Létrehozva: 2023.08.24.

Elképesztő! Ilyen csúnya gyomokat még nem láttál! – Videó!

A gaztengerrel fedett főváros sajnos bővelkedik a gyomokban.

Budapest a gyomok fővárosa lett! mivel a baloldali főpolgármester az ügyben sem tesz lépéseket, hogy Budapest valóban zöld és ne pedig „zöld” fővárosa legyen Magyarországnak.

A Határ út gyomtengere. Fotó: Metropol

Augusztus 19-tól augusztus 27-ig tart az atlétikai világbajnokság, melyet idén Magyarország rendez, méghozzá Budapesten. Akár a sporteseményre, akár más okból hazánkba látogató külföldiek sajnos odafelé menet eléggé lehangoló látványban részesülnek. Már a reptérről elindulva térdig érő gyom és elszáradt kórók tengere fogadja vendégeinket. A belvárosba érve pedig egyre rosszabb a helyzet. A főváros gyönyörű látnivalóit beárnyékolják a gyomos területek. Ezt többek között az is igazolja, hogy rengeteg fotót küldtek be a Metropol olvasói a lap fotópályázatára. Természetesen kollégáink is járják a várost, hogy megörökítsék a temérdek gazos területet, sikerült is felvételt készíteni, nem is keveset. (Olyan elképesztő a helyzet, hogy nem kell sokáig keresgélni, ha gazt akarunk látni.)

A lap a „szépséges” gyomokat megversenyeztette, majd sorrendet állított fel. Mutatjuk hogy alakult Metropol csúfságversenye:

7. helyezett: Lehel tér

A Lehel téren mindent leuraló, elszáradt gyomtenger lett a 7. helyezett, mely a 14-es villamos megállójánál „kápráztatja el” a közlekedőket.

6. helyezett: Határ út

A Határ út több szakaszán is annyi a gyom, hogy a sok szemetet is benövi. Hogy melyik volt előbb, a gyom vagy a szemét, az nem egyértelmű. Előbbi azonban magába fogadja az utóbbit.

5. helyezett: Árpád híd

Az Árpád híd közelében ódon pingpongasztalon is átnőtt a gyom. Már a szétrohadt asztal sem szép látvány, gazzal benőve pedig egészen szürreális.

4. helyezett: Corvin köz

Többször is beszámoltunk róla, hogy a fővárosban található virágágyásokban és mellettük is rengeteg a gaz. A Corvin közben egy magát virágnak képzelő gyom épp csak lecsúszott a dobogóról.

3. helyezett: Duna part

A Duna part mellett akár gyalogosan, akár bringával elhaladva egymást követik a gyomos csomók. A Metropol szépségversenyének 3. helyezettje egy ragacsos, bimbózó toklászcsomó lett.

A Duna-part vonalában egymást követik a gyomos csomók. Fotó: Metropol.

2. helyezett: Üllői út

Az Üllő út mentén annyi a gyom, hogy már az megérne egy külön szépségversenyt. A most meghirdetett verseny helyezettje egy szomorúan kókadozó, részben elszáradt kóró és kis kóró barátai lettek.

1. helyezett: X. kerület, KÖKI

Az abszolút győztes, mely minden egyes gyomot maga mögé tudott utasítani a X. kerületben található KÖKI közelében lévő gyomtenger lett. Az igazi western hangulatot árasztó táj, olyan csonttá száradt gyomokkal van tele, melyek amellett, hogy nem szépek, pillanatok alatt komoly tüzet okozhatnak. Elég egy csikk és máris felgyullad az egész.

+1. helyezett, azaz a különdíj nyertese

A versenyben ezúttal egy különdíjas is született, mely akár már külön kategóriában is indulhatna. A XIII. kerület alienje lett a Metropol szépségversenyének különdíjasa, melyet a többivel együtt az alábbi videóban nézhetsz meg:

Szerinted melyik a legrondább gyom Budapesten? Nézz szét a főváros kerületeiben és küldd be te is a gyommal borított területekről készült felvételeidet. A legérdekesebbeket közli a lap. Mutatjuk a Metropol fotópályázatának legfontosabb tudnivalóit:

Budapest a gyomok fővárosa!

Fotópályázatot hirdetett a Metropol, mellyel célja, hogy buzdítsa a fotósokat, hobbifotósokat vagy éppen a fotózni vágyókat arra, hogy bemutassák a gyomokkal borított fővárost, rávilágítva arra, hogy amikor nagy nemzetközi fesztiválok és sportesemények zajlanak Budapesten – mint a Sziget és az atlétikai világbajnokság –, akkor mennyire zavarók az elhanyagolt területek. Nem beszélve arról, hogy a városlakók és a Budapestre utazó vidékiek számára is kellemetlen a gyomos utcák, terek látványa, az allergiások pedig egyenesen szenvednek tőle. Céljuk az, hogy az olvasók/userek segítségével rávilágítva erre a problémára, minél tisztább és gyommentes legyen gyönyörű fővárosunk! A legjobbakat vásárlási utalvánnyal díjazzák és fényképfelvételeiket közlik. A pályázatra minden 18. év feletti magyar állampolgár jelentkezhet, felső korhatár nincs.

A pályázatokat a [email protected] e-mail-címre várják legalább 1, maximum 3 Mb terjedelemben. Az e-mail-cím augusztus 27-én éjfélig él. Egy pályázó több fotót is küldhet, de maximum 30 db-ot. Kérik, hogy a fotóhoz mellékelt levélben és a kép elnevezésében tüntessék fel a helyszínt, ahol a felvétel készült! A pályázatban csak olyan fotóval lehet pályázni, amelyen azonosítható, hogy a fotó Budapesten készült és gyomos területek láthatók a fotón.

Határidők:

Pályázati időszak 2023. augusztus 14. 10:00 órától – 2023. augusztus 27. 23:59 óráig tart

Eredményhirdetés időpontja: 2023. szeptember 1.

A nyertesek nevét a szervező hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/Metropol.Napilap) közzéteszi az eredményhirdetéstől számított 1 napon belül. A nyertesek nevét közzétesszük a Metropol újságban is és e-mailben értesítjük a nyerteseket.

Nyeremények:

1. díj: 150.000 Ft értékben Auchan-utalvány

2. díj: 75.000 Ft értékben Auchan-utalvány

3. díj: 50.000 Ft értékben Auchan-utalvány

A beérkezett pályázatok közül az első három helyezett pályázót a szervező által összeállított zsűri választja ki.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

mandiner.hu

Verhofstadt elismerte: Meg kell csinálni a házit

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria

INSIDER

Megszólalt a szakértő a jubileumi pontyfogóversenyről

INSIDER

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat! - Videó

INSIDER

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe