Létrehozva: 2023.07.07.

Megőrülnek a fiatalok az új Messenger-hibától, magánéleti zűrzavarokat is okoz

Kisebb magánéleti zűrzavarokat okoz, hogy olyanokat is aktívnak mutat a Messenger, akik éppen nem használják az applikációt. Sokaknál az elérhető állapot megjelenítésének kikapcsolása, de még az internetről lejelentkezés sem oldja meg a problémát.

Az elmúlt hetekben sokaknál folyamatosan azt mutatja a Messenger applikáció, hogy online a státuszuk. Hiába jelentkeznek ki minden eszközükön az alkalmazásból, indítják újra azt vagy jelentkeznek ki eszközeikkel az internetről, az eredmény ugyanaz: aktívak maradnak egy zöld pötty kíséretében. A hibát aggódó családtagok, sértődések, féltékenység kíséri.

Messenger
Állandóan aktívnak mutatja a felhasználókat a Messenger. Fotó: Pixabay

„Miért jelzi azt a Messengerem két napja, hogy nonstop aktív vagyok?” - tette fel egy tag a kérdést a Pesten Hallottam csoportban. „Hajnali kettőkor is, és reggel 6-kor is, amikor pontosan tudom, hogy nem voltam aktív. Nincs ismeretlen bejelentkezés, nincs ismeretlen eszköz, egyszerűen nonstop aktív vagyok. Újraindítottam, töröltem, felfüggesztettem, de semmi. A wifit is kikapcsoltam egy órára, de a helyzet változatlan maradt. Mi történik?” - kérdezte.

Egy magyarázat lehetne

Sokan arra tippeltek, hogy a felhasználó egy másik alkalmazásban, vagy egy másik eszközön aktív maradt, erről azonban ebben az esetben nincs szó. „Ha például a Facebook alkalmazásban kikapcsolod az „Elérhető állapot” funkciót, a Messenger alkalmazásban azonban nem, az emberek a Messengerben továbbra is láthatják az állapotodat. Ha nem szeretnéd, hogy az „Elérhető” állapotod megjelenjen, kapcsold ki a funkciót a Messenger vagy a Facebook használatakor” – írja a Facebook. Magyarán: nem elég a Messengerben kikapcsolni az elérhető státuszt, ezt a Facebook alkalmazásban is meg kell tennünk. Ez lehetne egy magyarázat arra, hogy valaki állandóan aktív, holott be sem lépett, a kommentelők szerint azonban itt többről van szó. Mégpedig arról, hogy egyszerűen rosszul működik, hibás az elérhető állapot jelzése az alkalmazásban

Sz*r az egész, csupán ennyi” – írta egy felhasználó, akivel többen is egyetértettek. Nagyon úgy tűnik, hogy a Messenger állapotjelzőjére nem érdemes hagyatkoznunk.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Messenger állapotjelzőjére nem érdemes hagyatkoznunk. Fotó: Pixabay

Magánéleti gondokat szülhet a Messenger hiba

„Nagyon vigyázz, ilyenen kapcsolatok mehetnek tönkre!” – írta egy felhasználó viccesen a hibára, pedig ez nincs feltétlenül nagyon messze a valóságtól. Akiknél fennáll a hiba, legtöbbször azt a kérdést kapják, hogy miért nem válaszolnak, ha elérhetőek? „Tegnap hajnalban írt egy kedves ismerősöm, hogy mi újság, miért vagyok ébren, ma pedig, amikor valószínűleg a legmélyebb álmomban voltam, a partiarc haverjaim is észrevették, hogy fent vagyok és jött a számonkérés, hogy miért nem válaszolok” – írta a kérdést feltevő hölgy. A lényeg a számonkérésen van, borzasztó félreértéseket szülhet ez a jelenség. Ennél durvább, amikor egy családtag látja elérhetőnek szerettét, aki viszont nem olvassa az üzenetét, és nem válaszol. Ilyenkor jön az aggodalom és a pánik, hogy mi baja eshetett. „A nagymamám nemrég azt látta, hogy az öcsém aktív a Messengeren, és írt neki. Mivel nem válaszolt az öcsém, és nem is olvasta az üzenetet, a mama aggódni kezdett. Ráadásul telefonon sem érte el, így az aggodalma csak fokozódott. Mi közben a testvéremmel moziban voltunk, az ő telefonja a zsebében volt, így nem vette észre a nem fogadott hívásokat, arról pedig fogalma sem volt, hogy aktívnak jelzi a Messenger állapotjelzője” – mesélte a Ripostnak egy olvasónk, Brigi. „Hiába van MINDEN eszközön beállítva, hogy ne legyek elérhető, mégis mindig kijelzi, hogy az vagyok. Pedig tuti nem törték fel a fiókom. Egyszerűen sz@r a rendszer. Ennyi” – írta más. Talán a legmegdöbbentőbb és legbizarrabb, hogy olyan is akadt, aki egy már elhunyt ismerősét látta aktívnak a Messengeren. Erre is lehet épkézláb magyarázat, például egy közeli hozzátartozó kezeli tovább a Facebook-oldalt, amit esetleg emlékoldallá alakított, és éppen be van jelentkezve az alkalmazásba, de jelezhet hibát is. Egy biztos, senkinek sem lehet jó érzés egy elhunytat aktívnak látni a Messengeren...

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy sál miatt verték félholtra saját drukkertársukat a belga huligánok

origo.hu

Újabb megdöbbentő hírek érkeztek a rákos Katalin hercegnéről

borsonline.hu

Hideg zuhany: másfél év után válik a tévés műsorvezető, felesége zokogva tálalt ki

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

origo.hu

Nagyon beteg a Dancing with the Stars táncosa

mindmegette.hu

Ne a boltban vedd meg: ezeken a helyeken magad szedheted az epret!

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

INSIDER

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

INSIDER

Sokszor sírva menekül Baltazár: évek óta szellemek kísértenek egy 8 éves kisfiút

INSIDER

Gyászol a rendőrség: tragikus hirtelenséggel hunyt el egy kollégájuk