Létrehozva: 2023.08.23.
Módosítva: 2023.08.23.

Budapest a gyomok fővárosa: újabb elképesztő fotók érkeztek – Galéria, videó

Egyre több gyomos területet dokumentálnak a budapestiek a Metropol fotópályázatára jelentkezve. Kiderült, hogy nagyon is érdekli a fővárosiakat a környezetük.

Újabbnál újabb fotók érkeznek folyamatosan a Metropol által meghirdetett fotópályázatra, mely arra akarja felhívni a figyelmet, hogy Budapest a gyomok fővárosa. Köszönjük, Karácsony Gergely!

11. kerulet szerémi ut mellett
A XI. kerületben a hirdetőtáblákig ér a gyomtenger... Olvasói fotó.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Metropol fotópályázata eredményes, mint az, hogy egyre több olvasójuk küldi be képeit a főváros gyommal borított területeiről. Már arra is volt példa, hogy az Üllői út gyommal borított területére a lap felhívása miatt mentek ki gazolni - ami örvendetes, csak hát egy-két nap alatt nem lehet behozni három hónap lemaradását még gyomirtásban sem.

A budapestiek rengeteg képet küldtek a baloldali vezetésű főváros gyomtengereiről, melyeken jól látszik, hogy mekkora gazok bújnak elő a járdákon, a térkövek között, az útszélen, a közlekedési táblák tövében.

A főváros minden egyes kerülete így néz ki: a Metropol kapott már fotókat többek között az Üllői út több szakaszáról, a Nagykörút egyes részeiről, a Bem rakpartról, a Duna korzóról, az Árpád híd, a Margit híd, a Szabadság híd, a Petőfi híd és a Rákóczi híd környékéről, az Orczy térről, a Corvin közről, ezen kívül Kispest és Zugló gyommal fedett területeiről is. Felsorolni is nehéz, hogy mennyi helyen találtak gazt a fővárosiak. Az alábbi galériában, melyben lapozni is tudsz, most mutatunk néhány mintapéldányt:

A Ripost korábban rámutatott, hogy mennyire csúnya és ártalmas a sok gyom. A fővárosba érkező vidékiek, a külföldről az atlétikai világbajnokságra érkezők egyaránt ezzel a látvánnyal  szembesülnek.

A sok gaz emellett azért is kellemetlen, mert a magyar lakosság nagyjából 15-20 százaléka szenved az allergiától. Az utóbbi napokban ráadásul a parlagfű pollenjének koncentrációja nagyon magas. A gyomban rengeteg a toklász, ami a kutyákat veszélyezteti. Nem egyszer fordult már elő, hogy komoly sérüléseket szenvedtek a gyomnövénytől.

A gazban nemcsak a szemét, de szúnyogok és kullancsok is megtelepednek. Talán nem kell hangsúlyozni, mennyiféle betegséget terjesztenek.

 

Budapest a gyomok fővárosa!

Fotópályázatot hirdetett a Metropol, mellyel célja, hogy buzdítsa a fotósokat, hobbifotósokat vagy éppen a fotózni vágyókat arra, hogy bemutassák a gyomokkal borított fővárost, rávilágítva arra, hogy amikor nagy nemzetközi fesztiválok és sportesemények zajlanak Budapesten – mint a Sziget és az atlétikai világbajnokság –, akkor mennyire zavarók az elhanyagolt területek. Nem beszélve arról, hogy a városlakók és a Budapestre utazó vidékiek számára is kellemetlen a gyomos utcák, terek látványa, az allergiások pedig egyenesen szenvednek tőle. Céljuk az, hogy az olvasók/userek segítségével rávilágítva erre a problémára, minél tisztább és gyommentes legyen gyönyörű fővárosunk! A legjobbakat vásárlási utalvánnyal díjazzák és fényképfelvételeiket közlik. A pályázatra minden 18. év feletti magyar állampolgár jelentkezhet, felső korhatár nincs.

A pályázatokat a [email protected] e-mail-címre várják legalább 1, maximum 3 Mb terjedelemben. Az e-mail-cím augusztus 27-én éjfélig él. Egy pályázó több fotót is küldhet, de maximum 30 db-ot. Kérik, hogy a fotóhoz mellékelt levélben és a kép elnevezésében tüntessék fel a helyszínt, ahol a felvétel készült! A pályázatban csak olyan fotóval lehet pályázni, amelyen azonosítható, hogy a fotó Budapesten készült és gyomos területek láthatók a fotón.

Határidők:

Pályázati időszak 2023. augusztus 14. 10:00 órától – 2023. augusztus 27. 23:59 óráig tart

Eredményhirdetés időpontja: 2023. szeptember 1.

A nyertesek nevét a szervező hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/Metropol.Napilap) közzéteszi az eredményhirdetéstől számított 1 napon belül. A nyertesek nevét közzétesszük a Metropol újságban is és e-mailben értesítjük a nyerteseket.

Nyeremények:

1. díj: 150.000 Ft értékben Auchan-utalvány

2. díj: 75.000 Ft értékben Auchan-utalvány

3. díj: 50.000 Ft értékben Auchan-utalvány

A beérkezett pályázatok közül az első három helyezett pályázót a szervező által összeállított zsűri választja ki.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas képeken az orosz-ukrán háború pusztítása

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

mandiner.hu

Félelem és reszketés Németországban: minden ötödik ember napi szinten szorong a klímaválság miatt

ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

mindmegette.hu

Ragyog édesanyja, Katalin hercegné fotóján a szülinapos Sarolta

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: szürkezónás akcióval debütált a 2010 előtti baloldali kormányok megoldóembere

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria