszelnek. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Megjegyezte továbbá azt is, hogy a genderpropaganda és a migráció erőltetése helyett az európai emberek érdekeit kellene képviselni, valamint támogatni kell a családokat és meg kell szüntetni a brüsszeli kettős mércét a lengyelekkel és a magyarokkal szemben. A kormányfő bejegyzése itt tekinthető meg: 

A Ripost sorra vette, hogy a miniszterelnök által sorolt pontok mire is utalhatnak pontosan:

1, Békét kell teremteni Európa határainál!

Orbán Viktor tavaly február, vagyis az orosz-ukrán háború kitörése óta számtalanszor hangsúlyozta, hogy a világ még sosem állt ilyen közel a harmadik világháború kitöréséhez. A kormányfő szerint ezért is van szükség azonnali békére. 

Erről beszélt legutóbb az amerikai sztárriporternek, Tucker Carlsonnak adott interjújában is, ahol kifejtette, hogy azonnali békére van szükség. 

Nagyon veszélyes időket élünk. A harmadik világháború ott kopogtathat az ajtónkon. Mindig ezt üzenem Amerikának is, például a NATO-csúcstalálkozón: legyenek óvatosak!

jelentette ki a miniszterelnök, majd a béke mellett érvelve kiemelte: Ukrajna területén él egy jelentős, több mint 150 ezres magyar kisebbség. 

Magyar katonák halnak meg Ukrajnáért ukrán állampolgárokként. (…) a magyar nemzet, mi is naponta veszítünk el életeket

 

Orbán Viktor leszögezte: az egyetlen megoldás a béke.

 

A kormányfő úgy látja: hogyha az Egyesült Államok békét szeretne, akkor már másnap reggel béke lenne. Ha nem jön pénz és felszerelés Nyugatról, különösen az Egyesült Államokból, akkor a háborúnak vége van.

Hívjuk vissza Trumpot! Ez az egyetlen kiút

– jelentette ki Orbán Viktor, összehasonlítva Joe Biden, valamint elődje és kihívója, Donald Trump külpolitikáját. Az elmúlt néhány évtized legjobb külpolitikája volt az övé. Nem kezdett semmilyen új háborút. Jól kezelte az észak-koreaiakat és az oroszokat, még a kínaiakat is. Olyan politikát folytatott, mely a lehető legjobb volt a Közel-Kelet számára – fejtette ki Trumpról a magyar kormányfő.

2, Nem a genderpropaganda és a migráció erőltetése a brüsszeli vezetés feladata, hanem az európai emberek képviselete! 

Orbán Viktor az V. Budapesti Demográfiai Csúcson arról beszélt, hogy a nyugati elitek gondolkodásmódja éppen abban akadályoz meg minket, hogy a legfontosabb előttünk álló kihívást, a demográfia kérdését egyáltalán képesek legyünk azonosítani. Ehelyett a politika azzal van elfoglalva, miként lehet érvényesíteni a karbonkvótákat a gazdaságban és a genderkvótákat a társadalomban. 

A miniszterelnök úgy véli, hogy az európai polgárokat az érdekli leginkább, hogyan tudnak családot alapítani, biztos otthont teremteni, a gyermekeiket békességben és biztonságban felnevelni. Ezek a demográfia kérdései. És ma mégsem ez a legfontosabb napirendi pont az európai politikában. 

Hogy’ lehet ez? Ez úgy lehet, hogy a nyugati politikai életet, a diskurzust, a szemléletet, a gondolkodásmódot, a világ működésének értelmezési keretét a liberálisok nemes egyszerűséggel meghekkelték. Két lépésben. Meghekkelték antropológiai értelemben, tehát hogy miként gondolkozzunk az emberről, és meghekkelték stratégiai értelemben, hogy miként gondolkodjunk a jövőről.

- magyarázta a kormányfő, majd hozzátette:

Európát még mindig egy progresszív és liberális elit vezeti. Azt látom, hogy Európa fontos kérdései helyett, mint például a kontinens demográfiai jövője, mindenféle sületlenséggel és képtelenséggel van ez az elit elfoglalva.

3, Meg kell védeni a közös határokat, és támogatni kell a családokat! 

Az Európai Uniót a 2015-ös nagy migrációs válsághoz hasonló helyzet sújtja. Özönlenek az afrikai migránsok Európába, miközben az EU vezetői semmit sem tesznek annak érdekében, hogy megállítsák az inváziót. 

Múlt héten pár nap alatt összesen több mint tízezer illegális bevándorló érkezett a 6300 lakosú Lampedusa szigetére. A sziget plébánosa arról beszélt, hogy ez maga az apokalipszis. Hiába a vaskerítés, a migránsok feszegetik azt és megpróbálják kidönteni, ha pedig éppen sikerül vagy át tudnak mászni a kerítésen, akkor a táborból beszöknek a városba és ott randalíroznak.

 

Brüsszel tehát nem képes megállítani a migrációt, a családok helyett pedig a szélsőséges LMBTQ-propagandát támogatja. 

 

Ezzel szemben Magyarországon: 

Hazánkban 2010 óta a gyermekes családok egy főre jutó jövedelme megduplázódott, a többgyermekes családok egy főre jutó jövedelme pedig háromszorosára nőtt. Magyarországon nemcsak az öröm mértéke növekszik a gyermekek számával, hanem az emberek éves jövedelme is. A családok otthonteremtési kedvezményének bevezetése óta minden ötödik család új otthonhoz jutott. Benne vannak azok is, akiknek eddig semmilyen otthonuk nem volt, és azok is, akik a meglévő otthonukat alkalmassá tették több gyermek befogadására.

A magyar kormánycsaládbarát politikájának köszönhetően 154 ezerrel több gyermek született 2010 óta. Továbbá Magyarországon alkotmányban rögzítették, hogy „Magyarország védi a házasság intézményét, mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, védi a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját". Azt is kimondja az alkotmány, hogy „az anya nő, az apa férfi". A gyermekvédelmi népszavazáson pedig - ahol messze a pártokon átívelően, a kormánnyal nem szimpatizálók hozzájárulásával is - együtt mondták azt a magyarok, hogy a gyermekeinket meg kell védeni a genderpropagandától.

4, A brüsszeli kettős mércét a lengyelekkel és magyarokkal szemben meg kell szüntetni!

A brüsszeli döntéseket sokszor politikai érdekek határozzák meg akkor is, ha ilyen szempontoknak nincs helyük. Egyesek talán azt sem nézik jó szemmel, hogy Magyarország és Lengyelország milyen ütemben fejlődik, ezért a nyugati országok közvéleménye előtt hamis színben tüntetik fel a két államot

- erről beszélt tavaly Budapesten Lengyelország fejlesztési alapokért és regionális politikáért felelős minisztere. De ezt a kettős mércét a magyarok is jól érzik. Egy januárban publikált Medián felmérés azt mutatta, hogy rövid idő alatt 10 százalékponttal esett vissza az uniós tagság támogatása a magyarok körében. 

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője akkor azt mondta: "Brüsszelnek az a problémája, hogy Magyarország nem támogatja a szankciókat, hogy Magyarország bevezette a gyermekvédelmi törvényt és hogy Magyarország szigorúan fellép az illegális bevándorlással szemben. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Presser Gábor és Koncz Zsuzsa árulásai – megszólal Nagy Feró

origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

borsonline.hu

Megtörtént a bejelentés: így alakulnak hétfőtől az üzemanyagárak

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

hirtv.hu

Nógrádi György is úgy látja, hogy egy világháború küszöbén állunk

origo.hu

Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

ripost.hu

Tündéri fotót mutatott Dér Heni: így fogja a kisfiú kezét fellépés közben

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

INSIDER

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

INSIDER

Sokszor sírva menekül Baltazár: évek óta szellemek kísértenek egy 8 éves kisfiút

INSIDER

Gyászol a rendőrség: tragikus hirtelenséggel hunyt el egy kollégájuk