Létrehozva: 2023.08.19.

Szombaton kezdődik az atlétikai vb, így várja Karácsony a Budapestre érkezőket – videó

Az atlétikai világbajnokságra érkező vendégek a repülőtértől a stadionig megcsodálhatják Karácsony gyomkiállítását.

Magyarország büszkesége, hogy olyan jelentős és rangos eseményt rendezhet, mint az atlétikai világbajnokság. Nem kevés munka van ebben, különösen, hogy egyszerre rendezzük az augusztus 20-i ünnepségekkel. Ez egyébként azért is jó, mert meg tudjuk mutatni a világnak egyúttal, hogyan ünnepeljük méltón Magyarország születésnapját.

gaz, gyom, atlétikai stadion
Az atlétikai stadion és közvetlen környezete, ami az intézmény felelőssége, gyönyörűen rendben van tartva, de a távolabbi környezet, ami a fővárosi vezetés felelőssége, az elhanyagolt, gyomos   Fotó: Metropol/MK

Budapest számára ez a legjobb alkalom, hogy megmutassa szépségét, páratlan építészetét, kedves hangulatát, hiszen fővárosunk külföldi vélemények szerint is Európa egyik legszebb fővárosa. A háziasszony is alaposan kitakarít, ha vendégeket vár, Budapest vezetésének is éppen ezt kellett volna tennie. Ehelyett mit lát a vendég, már érkezéstől kezdve és végig az úton, amíg az atlétikai stadionig eljut? A ferihegyi repülőtérről csak egyetlen út vezet be Budapestre, azon pedig a sportrendezvényre érkezők megcsodálhatják azokat a gyomokat, amiket Karácsony Gergely főpolgármester nem takaríttatott el, csak hogy sírhasson: "nincs pénz, nincs pénz". Csődbe vitte a fővárost felelőtlen gazdálkodással, és most ezt használja ürügynek a semmittevésre.

Mint, ahogyan arról korábban beszámoltunk, már jó ideje méretes gyomok szegélyezik Budapest több főbb pontját, így a vidéken élőknek és a külföldieknek valóságos gaztengeren kell átverekedniük magukat, azért hogy részesei lehessenek a sportrendezvénynek. A rendezők 200 országból több mint 2500 versenyzőt várnak. Vannak olyanok, akik már jártak Magyarországon, de sokan először érkeztek ide. Őket alighanem meglepi az embernagyságú gaz és parlagfűerdő, ami mellett elhaladnak. 

 

Ferihegytől, egészen az atlétikai VB helyszínéig mindent beborít a gaz, elszáradt kórók lógnak rá az útra. De méteres elszáradt gyommal van tele az Üllői út is. Sok helyen pedig kész szeméttelep van a gyomtenger között a Kvassay úton. Az atlétikai VB-t hirdető tábla környékét is elszáradt gaztenger borítja a soroksári úton, mint ahogyan az atlétikai VB-helyszínét is.


A Metropol nemrég  fotópályázatot indított BUDAPEST A GYOMOK FŐVÁROSA címmel azért hogy felhívja a figyelmet a problémára.

Budapest a gyomok fővárosa!

Fotópályázatot hirdetett a Metropol. Céljuk, hogy buzdítsák a fotósokat, hobbifotósokat vagy éppen a fotózni vágyókat arra, hogy bemutassák a gyomokkal borított fővárost, rávilágítva arra, hogy amikor nagy nemzetközi fesztiválok és sportesemények zajlanak Budapesten – mint a Sziget és az atlétikai világbajnokság –, akkor mennyire zavaróak az elhanyagolt területek. Nem beszélve arról, hogy a városlakók számára is kellemetlen a gyomos utcák, terek látványa, az allergiások pedig egyenesen szenvednek tőle. Céljuk az, hogy az olvasók/userek segítségével rávilágítva erre a problémára, minél tisztább és gyommentes legyen gyönyörű fővárosunk!  A legjobbakat vásárlási utalvánnyal díjazzák és fényképfelvételeiket közlik. A pályázatra minden 18. év feletti magyar állampolgár jelentkezhet, felső korhatár nincsen – írták, majd hozzátették:

A pályázatokat a [email protected] e-mail-címre várják legalább 1, maximum 3 Mb terjedelemben. Az e-mail-cím augusztus 14-én 10 órától 27-én éjfélig él. Egy pályázó több fotót is küldhet, de maximum 30 db-ot. A Metropol azt kéri, a fotóhoz mellékelt levélben és a kép elnevezésében tüntesd fel a helyszínt, ahol a felvétel készült! A pályázatban csak olyan fotóval lehet pályázni, amelyen azonosítható, hogy Budapesten készült és gyomos területek láthatók a fotón.

Határidők:

Pályázati időszak 2023. augusztus 14. 10:00 órától – 2023. augusztus 27. 23:59 óráig tart

Eredményhirdetés időpontja: 2023. szeptember 1.

A nyertesek nevét a szervező hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/Metropol.Napilap) közzéteszi az eredményhirdetéstől számított 1 napon belül. A nyertesek nevét közzétesszük a Metropol újságban is és e-mailben értesítjük a nyerteseket.

Nyeremények:

1. díj: 150.000 Ft értékben Auchan-utalvány

2. díj: 75.000 Ft +értékben Auchan-utalvány

3. díj: 50.000 Ft értékben  Auchan-utalvány

A beérkezett pályázatok közül az első három helyezett pályázót a szervező által összeállított zsűri választja ki.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Friss képek az orosz-ukrán háborúról

origo.hu

Már az Egyesült Államok sem tagad, itt a háborús beismerés

borsonline.hu

Ismét igaza lett Baba Vangának: valóra vált, amitől mindenki tartott

hirtv.hu

Láncreakció – Német sajtó: fontos szakértői anyagokat titkolhattak el az atomerőművek leállítását megelőzően + videó

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

hirtv.hu

A DK-sok megküldték a Gyurcsány-féle lófejet Magyar Péternek + videó

origo.hu

Hatalmasat csalódott: megrázó élményeiről mesélt a TV2 sztárja

astronet.hu

Májusi pénzhoroszkóp 2024.: bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián