Létrehozva: 2023.09.29.

Korszerűbb applikáció és honlap segíti a konzuli ügyintézést: ezt tudja a Konzinfo Utazom

Megújult a Konzuli Szolgálat mobilos alkalmazása, amit minden külföldre utazónak érdemes letöltenie. Ezt tudja a Konzinfo Utazom app és a hozzátartozó honlap.

A Konzuli Szolgálat mobil alkalmazása új funkciókkal bővült, új designt kapott, és egyszerűbbé vált a kezelése is. A korszerű és felhasználóbarát honlap és applikáció informatikai fejlesztésével az volt a cél, hogy megkönnyítsék a konzuli ügyintézést és garantálhassák a külföldön tartózkodók biztonságát. Ezt tudja a megújult Konzinfo Utazom.

konzinfo
Ezt tudja a Koninfo Utazom applikáció. Fotó: konzinfo.mfa.gov.hu

Milyen újításokat hajtottak végre a 2019-óta működő appon?

Az új alkalmazásban egyszerűen regisztrálhatunk konzuli védelemre, a vészhelyzeti üzenetek pedig a válsághelyzet lezárultáig bármikor megtekinthetők. Utazási tanácsaik áttekinthetőbb formában jelennek meg, és az oldalról közvetlenül is behozható a célországban illetékes külképviselet(ek) elérhetősége a gyors kapcsolatfelvétel elősegítése érdekében. Az új, "Bajban külföldön" oldalon azok a tartalmak olvashatók, melyek segítik a felhasználót, hogy mi a teendő, ha külföldön bajba kerül pl. ellopták úti okmányát. A fiatal generáció a Junior oldalon tud tájékozódni arról, hogyan tud felkészülni külföldi utazására, miért fontos a konzuli regisztráció, továbbá mi a teendő bajban. A folyamat kétmilliárd forintból valósult meg.

Már élesben is bizonyítottak az új funkciók

Az alkalmazás és a csoportos üzenetküldési funkció nagy segítséget jelentett már a görögországi erdőtüzek esetében is-mondta Farkas Balázs, a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli és állampolgársági főosztályának vezetője a fejlesztésekről szóló sajtótájékoztatón.

Az applikációhoz tartozó honlapon is vannak hasznos funkciók

A Konzinfo Ügysegéd honlap ugyancsak a gördülékenyebb hivatali eljárást és az adminisztrációs terhek csökkentését célozza. Az oldalon a belépést követően lehetőség van például bizonyos konzuli kérelmek online előkészítésére és időpontfoglalásra is. Akinek pedig van Konzinfo profilja, az Ügyfélkapu helyett azzal is be tud jelentkezni. A Konzifo Utazom app pedig regisztráció nélkül is letölthető erről az oldalról is.

Ezért is érdemes letölteni a Konzinfo Utazom appot

Az alkalmazás a magyar állampolgárok biztonságos és felelős külföldi utazását segíti utazási és konzuli információkkal. Az alkalmazásban egyszerűen elérhetők az úticélra vonatkozó, naprakész utazási tanácsok, a magyar külképviseletek elérhetőségei, valamint a Konzuli Szolgálat kiemelt hírei. Emellett hasznos tudnivalók olvashatók a konzuli segítségnyújtásról, és arról is, hogy mi a teendő, ha a felhasználó külföldön bajba kerül. Emellett részletes tájékoztatás található benne a beutazási feltételekről, vízum követelményekről, a helyi egészségügyi tudnivalókról, fontosabb törvényekről és szokásokról, valamint egyéb hasznos kérdésekről is. Az alkalmazás Androidra innen, iOS-re pedig innen tölthető le.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek